Vandaag weer een bladerdeeg hapje. Eigenlijk kunnen we het wel een gebakje noemen. Een mango bladerdeeg gebakje. Gemakkelijk te maken, maar toch weer erg lekker. Mocht je het bladerdeeg liever zelf maken, dan ben je wat meer tijd kwijt, maar dan wordt het natuurlijk nog lekkerder!
Voor deze mango gebakjes hebben wij diepvriesbladerdeeg gebruikt. Maar zoals we al eerder hebben aangegeven willen we binnenkort ook een keer vers bladerdeeg gaan maken. Hopelijk hebben we daar na de feestdagen wat meer tijd voor. Maar dit alternatief is ook prima en waarschijnlijk voor een flink aantal bakkers onder ons zal het hetzelfde probleem gelden: we hebben het druk!! We hebben er toefjes verse slagroom op gespoten en dan nog een heerlijke verse mango gebruikt.
Wat heb je nodig:
- 2 bakplaten met een vel bakpapier of een bakmatje
- 1 bakkwastje
- 1 pakje diepvriesbladerdeeg
- 1 ei (geklutst in een kommetje)
- Beetje suiker
- ronde gekartelde uitsteker (hier verkrijgbaar)
- 1 mango
- circa 200 – 250 ml verse slagroom
- 1/2 zakje slagroomversteviger
- beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten.
Aan de slag:
- Zet twee bakplaten klaar bedekt met een bakmatje of een vel bakpapier.
- Leg alle plakjes bladerdeeg naast elkaar op een plank om te ontdooien.
- Klop ondertussen de slagroom stijf met de slagroomversteviger en een beetje poedersuiker (let op: zorg ervoor dat je gardes en je kom heel koud zijn, door ze bijvoorbeeld van te voren even in de vriezer te leggen)
- Steek uit elk plakje bladerdeeg, met een ronde gekartelde uitsteker van ca 10 cm, rondjes uit. Neem de restje bladerdeeg bij elkaar, kneed zo min mogelijk, maar rol het meteen uit met een roller. Steek daar ook nog een aantal rondjes uit. Zorg dat je een even aantal rondjes het (twee voor elk gebakje).
- Leg de ronde plakjes op het bakpapier. Tip: niet teveel tegelijk bakken, dan kun je het eerst even uitproberen met de temperatuur en de tijd.
- Dan doe je er bij de tweede ronde wat meer op een bakplaat.
- Smeer alle plakjes met een bakkwastje in met een beetje geklutst ei. Prik dan met een vork gaatje in elk plakje, dan blijven ze platter. Strooi er dan nog wat suiker op.
- Bak de rondjes dan gaar in een op 210 graden voorverwarmde oven. Bak ze ongeveer 15-18 minuten. Let even goed op dat ze niet te donker worden. Elke oven is anders. Een hete luchtoven moet sowieso wat lager.
- Haal ze uit de oven als ze mooi goudbruin zijn.
- Laat de rondjes afkoelen.
- Leg dan de helft van de rondjes op een platte schaal.
- Spuit op deze rondjes mooie kleine toefjes slagroom.
- Schil de mango en snijd de mango in kleine blokjes.
- Schep op de toefjes, in het midden een bergje mangoblokjes.
- Leg dan het tweede plakje er bovenop.
- Spuit daar ook weer een aantal toefjes slagroom op, en garneer dan nog met een paar blokjes mango.
Heerlijk fris is de mango! Dit maakt van dit bladerdeeghapje een echt gebakje! Veel plezier weer met bakken!
Liefs, Ria & Laura
1 comment
Hoi ria en laura
Wat fijn als jullie bladerdeeg willen proberen te maken.
Ik heb coeliakie, mag dus geen gluten.
Dus ook geen bladerdeeg.
Kan ik glutenvrije bladerdeeg maken.
Hou jullie berichten in de gaten.
Alvast fijne feestdagen gewenst.
En heel veel dank voor jullie recepten,
Groetjes, Riny