Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

High tea

High Tea: Mini cheesecake met bastogne en mango

by Liefde voor bakken 24/06/201618/12/2016
written by Liefde voor bakken 24/06/201618/12/2016
Mini cheesecake

Deze petit fourtjes zijn klein en dus heel geschikt voor bij een High Tea. Lekker fris door de mango en een heerlijke bodem van Bastognekoeken. En wij vinden het altijd leuk om weer eens een cheesecake te maken! Wij verheugen ons als op een stukje! Jullie ook?

Benodigdheden:

  • 250 gram bastognekoeken
  • 80 gram boter of margarine
  • 200 gram mascarpone
  • 1 zakje klopklop of 125 ml slagroom
  • 125 ml water met mangomoes
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • stukjes mango
  • 1 vierkante bakvorm met uitneembare bodem van 20 cm.
  • Ronde uitsteker 4 cm.
  • stukje bakpapier

Aan de slag!

Zoals altijd begin je bij het maken van een no-bake cheesecake met het bekleden van de losse bodem met bakpapier. Prik er een paar kleine gaatjes in, anders kan het soms een beetje bol gaan staan door de lucht die er onder zit.

Maal vervolgens de bastognekoeken fijn met de staafmixer. Smelt daarna de margarine in een steelpannetje. Als het goed gesmolten is, haal je het pannetje van het fornuis af. Voeg de bastognekoeken-kruimels toe en roer het goed door. Vul de bakvorm ermee en druk aan met de bolle kant van de lepel. Laat het opstijven in de koelkast.

Week voor de vulling de gelatine 10 minuten in koud water. Mix vervolgens de klopklop of de slagroom. Mix de mascarpone eerst even los en voeg dit toe aan de geklopte slagroom of geklopte klopklop.

Gebruik een deel van de mango voor de decoratie en een deel voor de vulling. Dus pureer een deel van de mango, haal het door de zeef en vul dit aan tot 125 ml met water. Dit breng je heel even aan de kook en zet vervolgens het vuur uit. Laat eventjes staan, zodat het zeker niet meer kookt. Los hier blaadje voor blaadje de gelatine in op. Laat dan even 5 minuutjes staan. Zeef dit en voeg het toe aan het mascarponemengsel. Voeg nog een theelepeltje speculaaskruiden toe, even goed mengen en je vulling is klaar.

Giet je vulling over de bastognebodem. Het is maar een kleine laagje, dat moet ook, want anders kun je de petit fourtjes straks niet goed uitsteken.

Zet dit in de koelkast om op te stijven. Vaak is het na een uurtje of anderhalf al goed opgestijfd, eventueel iets langer wachten als dat nodig is.

Haal de taart voorzichtig uit de vorm. Steek met een ronde uitsteker voorzichtig ronde petit fourtjes uit de taart. Snijd de rest van de mango in hele kleine stukjes en versier de petit fours ermee.

Mini cheesecake

Mini cheesecake

Zo heb je een héél lekker hapje voor je High Tea!!

Liefs Ria & Laura

cheesecakehigh teano bakepetit fours
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
High Tea: Mini carrot cake
next post
High Tea: Spinazie-feta flapje

You may also like

High Tea: zalm op toast

08/07/2016

No bake cupcakes met frambozen

10/01/2018

Mini choco petit fourtjes

11/04/2019

Meringue kisses in drie smaken

19/02/2020

High Tea: Spinazie-feta flapje

26/06/2016

Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

08/05/2019

High Tea: Bananensoesjes

01/07/2016

Chocolade karamel cupjes

15/01/2020

No bake oranjegebakjes

26/04/2018

Taartjes in een glaasje!

19/07/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....