Deze schattige kerstboompjes bestaan uit koekjes met daartussen een “white chocolate creamcheese frosting”. Een heerlijke crème. Verder nog wat kerstsprinkels en bovenop een gouden sterretje! Op en top kerst!
Hier is alweer ons tweede kerstrecept. Omdat we nu maar één recept per week doen, hebben we wat minder kerstrecepten dan vorig jaar. Maar gelukkig hebben we inmiddels al een flinke collectie aan kerstrecepten opgebouwd, dus daar kun je natuurlijk ook altijd nog een recept vinden die je graag wilt maken. Dit keer heb ik weer een recept gekozen wat erg leuk is voor kinderen. Kerstbomen gemaakt van koekjes. Ze kunnen dit zelf maken eventueel met hulp van moeders. Vooral het bakken van de koekjes is niet moeilijk. Ik heb pas nog koekjes gebakken met mijn kleindochter, dat vindt ze echt superleuk! De crème is iets bewerkelijker, maar dat kun je samen doen. Dan het spuitwerk, dat is even wat bewerkelijker, dus misschien kan moeder het spuitwerk doen en de kids kunnen dan de versiering er op doen. Deze kerstboompjes kun je best al een of twee dagen voor de kerst maken. Dat is handig, want vlak van te voren is er genoeg te doen.
Ingrediënten voor ongeveer 10 kerstboompjes:
Voor de frosting:
Voor de decoratie:
Verder:
Recept:
Aandachtspuntje bij dit recept: Let op bij het toevoegen van de witte chocolade: deze mag niet te warm zijn, want dan zou het mengsel kunnen gaan schiften. Ook niet te koud, want dan wordt de chocolade weer hard en dan komen er stukjes in je crème. Je kunt je chocolade altijd weer een klein beetje opwarmen als deze hard is geworden, maar dan moet ie weer afkoelen.
Liefs Ria en Laura