Nou is een mond vol vind je ook niet? Wat voor naam bedenk je nou voor een taart die bestaat uit brownie, bosbessen en kwarktaart? En dan is die kwarklaag ook nog eens no bake? Krijg je al zin in een stukje? Wij wel!
We wilden al een tijdje een no bake taartje maken met een brownie bodem. Want brownies zijn nou eenmaal super lekker, daar kunnen we het met zijn allen wel over eens zijn. We hebben al eens een keer gebakjes gemaakt met brownie bodem en een mascarpone topping! Ook een aanrader!
Voor dit taartje kozen we voor een no bake laag met bosbessen. We hebben een tijdje getwijfeld of we de no bake laag wit moesten laten, of toch paars zouden doen. Maar uiteindelijk kozen we voor het laatste (zoals je al wel gezien hebt), zodat het tóch net even wat leuker er uit ziet!
Snel aan de slag met het recept!

Ingrediënten
Voor de brownie laag:
- 90 gram melk chocolade
- 60 gram pure chocolade
- 150 gram margarine
- 180 gram licht bruine basterd suiker
- 2 tl vanille extract
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- 1/2 tl zout
- 15 gram cacaopoeder
- een paar flinke eetlepel Nutella
Voor de no bake cheesecake laag:
- 500 ml magere kwark
- 200 gram verse bosbessen
- 9 blaadjes gelatine
- 3 EL witte basterd suiker
- 150 ml water
Voor de topping:
- 1 pot bosbessenjam
Extra:
- springvorm van 24 cm
- bakpapier
Instructies
- Voor de brownie laag verwarm je de oven voor op 165 graden. Bekleed je bakvorm met een stuk bakpapier.
- Smelt de boter en de chocolade au bain marie (dus met een kom op een pannetje kokend water) of in de magnetron. Belangrijk is dat de chocolade en de boter volledig met elkaar vermengd zijn tot één substantie.
- Meng in een andere kom de droge producten met een lepel: dus de cacao, het zelfrijzend bakmeel en de zout.
- Mix weer in een andere kom de eieren, de suiker en de vanille. Voeg hier al mixend steeds beetje bij beetje de droge producten aan toe (let op: verstuivingsgevaar). Voeg hier dan je chocolademengsel aan toe, en roer dit goed door met een lepel.
- Smelt in een kommetje in de magnetron een aantal flinke eetlepels Nutella. Let op: dit is naar smaak! Hoe meer Nutella, hoe beter de Nutella smaak naar voren komt. Doe de gesmolten Nutella bij het mengsel en roer dit goed door.
- Doe je browniemengsel in de springvorm. Bak je brownie 30 – 40 minuten op 165 graden. Test tussendoor met een prikker of je brownie gaar is. Wij houden heel erg van een iets kleffe binnenkant, dus dan komt je prikker er nét niet helemaal droog uit.
- Laat je browniebodem volledig afkoelen voordat je met de no bake cheesecake laag begint.
- Voor de no bake cheesecake laag week je de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
- Pureer 200 gram blauwe bessen en de basterdsuiker met een staafmixer tot een glad papje.
- Doe de kwark in een kom en klop dit even kort los. Voeg hier de blauwebessen purree aan toe en meng dit door elkaar.
- Verwarm vervolgens 150 ml water op het vuur, breng dit heel even aan de kook en haal het daarna meteen van het vuur af. Wacht een aantal seconden en voeg dan één voor één de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Zorg dat ze goed opgelost zijn voordat je weer een nieuwe toe voegt.
- Laat de gelatine heel even een minuutje afkoelen en schenk het dan door een zeef bij je kwarkmengsel. Mix dit even kort door.
- Giet je blauwe bessen kwark mengsel over de brownie bodem en laat dit ongeveer 2 uurtjes opstijven in de koelkast.
- Als je taart helemaal is opgesteven decoreer je de taart met een paar flinke scheppen bosbessenjam!
Liefs Ria & Laura