Deze taart bestaat uit verschillende laagjes, eerst een laag verkruimelde koekjes met een beetje chocolade, dan een laagje bananen, dan een laag cheesecake met kleine stukjes chocolade, en een laag bananencrème. Bovenop nog wat toefjes slagroom en plakjes banaan.
Februari vind ik altijd de meest saaie maand van het jaar. We zitten al weer een tijdje in die donkere dagen, de feestdagen liggen alweer ver achter ons. Echt vriesweer hebben we ook niet, Wel veel regen, wind en daardoor guur weer. Gelukkig kunnen we wel weer winkelen en af en toe op een terrasje zitten. Dat is een hele verbetering. Maar toch zal ik blij zijn als het maart is, dan gaan we weer langzaam de goede kant op. Ik heb dit keer een nobake taart gemaakt zonder gelatine. Daardoor is de taart wat zachter, minder stevig. Ik maak m daarom in een ovenschaal en omdat de taart uit veel verschillende laagjes bestaat, noem ik het een lasagne. Dat vind ik leuk. Eerder heb ik al de Monchou kersen lasagne en de Bosvruchten lasagne. Nu dus de bananen lasagne. Zoals ook bij de andere recepten begin ik met een laag fijngemalen koekjes. Altijd lekker. Dan een laag met plakjes banaan. Dan de cheesecakelaag. Hiervoor heb ik mascarpone en slagroom gebruikt met kleine stukjes chocolade. Dan een laag bananencr1eme, gemaakt met een pakje bananen Saromapudding en slagroom. Bovenop versierd met toefjes slagroom, plakjes banaan en lekker veel chocoladedrip er overheen.

Ingrediënten
- Een ovenschaal van ongeveer 29 x 20 cm
- Beetje margarine om alleen de bodem in te vetten
- Een spuitzak en een rond spuitmondje met opening van ongeveer 1 à 1,2 cm
- Een wegwerpsuitzak of spuitflesje voor de chocoladedecoratie.
Voor de eerste laag:
- 250 gram Digestive volkoren biscuitjes
- 60 gram boter of plantaardige margarine
- 50 gram melkchocolade
- 60 ml verse slagroom
Voor de tweede laag:
- 2 bananen
- Beetje citroensap
Voor de derde laag:
- 250 gram mascarpone
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 250 ml verse slagroom (minstens 35% vetgehalte)
- 1 zakje Klopvast slagroomversteviger
- 1 banaan
- circa 50 gram chocoladestukjes, chocoladeschaafsel of gehakte chocolade
Voor de vierde laag:
- 1 pakje Saroma kloppudding met bananensmaak
- 450 ml melk
- 100 ml slagroom
Voor de topping:
- 90 ml slagroom
- 2 à 3 bananen
- Cryspy choco pearls
Instructies
- Vet alleen de bodem van de ovenschaal in met een klein beetje margarine.
- Maal de koekjes fijn met een staafmixer of keukenmachine.
- Smelt de boter in een pannetje op het vuur.
- Doe de chocolade en de slagroom in een vuurvaste kom en smelt dit “aubainmarie” . Laat heel even afkoelen.
- Voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruim en schep door elkaar.
- Voeg het chocolademengsel toe en schep erdoor.
- Verdeel dit over de bodem van de ovenschaal, strijk glad met een paletmesje.
- Snijd twee bananen in plakjes en doe in een kom. Besprenkel ze met een beetje citroensap, schep door elkaar. Verdeel de plakjes banaan over de koekjeslaag.
- Doe de mascarpone met de witte basterdsuiker in een kom en klop dit los.
- Voeg de slagroom toe en klop dit geheel tot het bijna stijf is. Voeg dan eventueel nog wat poedersuiker toe naar smaak en het zakje slagroomversteviger. Klop dan nog heel kort tot het stijf is.
- Prak een banaan fijn en voeg een klein beetje citroensap toe, schep erdoor. Voeg de geprakte banaan beetje bij beetje toe aan de madcarponecrème.
- Hak de 50 gram chocolade in kleine stukjes of gebruik kant en klare chocolade drupjes. Of andere kleine stukjes chocolade. Schep deze door de mascarponecrème.
- Verdeel deze crème over de bananenlaag. Strijk glad met een paletmes. Zet in de koelkast om stevig te worden.
- Maak de Saromapudding met 450 ml melk Doe hiervoor de melk in een kom en voeg het puddingpoeder toe. Klop dit met de mixer in 2 minuten tot een schuimig geheel. Laat even staan, ongeveer 5 à 10 minuten, zodat het al beetje dikker wordt.
- Klop de slagroom stijf met een klein beetje poedersuiker. Schep de slagroom beetje bij beetje bij de pudding. Klop erdoor met de mixer op de laagste stand.
- Verdeel deze puddinglaag over de mascarponelaag. Zet een 1 à 2 uur in de koelkast om op te laten stijven.
- Klop dan het laatste beetje slagroom stijf. Doe dit in een spuitzak met een rond spuitmondje en spuit mooie ronde toefjes in het midden op de bovenste laag.
- Snijd de bananen in plakjes, besprenkel weer met een beetje citroensap, laat heel even uitlekken en verdeel deze tussen de toefjes slagroom.
- Smelt de chocolade “aubainmarie”. Doe in een wegwerpspuitzak of een klein plastic spuitflesje.
- Spuit slierten chocolade over de lasagne. Ga hiervoor in zigzag beweging heen en weer over de taart.
- Strooi dan nog wat crispy pearls er over.
- Zet in de koelkast tot gebruik.
Liefs Ria & Laura