Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Koekjes

Koekjes ijsjes III

by Liefde voor bakken 05/09/201519/10/2015
written by Liefde voor bakken 05/09/201519/10/2015
Koekjes ijsjes III

Op dit moment is het weer er niet echt naar, maar laten we nog even aan de zomer vasthouden! Eerder hadden we al twee versies van deze koekjes ijsjes laten zien. En dan nu vandaag de derde versie! Kijken jullie mee?

Benodigdheden

Voor de koekjes:

  • 500 gram mix voor koekjes
  • 1 ei
  • 175 gram margarine of boter
  • IJsjes uitstekervormpjes

Hiermee bak je ongeveer twee bakplaten vol koekjes!

Voor het decoreren:

  • Mix voor icing
  • Water
  • Kleurstoffen (rood en paars)

Extra: spuitzakken + wilton spuitmondje maat 2

Als eerst bakken we de koekjes!

Maak het deeg zoals aangegeven op de verpakking van de koekjesmix. Je kan ook een eigen recept voor koekjes gebruiken. Binnenkort verschijnt er ook een recept voor zandkoekjes online!

Leg het deeg een half uurtje weg in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol nu het deeg uit en steek de koekjes uit met de ijsjesuitstekers. Leg de uitgestoken koekjes op vetvrij bakpapier op de bakplaat.

Bak je koekjes 10 tot 15 minuten op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.

IJsjes koekjes

Tijd om te gaan decoreren

Maak de icing met een mix voor royal icing zoals beschreven staat op de verpakking. Binnenkort komt er een recept online voor icing met eiwitpoeder en suikerbakkerspoeder.

Bij het decoreren van koekjes is de dikte van je icing belangrijk. De dikte van je icing kun je testen door een lepel icing op te scheppen en deze rustig terug te laten lopen. Wanneer je icing binnen 10 tot 15 seconden weer terug gevloeid is tot een gladde massa, is je icing van de juiste dikte om te spuiten.

Verdeel je icing over drie verschillende bakjes:

  • IJs koekje: voeg ivoor kleurstof toe
  • Lila/paars ijs: voeg lila kleurstof toe
  • Wit ijs: hier zit geen kleurstof bij, icing is al wit genoeg

Let op met het kleuren: wees voorzichtig met het toevoegen van je kleurstof. Je kan je icing altijd donkerder kleuren, maar lichter maken is veel moeilijker!

Doe je vier kleuren icing in drie spuitzakken met spuitmondje 2 van Wilton.

Je kan er ook voor kiezen om zonder spuitmondjes te werken, maar onze ervaring zegt dat het met spuitmondjes makkelijker is om nauwkeurig te decoreren.

Aan de slag!

Eerst gaan we weer de basisvlakken inkleuren. Hierbij zet je eerst de buitenste lijnen neer en vul je de vlakken in. Gebruik daarna een naaldje of een cocktailprikker om de eventuele lege plekjes op te vullen. Wij gebruiken hiervoor de PME needle pin.

In het artikel van ijsjeskoekjes I zie je deze techniek stap voor stap uitgelegd.

Koekjes ijsjes IIIKoekjes ijsjes IIIKoekjes ijsjes III

Eerst het ijskoekje, daarna het witte ijs en als laatst het lila ijs.

Leg je koekjes nu een uurtje weg, om de icing op de laten drogen. Let er op dat je de spuitzakken met icing even goed luchtdicht verpakt met bijvoorbeeld huishoudfolie, anders hard deze uit!

Daarna ga je verder met wat details, want het koekje ziet er wel erg kaal uit zo.

Wij kozen ervoor om wat details toe te voegen aan het koekje, het witte ijs en het lila ijs. Laat je fantasie de vrije loop.

Koekjes ijsjes

Deze derde versie van de koekjes ijsjes zijn het meest makkelijk om te maken. Klik hier voor de eerste versie van de koekjes ijsjes en klik hier voor de tweede versie. Alle koekjes zijn ontzettend leuk om te maken! En als je de techniek van de icing onder de knie krijgt, kun je nog veel meer varianten maken!

Nog vragen of opmerkingen? Laat een berichtje achter! En vergeet ons niet te volgen via e-mail, om up-to-date te blijven van alle nieuwe artikelen die online komen (zie rechter kolom).

Liefs Ria & Laura

 

icingkoekjeszomer
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Vierkante taart bekleden met The Mat
next post
Hoe maak je een leeuw topper?

You may also like

Triple Chocolate Chip Cookies

31/03/2016

Chocolade spritskoekjes

24/02/2017

Minikoekjes met Milka

06/04/2018

Eierkoekjes

11/10/2017

Valentijnskoekjes

14/02/2015

Kerstboom koekjes

23/12/2017

Stroopwafels met spikkels

26/09/2018

Meringue kisses in drie smaken

19/02/2020

Oud Hollandse boterkoek

30/01/2022

Brownie cookies

01/11/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....