Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Hartige bakselsOud & nieuwSnacks & tussendoortjes

Pizza vuurwerk hapjes

by Liefde voor bakken 29/12/201724/10/2018
written by Liefde voor bakken 29/12/201724/10/2018
Pizza vuurwerk

Op oudejaarsavond worden er vooral heel veel lekkere hapjes gegeten. Wij hebben een “pizzahapje” bedacht in de vorm van een vuurpijl. Een lekker gemakkelijk hapje, met niet al te ingewikkelde smaken. Dit lust bijna iedereen wel!

Hiervoor hebben we bladerdeeg gebruikt, maar we zagen in de winkel ook pizzadeeg liggen. Zo’n zelfde pakje als bladerdeeg, maar dan in pizzadeeg. Dat hebben we meteen ook even geprobeerd, dus een deel van de pizzapijlen zijn van bladerdeeg en een deel zijn van pizzadeeg!

Pizza vuurwerk

Pizza vuurwerk hapjes

Liefde voor bakken Op oudejaarsavond worden er vooral heel veel lekkere hapjes gegeten. Wij hebben een “pizzahapje” bedacht in de vorm van een vuurpijl. Een… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • Een pakje bladerdeeg en/of een pakje pizzadeeg
  • pot pizzasaus
  • zakje geraspte kaas
  • circa 100 gram salami

Instructies

  1. Maak de pakjes deeg open en laat de plakjes naast elkaar ontdooien. Laat alleen de plakjes ontdooien die je gebruikt. De rest kan weer terug in de vriezer. Maar let op: ze zijn erg lekker, dus maak gewoon de beide pakjes op!
  2. Snijd uit elk plakje een vuurpijl, zoals op de foto. Snijd ze een beetje bij, zodat de pijlen nog iets mooier worden.
  3. Schep dan op elke pijl een laagje pizzadeeg.
  4. Strooi daar wat geraspte kaas overheen.
  5. Snijd de salami in halve rondje. Wij hebben hiervoor een klein rond uitstekertje gebruikt, maar als je die niet hebt, snijd je gewoon blokjes of reepjes met een mesje.
  6. Leg alle pijlen op een, met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Doe de bakplaat dan in een op 210 graden voorverwarmde oven, bak de pijltjes ongeveer 15 minuten. De pijlen gemaakt van pizzadeeg moeten iets korter gebakken worden, dan die van de bladerdeeg.
Pizza vuurwerk hapjes
Pizza vuurwerk hapjes

Deze pizzapijlen zijn een leuke aanvulling op je oudejaarsbuffet! De pijlen gemaakt van het pizzadeeg zijn iets steviger en krokanter van structuur. Echt zoals je een pizzabodem. Die van bladerdeeg zijn iets luchtiger en meer zoals je verwacht van een bladerdeeghapje. Wij vinden die van bladerdeeg iets lekkerder, maar wij kunnen ons goed voorstellen dat echte pizzalovers kiezen voor pizzadeeg!

Geniet ervan!

Liefs, Ria & Laura

hartigoud en nieuwpizza
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Bak je eigen oliebollen!
next post
Kindervuurwerk spiesjes

You may also like

Pizza Hawaii rolls

15/05/2019

Hamkaasprei-taart

07/10/2016

Hartige vlaai met spek

25/10/2018

Frozen cheesecake bites

13/04/2018

Fruitspiesjes

07/06/2017

Pizzarolls

09/11/2016

Nieuwjaars taartje!

29/12/2015

Bak je eigen oliebollen!

28/12/2017

Mini pizza’s

02/07/2017

Champignonragout in bladerdeeg

15/03/2017

2 comments

Lianne 30/12/2017 - 11:01

Leuk idee! Pizza hapjes zijn altijd lekker en de vorm is toepasselijk voor Oud & Nieuw!

Reply
Liefde voor bakken 01/01/2018 - 22:18

Dankjewel!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....