Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Bosbessen cheesecake met brownie bodem

by Liefde voor bakken 05/07/201825/09/2018
written by Liefde voor bakken 05/07/201825/09/2018
Bosbessen brownie taart

Nou is een mond vol vind je ook niet? Wat voor naam bedenk je nou voor een taart die bestaat uit brownie, bosbessen en kwarktaart? En dan is die kwarklaag ook nog eens no bake? Krijg je al zin in een stukje? Wij wel!

We wilden al een tijdje een no bake taartje maken met een brownie bodem. Want brownies zijn nou eenmaal super lekker, daar kunnen we het met zijn allen wel over eens zijn. We hebben al eens een keer gebakjes gemaakt met brownie bodem en een mascarpone topping! Ook een aanrader!

Voor dit taartje kozen we voor een no bake laag met bosbessen. We hebben een tijdje getwijfeld of we de no bake laag wit moesten laten, of toch paars zouden doen. Maar uiteindelijk kozen we voor het laatste (zoals je al wel gezien hebt), zodat het tóch net even wat leuker er uit ziet!

Snel aan de slag met het recept!

Bosbessen brownie taart

Bosbessen cheesecake met brownie bodem

Liefde voor bakken Nou is een mond vol vind je ook niet? Wat voor naam bedenk je nou voor een taart die bestaat uit brownie,… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Voor de brownie laag:

  • 90 gram melk chocolade
  • 60 gram pure chocolade
  • 150 gram margarine
  • 180 gram licht bruine basterd suiker
  • 2 tl vanille extract
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 1/2 tl zout
  • 15 gram cacaopoeder
  • een paar flinke eetlepel Nutella

Voor de no bake cheesecake laag:

  • 500 ml magere kwark
  • 200 gram verse bosbessen
  • 9 blaadjes gelatine
  • 3 EL witte basterd suiker
  • 150 ml water

Voor de topping:

  • 1 pot bosbessenjam

Extra:

  • springvorm van 24 cm
  • bakpapier

Instructies

  1. Voor de brownie laag verwarm je de oven voor op 165 graden. Bekleed je bakvorm met een stuk bakpapier.
  2. Smelt de boter en de chocolade au bain marie (dus met een kom op een pannetje kokend water) of in de magnetron. Belangrijk is dat de chocolade en de boter volledig met elkaar vermengd zijn tot één substantie.
  3. Meng in een andere kom de droge producten met een lepel: dus de cacao, het zelfrijzend bakmeel en de zout.
  4. Mix weer in een andere kom de eieren, de suiker en de vanille. Voeg hier al mixend steeds beetje bij beetje de droge producten aan toe (let op: verstuivingsgevaar). Voeg hier dan je chocolademengsel aan toe, en roer dit goed door met een lepel.
  5. Smelt in een kommetje in de magnetron een aantal flinke eetlepels Nutella. Let op: dit is naar smaak! Hoe meer Nutella, hoe beter de Nutella smaak naar voren komt. Doe de gesmolten Nutella bij het mengsel en roer dit goed door.
  6. Doe je browniemengsel in de springvorm. Bak je brownie 30 – 40 minuten op 165 graden. Test tussendoor met een prikker of je brownie gaar is. Wij houden heel erg van een iets kleffe binnenkant, dus dan komt je prikker er nét niet helemaal droog uit.
  7. Laat je browniebodem volledig afkoelen voordat je met de no bake cheesecake laag begint.
  8. Voor de no bake cheesecake laag week je de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
  9. Pureer 200 gram blauwe bessen en de basterdsuiker met een staafmixer tot een glad papje.
  10. Doe de kwark in een kom en klop dit even kort los. Voeg hier de blauwebessen purree aan toe en meng dit door elkaar.
  11. Verwarm vervolgens 150 ml water op het vuur, breng dit heel even aan de kook en haal het daarna meteen van het vuur af. Wacht een aantal seconden en voeg dan één voor één de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Zorg dat ze goed opgelost zijn voordat je weer een nieuwe toe voegt.
  12. Laat de gelatine heel even een  minuutje afkoelen en schenk het dan door een zeef bij je kwarkmengsel. Mix dit even kort door.
  13. Giet je blauwe bessen kwark mengsel over de brownie bodem en laat dit ongeveer 2 uurtjes opstijven in de koelkast.
  14. Als je taart helemaal is opgesteven decoreer je de taart met een paar flinke scheppen bosbessenjam!

Liefs Ria & Laura

browniecheesecakekwarktaart
0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Best bekeken recepten juni 2018
next post
Chocoladetaart met mascarponecrème en aardbeien

You may also like

Plaatcake met Monchou en kersen

15/04/2018

Hoe maak je een checkerboard gendertaart?

19/09/2015

Vierkant aardbeientaartje met roomkaascrème

17/01/2021

Dripcake voor Pasen met schuimtorentjes

23/03/2016

Banaan-aardbeientaartje

14/05/2017

Semi-naked-dripcake voor de herfst

06/11/2016

Chocoladetaart met vers fruit

18/03/2018

Appel-peren slof

07/04/2016

Appeltjes slof

24/03/2019

Rood fruit taartje met abrikozen

12/02/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....