Kennen jullie die heerlijke koekjes met een plakje chocolade er op? Het is eigenlijk een biscuitje , rechthoekig met een kartelrandje. Daarop zit dan een plakje pure of melkchocolade. Dus dachten wij, dat kunnen we ook! Minikoekjes met Milka!
Ik geloof dat ze “scholiertjes” heten. Je hebt ze in verschillende merken met verschillende namen. Deze koekjes zijn lekker. Vind ik. Maar omdat ik zelfgebakken koekjes eigenlijk nog veel lekkerder vind, wil ik deze ook wel eens zelf maken. Zoals jullie misschien al wel weten ben ik ook dol op Milka chocolade. Nu heb ik het volgende bedacht: een klein, mini koekje met een stukje Milka chocolade.
Toen ik een paar weken geleden in de stad liep, vond ik in een snoepwinkel van die hele kleine Milka plakjes, van maar 45 gram. Meteen gekocht natuurlijk. Dus die kan ik natuurlijk nu mooi gebruiken. Dit wordt een heel eenvoudig receptje, wat je in een half uurtje af hebt. Liefdevoorbakken Milka chocokoekjes!

Ingrediënten
- 130 gram bloem
- 80 gram boter
- 40 gram witte basterdsuiker
- 20 gram amandelmeel
- 25 gram ei
- 1 snuf zout
- circa 4 kleine plakjes Milka met hazelnoot.
- beetje poedersuiker om plakglazuur te maken.
- koekjesuitsteker met kartelrand – hier verkrijgbaar –
Instructies
- Klop het ei los in een kommetje. Meng de boter (liefst koud), basterdsuiker, amandelmeel en snufje zout in de kom even door. Voeg 25 gram ei toe en wrijf het goed door het botermengsel. Voeg tenslotte ook de bloem toe en meng dit goed door. Mocht het deeg iets te plakkerig zijn, kun je er iets bloem aan toevoegen.
- Wikkel het deeg in plastic huishoudfolie en leg het minimaal een half uurtje in de koelkast.
- Haal er weer uit, rol het deeg uit tussen twee stukken plastic huishoudfolie.
- Steek koekjes ui met de koekjesuitsteker. Nu is de uitsteker die ik gebruikt heb iets te groot voor de chocoladeblokjes, dus ik steek eerst een koekje uit, en steek er dan nog een stukje weer van af. De koekjes worden dan iets korter. Ze moeten net iets groter zijn dan de chocoladeblokjes.
- Bak de koekjes gaar in circa 10 – 12 minuten in een op circa 160-165 graden voorverwarmde oven. zorg dat ze vooral niet te donker worden.
- Haal ze er uit en laat ze afkoelen.
- Breek de chocolade in blokjes van 4 kleine stukjes.
- Maak van een beetje poedersuiker een een paar druppels water een glazuurpapje.
- Smeer een beetje hiervan op de achterkant van de chocoladeblokjes en plak deze dan op elk koekje. Laat dit goed drogen.
Klaar zijn de koekjes.
Liefs, Ria
2 comments
Wat zijn ze goed gelukt! Ze lijken net echt, zo mooi zijn ze!
Thanks, Rowan!