Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

Bananen stratiatella lasagne

by Liefde voor bakken 13/02/202212/02/2022
written by Liefde voor bakken 13/02/202212/02/2022
Bananen stratiatella lasagne

Deze taart bestaat uit verschillende laagjes, eerst een laag verkruimelde koekjes met een beetje chocolade, dan een laagje bananen, dan een laag cheesecake met kleine stukjes chocolade, en een laag bananencrème. Bovenop nog wat toefjes slagroom en plakjes banaan.

Februari vind ik altijd de meest saaie maand van het jaar. We zitten al weer een tijdje in die donkere dagen, de feestdagen liggen alweer ver achter ons. Echt vriesweer hebben we ook niet, Wel veel regen, wind en daardoor guur weer. Gelukkig kunnen we wel weer winkelen en af en toe op een terrasje zitten. Dat is een hele verbetering. Maar toch zal ik blij zijn als het maart is, dan gaan we weer langzaam de goede kant op. Ik heb dit keer een nobake taart gemaakt zonder gelatine. Daardoor is de taart wat zachter, minder stevig. Ik maak m daarom in een ovenschaal en omdat de taart uit veel verschillende laagjes bestaat, noem ik het een lasagne. Dat vind ik leuk. Eerder heb ik al de Monchou kersen lasagne en de Bosvruchten lasagne. Nu dus de bananen lasagne. Zoals ook bij de andere recepten begin ik met een laag fijngemalen koekjes. Altijd lekker. Dan een laag met plakjes banaan. Dan de cheesecakelaag. Hiervoor heb ik mascarpone en slagroom  gebruikt met kleine stukjes chocolade. Dan een laag bananencr1eme, gemaakt met een pakje bananen Saromapudding en slagroom. Bovenop versierd met toefjes slagroom, plakjes banaan en lekker veel chocoladedrip er overheen.

Bananen stratiatella lasagne

Bananen stratiatella lasagne

Liefde voor bakken Deze taart bestaat uit verschillende laagjes, eerst een laag verkruimelde koekjes met een beetje chocolade, dan een laagje bananen, dan een laag… Printen
Cijfer 4.8/5
( 4 gestemd )

Ingrediënten

  • Een ovenschaal van ongeveer 29 x 20 cm
  • Beetje margarine om alleen de bodem in te vetten
  • Een spuitzak en een rond spuitmondje met opening van ongeveer 1 à 1,2 cm
  • Een wegwerpsuitzak of spuitflesje voor de chocoladedecoratie.

Voor de eerste laag:

  • 250 gram Digestive volkoren biscuitjes
  • 60 gram boter of plantaardige margarine
  • 50 gram melkchocolade
  • 60 ml verse slagroom

Voor de tweede laag:

  • 2 bananen
  • Beetje citroensap

Voor de derde laag:

  • 250 gram mascarpone
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 250 ml verse slagroom (minstens 35% vetgehalte)
  • 1 zakje Klopvast slagroomversteviger
  • 1 banaan
  • circa 50 gram chocoladestukjes, chocoladeschaafsel of gehakte chocolade

Voor de vierde laag:

  • 1 pakje Saroma kloppudding met bananensmaak
  • 450 ml melk
  • 100 ml slagroom

Voor de topping:

  • 90 ml slagroom
  • 2 à 3 bananen
  • Cryspy choco pearls

Instructies

  1. Vet alleen de bodem van de ovenschaal in met een klein beetje margarine.
  2. Maal de koekjes fijn met een staafmixer of keukenmachine.
  3. Smelt de boter in een pannetje op het vuur.
  4. Doe de chocolade en de slagroom in een vuurvaste kom en smelt dit “aubainmarie” . Laat heel even afkoelen.
  5. Voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruim en schep door elkaar.
  6. Voeg het chocolademengsel toe en schep erdoor.
  7. Verdeel dit over de bodem van de ovenschaal, strijk glad met een paletmesje.
  8. Snijd twee bananen in plakjes en doe in een kom. Besprenkel ze met een beetje citroensap, schep door elkaar. Verdeel de plakjes banaan over de koekjeslaag.
  9. Doe de mascarpone met de witte basterdsuiker in een kom en klop dit los.
  10. Voeg de slagroom toe en klop dit geheel tot het bijna stijf is. Voeg dan eventueel nog wat poedersuiker toe naar smaak en het zakje slagroomversteviger. Klop dan nog heel kort tot het stijf is.
  11. Prak een banaan fijn en voeg een klein beetje citroensap toe, schep erdoor. Voeg de geprakte banaan beetje bij beetje toe aan de madcarponecrème.
  12. Hak de 50 gram chocolade in kleine stukjes of gebruik kant en klare chocolade drupjes. Of andere kleine stukjes chocolade. Schep deze door de mascarponecrème.
  13. Verdeel deze crème over de bananenlaag. Strijk glad met een paletmes. Zet in de koelkast om stevig te worden.
  14. Maak de Saromapudding met 450 ml melk Doe hiervoor de melk in een kom en voeg het puddingpoeder toe. Klop dit met de mixer in 2 minuten tot een schuimig geheel. Laat even staan, ongeveer 5 à 10 minuten, zodat het al beetje dikker wordt.
  15. Klop de slagroom stijf met een klein beetje poedersuiker. Schep de slagroom beetje bij beetje bij de pudding. Klop erdoor met de mixer op de laagste stand.
  16. Verdeel deze puddinglaag over de mascarponelaag. Zet een 1 à 2 uur in de koelkast om op te laten stijven.
  17. Klop dan het laatste beetje slagroom stijf. Doe dit in een spuitzak met een rond spuitmondje en spuit mooie ronde toefjes in het midden op de bovenste laag.
  18. Snijd de bananen in plakjes, besprenkel weer met een beetje citroensap, laat heel even uitlekken en verdeel deze tussen de toefjes slagroom.
  19. Smelt de chocolade “aubainmarie”. Doe in een wegwerpspuitzak of een klein plastic spuitflesje.
  20. Spuit slierten chocolade over de lasagne. Ga hiervoor in zigzag beweging heen en weer over de taart.
  21. Strooi dan nog wat crispy pearls er over.
  22. Zet in de koelkast tot gebruik.

Liefs Ria & Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Oud Hollandse boterkoek
next post
Aardbeien Panna cotta

You may also like

Bosvruchten Lasagna

04/04/2021

Kinder Bueno kwarktaart

18/09/2016

Limoncello tiramisu

17/06/2018

Stroopwafeltaart

11/03/2018

Gezonde no bake bramenvlaai met Griekse yoghurt

10/03/2019

Aardbeienkwarktaart met chocolade

07/05/2016

Frambozen kwarktaartje

14/10/2018

Nobake taartje met Nutella, Griekse yoghurt en bosvruchten

06/08/2017

No bake aardbeien yoghurttaart met Betsie’s Geitenzuivel

24/06/2018

No bake vanille taartje met peer

29/09/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....