Het is weer tijd om een lekker receptje online te zetten. Dus kijk mee en zie wat ik dit keer gemaakt heb! Het is een taartje geworden met marshmallows. Lekker voor de kids. Maar ook lekker voor onszelf. Bij ons hier in Brabant zijn de vakanties al begonnen. Dus misschien kun je de vakantie inluiden met dit leuke taartje!
Zoals jullie al wel gemerkt hebben waren wij een aantal weken op vakantie. Lekker kamperen, we gingen richting Venetië en dan langzaam weer terug via Oostenrijk en Duitsland. We hebben fijne weken gehad, prachtig weer en veel gezien. We vinden Venetië heel bijzonder met al die straatje en bruggetjes. Het was er wel druk, maar niet hinderlijk. Er zijn genoeg straatjes waar weinig mensen lopen. We kampeerden in Lido de Jesolo, dan rijdt je met de auto naar Punto Sabioni, en vanaf daar met de boot naar Venetië. Allemaal gemakkelijk en goed te doen. Ondertussen heeft Laura ervoor gezorgd dat er toch telkens weer recepten op de blog kwamen, dat is natuurlijk superfijn! Maar nu is Laura even met vakantie en is het weer mijn beurt. Ik begin met een eenvoudig taartje, gemaakt van Bretons zanddeeg, ook wel sloffendeeg genoemd. Dat is altijd erg lekker en snel te maken. Ik heb nog marshmallows over van de cupcakes die ik voor de vakantie had gemaakt. dus die gebruikt ik nu weer. Lekker wat vers fruit erbij en het is een leuk geheel.

Ingrediënten
Voor het deeg:
- 250 gram bloem
- 6 gram bakpoeder
- 180 gram zachte boter of margarine
- 90 gram fijne suiker
- 90 gram witte of lichtgele basterdsuiker
- 1 eidooier
- snufje zout
- 1 theelepel citroensap
Voor de vulling:
- 75 gram witte chocolade
- 100 ml verse slagroom
- 50 gram gekleurde marshmallows of spekkies
- 80 gram crème fraîche
- 150 ml verse slagroom
Voor de decoratie:
- Een aantal gekleurde marshmallows
- Wat vers fruit, zoals rode en blauwe bessen
Verder:
- Een ovale bakring, geschikt voor het maken van een slof.
- Een vel bakpapier om op de bakplaat te leggen.
Instructies
- We beginnen met het maken van het sloffendeeg: doe de bloem en het bakpoeder in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe de zachte boter, de suiker, de basterdsuiker en de eidooier in het kuiltje. Doe hier nog een snufje zout en 1 tl citroensap bij. Vermeng dit met de bloem tot een homogeen deeg. Doe je deegbal in een stuk huishoudfolie en leg deze minimaal een uur in de koelkast.
- Trek de bakring een stukje uit, zodat deze wat langer wordt. Ik heb gekozen voor een lengte van 35 cm. Maar je kunt de vorm ook nog iets langer maken, ik had nog wat deeg over.
- Zet de vorm op een stuk bakpapier op een bakplaat.
- Rol het deeg uit tussen twee stukken plastic huishoudfolie. Zorg dat je lap ruim de lengte heeft van je bakring.
- Steek met behulp van de bakring een lap uit. Haal het overtollige deeg weg.
- Leg de lap op het bakpapier op de bakplaat. Leg de bakring er omheen. Druk eventueel het deeg nog een beetje tegen de bakring aan als dat nodig is.
- Druk eventueel nog een klein randje deeg ( niet teveel) langs de binnen zijrand als je nog wat deeg over hebt.
- Bak de deegbodem in een oven van ongeveer 170 graden in circa 16 à 19 minuten gaar. Kijk even of de bodem al mooi bros en goudbruin is, want elke oven is anders. Haal uit de oven en laat even afkoelen op de bakplaat. Haal het frame er na ongeveer 15 minuten af. Neem de bodem van de bakplaat en leg deze op een taartrooster en laat verder afkoelen.
- Leg deze taartbodem op een plank of langwerpig bord.
- Voor de vulling: doe 100 ml slagroom in een steelpan en verwarm dit.
- Voeg de marshmallows toe en los deze op in de warme slagroom. Roer op het laatst eventueel even met een garde, zodat ook de kleinste stukjes oplossen.
- Doe de gehakte witte chocolade in een kom.
- Schenk het marshmallow-slagroom mengsel over de witte chocolade. Laat dit even staan.
- Roer het dan door, zorg ervoor dat de chocolade helemaal is opgelost. Zet het, indien het niet helemaal goed oplost, nog even ‘aubainmarie’ op een kom heet water en roer dan verder door tot het helemaal is opgelost. Ook hier gaat het soms beter met een garde.
- Roer de crème fraiche los in een andere kom.
- Voeg de crème fraiche beetje bij beetje toe aan het marsmallowmengsel. Roer telkens even door. Ga zo door tot alle crème fraiche is toegevoegd.
- Klop de slagroom stijf .
- Schep dit ook beetje bij beetje bij het marshmallow mengsel. Schep tekens even door. Zodat je een homogeen mengsel krijgt.
- Zet dit mengsel even in de koelkast tot het wat steviger wordt.
- Schenk het dan op de sloffenbodem. Laar dit even een tijdje staan om stevig te worden.
- Was ondertussen het verse fruit wat je gebruikt.
- Versier de bovenkant met de overgebleven marshmallows en het verse fruit.
- Giet er eventueel nog wat sprinkels over, of laat de kids dat doen. Dan wordt het een feestelijk taartje!
- Laat die vakantie maar beginnen!!
De marshmallow vulling moet een mooie, homogene crème worden. Die stijft dan nog wat op als je de slof ermee gevuld hebt.
Tip: gebruik gerust ander fruit, als de kinderen niet zo van besjes houden.
Liefs, Ria