Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Zachte caramel fudge taartjes

by Liefde voor bakken 01/10/201728/09/2018
written by Liefde voor bakken 01/10/201728/09/2018
Caramel fudge taartjes

Caramel behoort tot onze favoriete smaken! Maar we hebben het nog niet zo heel veel gebruikt in onze recepten. De laatste keer was met de “mini banoffees”. Nou had ik nog een zakje Lonka caramel fudge staan, hemels! Dus daar maakte ik deze heerlijke taartjes mee! Kijk snel verder!

Dit recept bevat stukjes van deze caramel fudge. Het is een cakeje, gebakken in kleine vlaaivormpjes. Met in het midden een beetje caramelsaus en langs de rand stukjes caramelfudge. Échte caramelcakejes dus! Ik bedoel te zeggen: wat wil je nog meer? :)

Caramel fudge taartjes

Zachte caramel fudge taartjes

Liefde voor bakken Caramel behoort tot onze favoriete smaken! Maar we hebben het nog niet zo heel veel gebruikt in onze recepten. De laatste keer… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 5 à 6 kleine vlaaivormpjes van circa 10 cm doorsnee (hier verkrijgbaar)
  • 115 gram boter of margarine
  • 110 gram fijne suiker
  • snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 110 gram bloem
  • 40 gram fijngemalen amandelpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel melk

Voor de caramelsaus:

  • 100 gram suiker
  • twee eetlepels water
  • 20 gram margarine of boter
  • 50 ml slagroom

Verder:

  • 1 zak Lonka caramel fuch
  • eventueel een beetje decoratiesuiker

Instructies

  1. Vet de vormpjes in met een beetje boter of margarine. Bestuif ze met een beetje bloem.
  2. Klop dan de boter zacht met de suiker, de vanillesuiker en het zout. Klop circa 2 à 3 minuten.
  3. Voeg de eieren steeds één voor één toe en kopt dit er steeds goed door.
  4. Zeef de bloem met de bakpoeder, voeg de amandelpoeder erbij. Roer dit samen door het deeg.
  5. Voeg nog een eetlepel melk toe, roer er goed door.
  6. Vul de vormpjes met het deeg, zorg dat ze niet te vol zijn, het deeg moet nog wel kunnen rijzen en de caramel komt er ook nog op.
  7. Maak de caramelsaus: doe de suiker in een steelpan met de twee eetlepels water. Breng dit aan de kook en wacht tot de suiker op is gelost. Nog niet roeren. Laat het vuur wel redelijk hoog staan. Dan gaat de suiker caramelliseren. Dit kan even duren (bij mij was dat ongeveer 5 à 6 minuten). Wacht dan nog heel even, tot de caramel mooi lichtbruin is. Maar wacht niet te lang, anders wordt de caramel wat bitter. Haal dan de pan van het vuur. Roer er eerst de boter en vervolgens de slagroom door. Laat dit minimaal een kwartier afkoelen.
  8. Schep dan op elke cakeje in het midden een dotje caramelsaus.
  9. Snijd een aantal fudgeblokjes in kleine stukjes en leg deze langs de rand van de cakejes.
  10. Leg een vel aluminiumfolie onderin je oven. Want als de cakejes gaan ‘lekken’, dan kun je dat opvangen. Anders wordt je oven heel vies.
  11. Bak je cakejes op een rooster circa 20 tot 25 minuten op 175 graden, tot ze goud bruin zijn. Let op: mocht je teveel cakebeslag hebben gebruikt, dan heb je meer kans dat ze wat overlopen. Dit komt omdat de caramel door de warmte weer vloeibaar wordt (bij ons was het ook een beetje overgelopen)
  12. Haal ze er uit en laat ze afkoelen. Maak de vormpjes voorzichtig los.
  13. Strooi er nog wat kleine blokjes Lonka fudge over en bestrooi eventueel met wat decoratiesuiker.

En klaar zijn deze heerlijke gebakjes! Wil je toch meteen je tanden inzetten als je dit ziet? Ik anders wel!

Liefs Ria

caramelfudgekaramel
7 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Roomcake met verse aardbeien
next post
Best bekeken recepten van september

You may also like

Amandelcakejes met abrikozen

10/06/2020

Bladerdeeg taartjes met perzik en kiwi

01/03/2020

Banaan-advocaat taartjes

25/03/2018

Meringue gebakjes met mangocoulis

09/04/2017

Kletskop mini gebakjes

29/05/2020

Mini choco petit fourtjes

11/04/2019

Kleine cheesecakes met witte chocolade en frambozen

26/09/2019

Mini taartjes met roomkaascrème en rood fruit

21/08/2016

Mergpijpjes van “Heel Holland bakt”

16/09/2016

Chocolade frambozen taartjes

21/05/2017

7 comments

Judith 01/10/2017 - 08:42

Ziet er weer super lekker uit!
Zou ik het amandelpoeder door gewone bloem kunnen vervangen?

Reply
Liefde voor bakken 01/10/2017 - 09:16

Hoi Judith, ja hoor, dat kan! De amandelpoeder zorgt voor een extra verfijnde smaak, maar is niet perse noodzakelijk.

Reply
Jolanda Jansen 04/10/2017 - 19:32

Wanneer gebruik je de boter en slagroom bij de karamel?

Reply
Liefde voor bakken 04/10/2017 - 20:35

Hoi Jolanda, ik zie dat ik vergeten ben om dat erbij te zetten. Heb ik meteen gedaan. Als de caramel mooi bruin is gekleurd haal je deze van het vuur af, je roert dan eerst de boter erdoor en daarna de slagroom. Roer met een garde goed door. Laat het geheel dan afkoelen.

Reply
Jolanda Jansen 04/10/2017 - 21:49

Dank je wel voor de snelle reactie.

Reply
Debbie 11/02/2020 - 18:05

Hoi Ria!

Dit wil ik vanavond gaan maken. Lijkt me heeeerlijk.
Alleen heb ik die vormpjes niet.. Kan het in een klein bakblik, muffin vormpjes of crème bullee bakjes?

Reply
Liefde voor bakken 11/02/2020 - 20:56

Hoi Debbie, ja dat kan eigenlijk wel. Het is een cakedeeg. Misschien moet je dan een muffinbakvorm gebruiken en daar dan cupcakepapiertje in doen. Anders krijg je de cakejes er waarschijnlijk niet goed uit. Zorg er ook voor dat je dan de vormpje niet te vol doet met deeg, zodat er voldoende ruimte is voor de karamel en de fudge.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Bananenbrood met Griekse yoghurt en appel-kaneel

    05/05/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....