Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Bladerdeeg gebakjes met mango

by Liefde voor bakken 06/12/201706/12/2017
written by Liefde voor bakken 06/12/201706/12/2017
Mango gebakjes
Vandaag weer een bladerdeeg hapje. Eigenlijk kunnen we het wel een gebakje noemen. Een mango bladerdeeg gebakje. Gemakkelijk te maken, maar toch weer erg lekker. Mocht je het bladerdeeg liever zelf maken, dan ben je wat meer tijd kwijt, maar dan wordt het natuurlijk nog lekkerder!

Voor deze mango gebakjes hebben wij diepvriesbladerdeeg gebruikt. Maar zoals we al eerder hebben aangegeven willen we binnenkort ook een keer vers bladerdeeg gaan maken. Hopelijk hebben we daar na de feestdagen wat meer tijd voor. Maar dit alternatief is ook prima en waarschijnlijk voor een flink aantal bakkers onder ons zal het hetzelfde probleem gelden: we hebben het druk!! We hebben er toefjes verse slagroom op gespoten en dan nog een heerlijke verse mango gebruikt.

Wat heb je nodig:

  • 2 bakplaten met een vel bakpapier of een bakmatje
  • 1 bakkwastje
  • 1 pakje diepvriesbladerdeeg
  • 1 ei (geklutst in een kommetje)
  • Beetje suiker
  • ronde gekartelde uitsteker (hier verkrijgbaar)
  • 1 mango
  • circa 200 – 250 ml verse slagroom
  • 1/2 zakje slagroomversteviger
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten.

Aan de slag:

  1. Zet twee bakplaten klaar bedekt met een bakmatje of een vel bakpapier.
  2. Leg alle plakjes bladerdeeg naast elkaar op een plank om te ontdooien.
  3. Klop ondertussen de slagroom stijf met de slagroomversteviger en een beetje poedersuiker (let op: zorg ervoor dat je gardes en je kom heel koud zijn, door ze bijvoorbeeld van te voren even in de vriezer te leggen)
  4. Steek uit elk plakje bladerdeeg, met een ronde gekartelde uitsteker van ca 10 cm, rondjes uit.  Neem de restje bladerdeeg bij elkaar, kneed zo min mogelijk, maar rol het meteen uit met een roller. Steek daar ook nog een aantal rondjes uit. Zorg dat je een even aantal rondjes het (twee voor elk gebakje).
  5. Leg de ronde plakjes op het bakpapier. Tip: niet teveel tegelijk bakken, dan kun je het eerst even uitproberen met de temperatuur en de tijd.
  6. Dan doe je er bij de tweede ronde wat meer op een bakplaat.
  7. Smeer alle plakjes met een bakkwastje in met een beetje geklutst ei. Prik dan met een vork gaatje in elk plakje, dan blijven ze platter. Strooi er dan nog wat suiker op.
  8. Bak de rondjes dan gaar in een op 210 graden voorverwarmde oven. Bak ze ongeveer 15-18 minuten. Let even goed op dat ze niet te donker worden. Elke oven is anders. Een hete luchtoven moet sowieso wat lager.
  9. Haal ze uit de oven als ze mooi goudbruin zijn.
  10. Laat de rondjes afkoelen.
  11. Leg dan de helft van de rondjes op een platte schaal.
  12. Spuit op deze rondjes mooie kleine toefjes slagroom.
  13. Schil de mango en snijd de mango in kleine blokjes.
  14. Schep op de toefjes, in het midden een bergje mangoblokjes.
  15. Leg dan het tweede plakje er bovenop.
  16. Spuit daar ook weer een aantal toefjes slagroom op, en garneer dan nog met een paar blokjes mango.

Heerlijk fris is de mango! Dit maakt van dit bladerdeeghapje een echt gebakje! Veel plezier weer met bakken!

Liefs, Ria & Laura

 

bladerdeegklein gebakmango
1 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Allerhande Kerstfestival: wij gaan!
next post
Brunch brood van croissantjes deeg

You may also like

Kleine dadelcakejes met sticky toffee saus

03/11/2019

Mini Schwarzwalderkirsche bolletjes

10/11/2017

Video: Chocolade Oreo Kokos Truffels

25/03/2016

Peren vlaaitjes

27/09/2020

Chocolade whoopies

11/09/2019

Chocolademuffin met crispy pearls

20/01/2019

Chocolade frambozen taartjes

21/05/2017

Petit Fours voor nieuwjaar

30/12/2015

Bladerdeegcups met fruit

23/05/2019

Schuimgebakje met chocolade crème en frambozen

06/10/2019

1 comment

Riny 06/12/2017 - 08:12

Hoi ria en laura

Wat fijn als jullie bladerdeeg willen proberen te maken.
Ik heb coeliakie, mag dus geen gluten.
Dus ook geen bladerdeeg.
Kan ik glutenvrije bladerdeeg maken.
Hou jullie berichten in de gaten.

Alvast fijne feestdagen gewenst.
En heel veel dank voor jullie recepten,
Groetjes, Riny

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....