Voor de koekjes:
- 500 gram mix voor koekjes
- 1 ei
- 175 gram margarine of boter
- IJsjes uitstekervormpjes
Hiermee bak je ongeveer twee bakplaten vol koekjes!
Voor het decoreren:
- Mix voor icing
- Water
- Kleurstoffen (rood en paars)
Extra: spuitzakken + wilton spuitmondje maat 2
Als eerst bakken we de koekjes!
Maak het deeg zoals aangegeven op de verpakking van de koekjesmix. Je kan ook een eigen recept voor koekjes gebruiken. Binnenkort verschijnt er ook een recept voor zandkoekjes online!
Leg het deeg een half uurtje weg in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol nu het deeg uit en steek de koekjes uit met de ijsjesuitstekers. Leg de uitgestoken koekjes op vetvrij bakpapier op de bakplaat.
Bak je koekjes 10 tot 15 minuten op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.
Tijd om te gaan decoreren
Maak de icing met een mix voor royal icing zoals beschreven staat op de verpakking. Binnenkort komt er een recept online voor icing met eiwitpoeder en suikerbakkerspoeder.
Bij het decoreren van koekjes is de dikte van je icing belangrijk. De dikte van je icing kun je testen door een lepel icing op te scheppen en deze rustig terug te laten lopen. Wanneer je icing binnen 10 tot 15 seconden weer terug gevloeid is tot een gladde massa, is je icing van de juiste dikte om te spuiten.
Verdeel je icing in drie verschillende bakjes om te kleuren:
- Rood kersje: voeg rode kleurstof toe
- Lila/paars ijs: voeg lila kleurstof toe
- Witte ijscoupe: hier zit geen kleurstof bij, omdat icing al wit genoeg is van zichzelf
Let op met het kleuren: wees voorzichtig met het toevoegen van je kleurstof. Je kan je icing altijd donkerder kleuren, maar lichter maken is veel moeilijker!
Doe je vier kleuren icing in drie spuitzakken met spuitmondje 2 van Wilton.
Je kan er ook voor kiezen om zonder spuitmondjes te werken, maar onze ervaring zegt dat het met spuitmondjes makkelijker is om nauwkeurig te decoreren.
Aan de slag!
Eerst gaan we weer de basisvlakken inkleuren. Hierbij zet je eerst de buitenste lijnen neer en vul je de vlakken in. Gebruik daarna een naaldje of een cocktailprikker om de eventuele lege plekjes op te vullen. Wij gebruiken hiervoor de PME needle pin.
In het artikel van ijsjeskoekjes I zie je deze techniek stap voor stap uitgelegd.
Wij hebben eerst de coupe gedaan, daarna het kersje en als laatst het ijs zelf.
Leg je koekjes nu een uurtje weg, om de icing op de laten drogen. Let er op dat je de spuitzakken met icing even goed luchtdicht verpakt met bijvoorbeeld huishoudfolie, anders hard deze uit!
Daarna ga je verder met wat details, want het koekje ziet er wel erg kaal uit zo.
Wij kozen ervoor om de ijscoupe wat extra’s te geven, door deze te omlijnen. Ook hebben we lijntjes door het midden getrokken.
Vervolgens kozen we ook nog voor witte stipjes in het paarse ijs.
Deze tweede variatie van de koekjesijsjes is wat makkelijker om te maken, maar eigenlijk net zo leuk! Klik hier voor de eerste variatie! Binnenkort komt ook de derde versie van deze schattige koekjes online, dus blijf de site in de gaten houden!
Nog vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter!
Liefs Ria & Laura
1 comment
[…] zijn het meest makkelijk om te maken. Klik hier voor de eerste versie van de koekjes ijsjes en klik hier voor de tweede versie. Alle koekjes zijn ontzettend leuk om te maken! En als je de techniek van de […]