Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Hartige baksels

Hamkaasprei-taart

by Liefde voor bakken 07/10/201621/09/2018
written by Liefde voor bakken 07/10/201621/09/2018
img_1297bn

Deze hartige taart is echt dé bekendste taart bij ons thuis (na de kwarktaarten uiteraard). Ik ken deze taart zo’n beetje al mijn hele leven en heb hem dan ook regelmatig gegeten. Vooral met kerst of oudjaar zijn deze taarten nog steeds een onderdeel van het lopend buffet! Dus dachten wij, deze taart moeten we delen! Even wat anders zo’n hartige baksel!

Zo stiekem weg hebben we wel eens vaker hartig gebakken, zoals een aantal high tea hapjes, maar het is niet een veel voorkomend onderdeel van onze blog. Nou hou ik wel enorm veel van hartig. Misschien vind ik hartig eten nog wel lekkerder dan alle zoete baksels (oké, behalve dan dit chocolade taartje, die wint altijd). Dus daarom nu deze overheerlijke hartige hamkaasprei-taart. Deze taart eten wij als avondeten, of als onderdeel van een lopend buffet (leuk alvast voor de feestdagen).

img_1297bn

Hamkaasprei-taart

Liefde voor bakken Deze hartige taart is echt dé bekendste taart bij ons thuis (na de kwarktaarten uiteraard). Ik ken deze taart zo’n beetje al… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • pakje diepvries bladerdeeg
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 150 gram geraspte kaas
  • 125 gram schouder- / achterham
  • 1 ei
  • parneermeel

Extra: springvorm van 24 cm

Instructies

  1. Begin met het ontdooien van de bladerdeeg. Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar op het aanrecht.
  2. Snijd de uit en de prei in kleine stukjes. Fruit deze in een koekenpan. Snijd ondertussen ook alvast de ham in kleinere stukjes.
  3. Vet je springvorm in. Het is tijd om de bodem te maken. Neem 5 à 6 plakjes bladerdeeg en verdeel deze over de bodem en de zijkant van de springvorm. Het is altijd even puzzelen, plakjes bladerdeeg in stukjes snijden, maar uiteindelijk krijg je dan het volgende resultaat.
  4. Dan prik je er gaatjes in met een vork en strooi je er wat paneermeel overheen.
  5. Dan gaan we de taart vullen. Eerst de ui en prei, dan de hamsnippers en vervolgens de geraspte kaas.
  6. Dan klop je een ei en gooi je de helft hiervan over je vulling. Pak dan de overgebleven plakjes bladerdeeg en dek je taart hiermee af. Doe de tweede helft van het geklopte ei over de bovenkant van de taart. Dan krijg je een glansje op je taart!
  7. Doe de taart ongeveer 40 minuten in de oven op 200 graden, of totdat je taart goudbruin is.
Hamkaasprei-taart
Hamkaasprei-taart
Hamkaasprei-taart
Hamkaasprei-taart
Hamkaasprei-taart

img_1284bn

img_1302bn

img_1297bn

img_1312n

Ik heb er weer enorm van gesmuld! En van zo’n taartje kan ik mooi meerdere keren avondeten, super handig als je alleen woont. Vooral handig met nachtdiensten! Dan heb ik absoluut geen zin om elke dag te koken haha!

Laat ons weten als jullie meer hartige baksels willen zien! Dan duiken wij weer de keuken in!

Liefs Laura

hartighartig bakken
3 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Best bekeken artikelen van september
next post
Citroencake

You may also like

Video: spinazie pizza rolls

06/09/2017

Champignonragout in bladerdeeg

15/03/2017

Geitenkaas flapjes met rode bietjes

10/10/2018

Quiche met salami en spinazie

18/04/2018

Carpaccio pizza

16/01/2019

Broccoli tomaten taartje

08/12/2019

Mini pizza’s

02/07/2017

Hartige taartjes met pompoen en geitenkaas

16/10/2019

Pizza vuurwerk hapjes

29/12/2017

Vegetarische quiche met spinazie en feta

23/06/2019

3 comments

Demi | StudioKOOK 08/10/2016 - 14:24

Wat lekker zeg!

Reply
Liefde voor bakken 08/10/2016 - 21:02

Dankjewel Demi!

Reply
asdan 07/01/2017 - 10:28

Lekkere aanvulling als volledige maaltijd voor 4 personen.
1 kilo gesneden en gewassen prei samen met blokjes ham stoven in een grote anti aanbak pan; dit zonder het kookvocht in het bladerdeeg scheppen met een beetje peper en nootmuskaat. 200ml slagroom en een flinke eetlepel zure room mengen met 4 eieren en geraspte kaas. Dit mengsel over de ham en prei gieten en verdelen, nog wat geraspte kaas erover strooien en in de oven op 200 graden voor ongeveer 35 minuten totdat hij mooi goudbruin is en even 10 minuutjes laten afkoelen.
Pas op! je brandt je mond als je te gretig eet!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....