Het is weer tijd voor een hartig taartje. Dit keer niet met bladerdeeg, maar met een korstdeeg. Lekker simpel deeg, zo gemaakt. De vulling bestaat uit broccoli, tomaatjes, peterselie, geraspte kaas, kruidenkaas en zure room.
Dit taartje ziet er echt heel fris en gezellig uit door de heldere kleuren van de kruiden en de tomaatjes! Een plaatje op je buffet. Je kunt het maken als maaltijd, maar het is ook heel leuk als je een hapjesbuffet maakt. Dan is het handig als je het van te voren vast in stukken snijd, zo dat iedereen een puntje kan pakken! Wil je het als borrelhapje serveren, dan zou ik het taartje maken in een vierkante vlaaivorm als je die hebt. Of een langwerpige, dat kan natuurlijk ook. Dan kun je kleine vierkantjes snijden, en ook dan is het handig als iedereen meteen een stukje kan pakken.

Ingrediënten
Voor het deeg:
- 200 gram bloem
- 110 gram boter of margarine
- snufje zout
- 1 ei
Voor de vulling:
- 150 gram kruidenkaas
- 125 gram zure room
- 50 gram roomkaas of zuivelspread naturel
- 2 eieren
- 50 gram geraspte kaas
- een paar stronkjes broccoli
- een rode paprika
- 150 gram cherrytomaatjes of snoeptomaatjes
- een half bosje peterselie
- beetje dille
- peper en zout
- wat geraspte schil van een citroen
- beetje nootmuskaat
- paneermeel
Extra:
- een vlaaivorm van 24 of 26 cm doorsnee
- een beetje margarine om de vorm in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Vet de vlaaivorm in met een beetje margarine en bestuif met wat bloem.
- Maak een deeg: doe de boter, de bloem, het zout en het ei in een kom en kneed hier een soepel deeg van.
- Leg dit deeg ongeveer een half uur in de koelkast.
- Rol het deeg dan uit tussen twee vellen plastic huishoudfolie en rol er een lap van die net wat groter is dan de vorm.
- Haal de bovenste laag folie er af, draai de lap om en leg deze op de bodem van de vlaaivorm.
- Haal de folie er af. En verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem én de rand van de vorm. Zorg dat overal voldoende deeg zit en de rand ook mooi gevuld is met het deeg.
- Zet de bakvorm nog even in de koelkast zodat het deeg weer wat stevig wordt.
- Was de broccoli en snijd deze in kleine stukjes.
- Spoel de tomaatjes af en snijd ze doormidden. Hak de peterselie fijn.
- Was de paprika en snijd deze in kleine stukjes. Bak de paprika en de stukjes broccoli in een koekenpan zodat ze wat zachter worden. Laat ze een beetje uitlekken.
- Doe de kruidenkaas in een kom en klop deze los met een mixer. Voeg hier de zure room aan toe en klop deze op een lage stand er doorheen. Voeg ook de zuivelspread er aan toe en klop ook deze er zachtjes door.
- Klop de eieren los met een snufje peper, zout en nootmuskaat. Schenk dit bij het kruidenkaasmengsel en klop het door op de laagste stand.
- Voeg de paprika, de broccoli en de geraspte kaas toe aan het kruidenkaasmengsel.
- Haal de bakvorm weer uit de koelkast. Prik gaatjes in de bodem en strooi hier wat paneermeel over.
- Schenk het kruidenkaasmengsel op de deegbodem. Verdeel de halve tomaatjes over je hartige taart.
- Strooi ongeveer de helft van de peterselie, de dille en de geraspte citroen over de taart.
- Bak de taart ongeveer 35 tot 40 minuten op 190 graden. Haal de vorm uit de oven en laat de taart afkoelen op een taartrooster. Voordat de de taart serveert strooi je de rest van de peterselie erover.
Liefs Ria & Laura
2 comments
Oe, dat ziet er lekker uit! Je maakt mij altijd heel blij met hartige taartjes bij het avondeten.
Hoi Audrey, fijn om te horen. Deze is echt heel lekker! Groetjes van Ria en Laura!