Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Hartige baksels

Broccoli tomaten taartje

by Liefde voor bakken 08/12/2019
written by Liefde voor bakken 08/12/2019
Broccoli tomaten taartje

Het is weer tijd voor een hartig taartje. Dit keer niet met bladerdeeg, maar met een korstdeeg. Lekker simpel deeg, zo gemaakt. De vulling bestaat uit  broccoli, tomaatjes, peterselie, geraspte kaas, kruidenkaas en zure room.

Dit taartje ziet er echt heel fris en gezellig uit door de heldere kleuren van de kruiden en de tomaatjes! Een plaatje op je buffet. Je kunt het maken als maaltijd, maar het is ook heel leuk als je een hapjesbuffet maakt. Dan is het handig als je het van te voren vast in stukken snijd, zo dat iedereen een puntje kan pakken! Wil je het als borrelhapje serveren, dan zou ik het taartje maken in een vierkante vlaaivorm  als je die hebt. Of een langwerpige, dat kan natuurlijk ook. Dan kun je kleine vierkantjes snijden, en ook dan is het handig als iedereen meteen een stukje kan pakken.

Broccoli tomaten taartje

Broccoli tomaten taartje

Liefde voor bakken Het is weer tijd voor een hartig taartje. Dit keer niet met bladerdeeg, maar met een korstdeeg. Lekker simpel deeg, zo gemaakt.… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • 110 gram boter of margarine
  • snufje zout
  • 1 ei

Voor de vulling:

  • 150 gram kruidenkaas
  • 125 gram zure room
  • 50 gram roomkaas of zuivelspread naturel
  • 2 eieren
  • 50 gram geraspte kaas
  • een paar stronkjes broccoli
  • een rode paprika
  • 150 gram cherrytomaatjes of snoeptomaatjes
  • een half bosje peterselie
  • beetje dille
  • peper en zout
  • wat geraspte schil van een citroen
  • beetje nootmuskaat
  • paneermeel

Extra:

  • een vlaaivorm van 24 of 26 cm doorsnee
  • een beetje margarine om de vorm in te vetten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Vet de vlaaivorm in met een beetje margarine en bestuif met wat bloem.
  3. Maak een deeg: doe de boter, de bloem, het zout en het ei in een kom en kneed  hier een soepel deeg van.
  4. Leg dit deeg ongeveer een half uur in de koelkast.
  5. Rol het deeg dan uit tussen twee vellen plastic huishoudfolie en rol er een lap van die net wat groter is dan de vorm.
  6. Haal de bovenste laag folie er af, draai de lap om en leg deze op de bodem van de vlaaivorm.
  7. Haal de folie er af.  En verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem én de rand van de vorm. Zorg dat overal voldoende deeg zit en de rand ook mooi gevuld is met het deeg.
  8. Zet de bakvorm nog even in de koelkast zodat het deeg weer wat stevig wordt.
  9. Was de broccoli en snijd deze in kleine stukjes.
  10. Spoel de tomaatjes af en snijd ze doormidden. Hak de peterselie fijn.
  11. Was de paprika en snijd deze in kleine stukjes. Bak de paprika en de stukjes broccoli in een koekenpan zodat ze wat zachter worden. Laat ze een beetje uitlekken.
  12. Doe de kruidenkaas in een kom en klop deze los met een mixer. Voeg hier de zure room aan toe en klop deze op een lage stand er doorheen. Voeg ook de zuivelspread er aan toe en klop ook deze er zachtjes door.
  13. Klop de eieren los met een snufje peper, zout en nootmuskaat. Schenk dit bij het kruidenkaasmengsel en klop het door op de laagste stand.
  14. Voeg de paprika, de broccoli en de geraspte kaas toe aan het kruidenkaasmengsel.
  15. Haal de bakvorm weer uit de koelkast. Prik gaatjes in de bodem en strooi hier wat paneermeel over.
  16. Schenk het kruidenkaasmengsel op de deegbodem. Verdeel de halve tomaatjes over je hartige taart.
  17. Strooi ongeveer de helft van de peterselie, de dille en de geraspte citroen over de taart.
  18. Bak de taart ongeveer 35 tot 40 minuten op 190 graden. Haal de vorm uit de oven en laat de taart afkoelen op een taartrooster. Voordat de de taart serveert strooi je de rest van de peterselie erover.

Liefs Ria & Laura

hartig
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Best bekeken recepten november 2019
next post
Meringue kerstboompjes

You may also like

Bladerdeeg hapjes met spek en paprika

30/12/2016

Pizza vuurwerk hapjes

29/12/2017

Video: vegetarische mini pizza’s

19/06/2019

Hartige taartjes met pompoen en geitenkaas

16/10/2019

Vegetarische quiche met spinazie en feta

23/06/2019

Carpaccio pizza

16/01/2019

Focaccia met spekjes en paprika

04/10/2020

Kaasstengels met spekjes

16/02/2018

Pizza Hawaii rolls

15/05/2019

Geitenkaas flapjes met rode bietjes

10/10/2018

2 comments

Audrey 09/12/2019 - 11:58

Oe, dat ziet er lekker uit! Je maakt mij altijd heel blij met hartige taartjes bij het avondeten.

Reply
Liefde voor bakken 09/12/2019 - 13:32

Hoi Audrey, fijn om te horen. Deze is echt heel lekker! Groetjes van Ria en Laura!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    No-bake mango cheesecake

    11/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top