Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Oreo cheesecake

by Liefde voor bakken 28/02/201602/08/2017
written by Liefde voor bakken 28/02/201602/08/2017
Oreo cheesecakes

Ik ben gek op Oreo -koekjes! Ik hoefde dan ook niet lang na te denken over welke taart ik ging maken uit het boekje ‘Cheesecakes van Berko’. Deze Oreo® cheesecake leek me van het begin af aan al fantastisch! Maken jullie hem ook? Dan volgt hier het Oreo cheesecake recept.

Benodigdheden:

Taartbodem

  • 250 g theebiscuits
  • 50 g witte chocolade

Cheesecakevulling

  • 800 g roomkaas of zuivelspread
  • 230 g suiker
  • 5 eieren
  • 1 eidooier
  • 50 ml crème fleurette (scheproom) OF crème fraîche
  • 1 tl vanille-extract
  • 20 g bloem
  • 19 Oreo® -koekjes

Mousse

  • 150 g witte chocolade
  • 450 ml slagroom

Roomtoeven

  • 200 g roomkaas of zuivelspread
  • 100 g poedersuiker
  • 6 g boter, gesmolten
  • 1 tl vanille-extract
  • 6 Oreo® -koekjes, doormidden gesneden

Voor 1 cheesecake van 26 cm. Voorbereiding: 30 min. Baktijd: 1 uur 45 min. Rusten: 2 uur in de oven. In de koelkast: 4 uur + 24 voor de mousse. 

Bereidingswijze

  • Maak de mousse een dag van tevoren. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain-marie. Klop met een elektrische mixer of in de keukenmachine 400 ml van de slagroom stijf. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot lauwwarm en voeg  dan de overgebleven 50 ml van de slagroom toe. Klop met de mixer op lage snelheid het roomchocolademengsel langzaam door de stijfgeklopte slagroom. Dek de kom af en zet hem 24 uur in de koelkast.
  • Verwarm voor de cheesecakebodem de oven voor tot 180 graden. Verkruimel de koekjes. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze in een steelpan met dikke bodem. Roer de koekkruimels door de gemolten chocolade. Vet een springvorm licht in en bekleed koekjesmengsel. Bak de koekjesbodem 15 minuten.
  • Klop de roomkaas, strooi de suiker erbij en klop 2 minuten. Klop de eieren en de eidooier erdoor. Voeg de scheproom en het vanille-extract toe en klop het mengsel nog 1 minuut. Voeg tot slot de bloem toe en klop weer 1 minuut, of tot je een gladde en romige vulling hebt. Verdeel de vulling over de voorgebakken taartbodem in de bakvorm. Breek 15 van de 19 Oreo® -koekjes in stukjes en verdeel deze over de vulling.
  • Stel de oventemperatuur in op 150 graden. Bak de cheesecake 1,5 uur. Zet de oven uit en laat de cheesecake er nog 2 uur in staan, de roomvulling moet nog een beetje vloeibaar zijn. Zet de cheesecake vervolgens ten minste 4 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast.
  • Meng voor de roomtoeven de roomkaas met de poedersuiker tot een glad mengsel. Klop eerst de gesmolten boter en dan het vanille-extract erdoor en klop het mengsel nog 5 minuten.
  • Bestrijk de cheesecake met een laag chocolademousse. Breek de 4 overgebleven Oreo® -koekjes in kleine stukjes en strooi deze over de laag mousse.
  • Schep de room in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en maak 12 toefen room op de rand van de taart. Steek in elke toef een half Oreo® -koekje.

Mijn ervaringen

Mijn taart heb  ik gebakken in een gewone elektrische oven. Dus geen heteluchtoven zoals Laura dat gedaan heeft.

Zoals het recept aangeeft ben ik begonnen met het maken van de witte chocolademousse. De eerste keer ging dit niet goed. Toen ik de chocolade door de slagroom deed, ging het schiften. Dus de tweede keer heb ik het iets anders gedaan. Ten eerste maakte ik de gardes en de kom voor het kloppen van de slagroom eerst goed koud. Vervolgens heb ik de slagroom wat korter geklopt. Als laatst heb ik de witte chocolade steeds  met hele kleine beetjes voorzichtig toegevoegd aan de slagroom, in plaats van in één keer alles toe te voegen. Dit keer was mijn mousse wel goed gelukt!

Het maken van de bodem ging goed. Alleen liep ik tegen het zelfde probleem aan als Laura omschrijft in haar recept. De witte chocolade is gewoon te weinig tegenover de hoeveelheid koekkruim. Ik zou zeker minimaal 100 gram witte chocola doen.

Het bakken van de taart ging prima. Wel heb ik het laatste kwartier de oven alvast wat lager gezet, zodat het afkoelen wat geleidelijker zou gaan. Bij het afkoelen heb ik het laatste uur de oven op een kier gezet. Uiteindelijk denk ik dat dit wel iets geholpen heeft, want ik had nauwelijks scheurtjes in mijn cheesecake.

Oreo cheesecakes

De volgende dag heb ik de taart verder afgewerkt. De hoeveelheid mousse die op de taart moet is erg veel. Je zou best wat minder kunnen maken. Bij het spuiten van de toefjes vond ik de room nog wat te zacht. Hierdoor kon ik geen stevige toeven spuiten, maar op zich niet heel erg. Uiteindelijk vind ik de taart toch een plaatje geworden.

Oreo cheesecakes

Oreo cheesecakes

Oreo cheesecakes

Oreo cheesecakes

Jullie willen natuurlijk ook weten hoe de taart smaakt. Nou ik kan je vertellen: hij is goddelijk. Zeker als je een Oreo® -koekjesaddict bent! Zoals ik :). Super yummie! Je hoeft alleen niet meer te lunchen, hij is echt heel erg vullend!

Dit recept komt uit het boek ‘Cheesecakes van Berko‘ en is geschreven door Steve Schouflikir en gefotografeerd door Akiko Ida. Uitgeverij: Good Cook, Hilversum.

Liefs Ria

cheesecakecheesecakescheesecakes van berkooreo
1 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Meringue & Bosbessen Cheesecake
next post
Winactie: Cheesecakes van Berko

You may also like

Hoe maak je een checkerboard gendertaart?

19/09/2015

Dripcake met verse aardbeien en marshmallows

23/11/2016

Aardbeienkwarktaart met biscuitlaagjes

17/01/2016

Kerst Charlotte taart met mango

18/12/2019

Kersenkwarktaart

14/07/2019

Dripcake voor Pasen met schuimtorentjes

23/03/2016

Appel cheesecake met Nutella

01/11/2020

Amandel meringuetaartje

17/11/2019

Video: Appel kwarktaart uit de oven

25/07/2016

Perentaart met pecannoten

10/11/2019

1 comment

Joyce 01/03/2016 - 17:29

Deze ziet er lekker uit! Ik had de bodem ook van oreo’s gemaakt, je kan nooit genoeg oreo hebben ;-)

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....