Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

KindertraktatiesMoederdag

Aardbeienspiesje voor Moederdag

by Liefde voor bakken 12/05/201721/05/2017
written by Liefde voor bakken 12/05/201721/05/2017
DSCN6883bn
Het is wel op de valreep, maar we hebben toch nog een leuk ideetje voor Moederdag verzonnen! Het is een spiesje met harten cakejes en verse aardbeien! Superlekker! Misschien leuk voor een Moederdagontbijtje??

Moederdag blijft een bijzonder leuke traditie. Ik (Ria) ben dol op tradities, dus ik hou ook van Moederdag. Nu is het wel zo dat deze dag er anders uit ziet dan vroeger (als je mog kinderen thuis hebt, is het helemaal erg leuk), maar toch heeft de dag een bijzonder randje. Eerst ga ik natuurlijk even naar mijn eigen moeder (is inmiddels 93 jaar), daarna is er tijd voor onze eigen kinderen. Er komen er altijd wel een aantal langs voor een bakkie koffie of thee en ze verwachten dan natuurlijk wat lekkers erbij. Dus dat worden dan deze spiesjes!! En als ze mee eten, dan kan ik ook nog wat aardbeien bewaren voor een lekker toetje!!

Wat heb je nodig om deze cake-aardbeienspiesjes te maken:

Voor de cake:

  • cakevorm, van ca 30 cm lang
  • 275 gram boter of margarine
  • 250 gram fijne suiker
  • 5 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 60 ml verse slagroom
  • beetje citroensmaakstof (bijvoorbeeld van Funcakes)

Voor het maken van de spies:

  • hartjes uitsteker om cake-hartjes uit te steken
  • 1 bakje aardbeien (liefst lekkere Hollandse aardbeien)
  • blauwe bessen (eventueel, kan ook zonder)
  • satéprikkers

Aan de slag:

Beboter de bakvorm en bestrooi met wat bloem. Zet opzij.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de boter of margarine in een kom en klop deze luchtig! Klop een paar minuten. Voeg dan de fijne suiker toe en klop weer een minuut. Voeg dan één voor één de eieren toe. Klop eerst elk ei goed door voor je weer een nieuw ei toevoegt. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe. Voeg dit beetje voor beetje toe aan het deegmengsel. Klop nu voorzichtig en langzaam, anders klop je de luchtigheid er weer uit.  Dan voeg je beetje bij beetje de slagroom toe. Klop dit op de laagste stand door het deeg. Voeg de citroensmaak toe en meng er ook door. Vul bakvorm met het deeg en bak de cake in circa 1 uur en 10 minuten gaar en goudbruin 0p 160 graden. Controleer even met een prikker of de binnenkant ook gaar is (prikker moet droog blijven). Laat de cake afkoelen, haal na circa 10 minuten uit de vorm en laat dan verder afkoelen.

Snijd een aantal plakken cake, leg deze op de snijplank en steek er dan hartjes uit met de hartjesuitsteker. Was de aardbeien en haal de kroontjes er af. Was de blauwe bessen. Laat het fruit goed uitlekken.

Rijg dan alles aan een spies. Begin met een cakehartje, dan een aardbei, dan een blauwe bes, weer een cakehartje, een blauwe bes, een aardbei en een cakehartje. Als je geen blauwe bessen hebt, dan sla je die over. Dit is maar een voorbeeld, heb je zelf een leuker idee, dan is dat natuurlijk ook helemaal goed!!!

Fijne Moederdag!

Liefs, Ria

aardbeienmoederdag
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Frambozen flappen
next post
Banaan-aardbeientaartje

You may also like

Traktatie: Oreokoekjes lolly’s

17/06/2016

Hoe maak je je eigen sprinkels?

17/02/2019

Harten koekjes – Valentijn

07/02/2018

Kindervuurwerk spiesjes

30/12/2017

Nutella cupcakes voor Moederdag

02/05/2016

Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

08/05/2019

Stroopwafels met spikkels

26/09/2018

Fruitspiesjes

07/06/2017

Ontbijt wafels met aardbeien en kokos

05/05/2019

Aardbeientaartje met lange vingers

02/05/2021

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....