Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Nutella chocoladetaartje met frambozen

by Liefde voor bakken 08/08/2016
written by Liefde voor bakken 08/08/2016
IMG_0242bn

Vorige week hebben we een receptje gemaakt uit het kleine Nutellaboekje. Nu heb ik een hele grote emmer Nutella, dus heb ik meteen nog een Nutellataartje gemaakt. En wel van hetzelfde recept. Ik vond die zóó lekker, dus ik dacht: daar kan ik best ook een taartje van maken.

Ik heb hiervoor de hoeveelheden van het recept van de kleine Nutellapotjes verdubbeld. Dan lekkere frostinglaagjes ertussen en lekkere verse frambozen! Alles bij elkaar is het een lekker taartje geworden. Hier volgt het recept:

Benodigdheden:

  • 100 gram pure chocolade
  • 240 gram margarine of boter
  • 150 gram Nutella
  • 6 eieren
  • 100 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

Voor de vulling:

  • 250 gram Mascarpone
  • 150 gram suikerbakkerspoeder
  • 400 ml verse slagroom
  • bakje verse frambozen
  • potje Frambozenjam

En verder:

  • spuitzak en een groot rond spuitmondje
  • bakvorm van 20 cm

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Breek de chocolade boven een kom in stukjes. Voeg de stukjes gesneden boter toe. Laat beide ingrediënten au bain marie smelten. Voeg de Nutella toe en roer alles goed door elkaar.

3. Klop de eieren en de suiker tot een bleek en schuimig mengsel.

4. Meng het bakpoeder met de bloem en roer zowel de chocolade als de bloem door het ei-suikermengsel.

5. Vul de ingevette bakvorm van 20 cm met het deeg, bak het gaar in ca 50 -55 minuten. Prik even met een satéprikker om te controleren of de cake van binnen gaar is.

6. Laat de cake afkoelen, en zaag hem met een dubbele taartzaag in 3 lagen.

Dan ga je de taart vullen en decoreren:

1. We beginnen met het maken van de Fluffy Creamcheese frosting volgens dit recept. Maar dan met de mascarpone en 400 ml slagroom.

2. Leg dan de onderste taartlaag op een taartkartonnetje. En smeer deze laag in met frambozenjam.

3. Vul de spuitzak (met de ronde spuitmond) met de fluffy frosting. En spuit mooie ronde toeven op de jamlaag.

4. Leg dan de tweede laag er op. En smeer ook deze in met frambozenjam. Dan weer mooie ronde toefjes erop spuiten en de derde laag erop.

Nutella chocoladetaartje met frambozenNutella chocoladetaartje met frambozenNutella chocoladetaartje met frambozenNutella chocoladetaartje met frambozen

5. Spuit op de bovenste laag een cirkel van ronde toefjes en vul dan de binnenkant met de gewassen en goed uitgelekte frambozen.

6. Garneer dan nog met wat decoratiesuiker (dit is poedersuiker die niet intrekt, maar zichtbaar blijft). Strooi dit eroverheen met een zeef.

IMG_2851bn

IMG_0242bn

IMG_0241n

Klaar is de taart!

Dit was weer een recept met Nutella pasta. Er volgen nog meer recepten met deze overheerlijke chocoladepasta! Blijf ons volgen!!!!!

Liefs Ria

chocolachocoladechocolade taartjenutella
4 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Cupcakes met vers fruit
next post
Cupcakes met verse aardbeien en slagroom

You may also like

Twee kleuren bessen taartje met mascarpone

06/09/2020

Tulband met chocolade & bloemen

10/02/2016

Sinaasappel kokos taart

05/01/2020

Rood fruit taartje met abrikozen

12/02/2017

Chocolade Swiss Roll met kersen

08/10/2017

Paastaart met mascarponecrème

11/04/2017

Swiss roll met blauwe bessen

10/09/2017

Marshmallow slof

11/07/2019

Klassieke appeltaart

12/01/2016

Kersenkwarktaart

14/07/2019

4 comments

Trix Smidt 08/08/2016 - 14:04

Wat is banketbakkerssuiker?

Reply
Liefde voor bakken 08/08/2016 - 14:14

Hoi Beatrix, je bedoelt waarschijnlijk suikerbakkerspoeder. Dat is een soort poedersuiker, maar dan met wat glucosesiroop erdoor. Werkt wat beter dan poedersuiker. Ik verkoop het ook in mijn winkeltje. Bijvoorbeeld deze:
http://www.theeentaartspulletjes.nl/Suikerbakkerspoeder-de-Bakzolder

Reply
Chiara 08/08/2016 - 17:07

Ziet er weer heerlijk uit!

Reply
Lianne 21/09/2016 - 08:11

Wauw, een heel mooi taartje is het geworden. Vooral die vulling ziet er heel goed uit.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....