Het is weer tijd voor een heerlijke frisse cake! Eerder maakten we al deze advocaatcake en de boerenjongens cake. We vinden het super leuk om te experimenteren met lekkere smaken, dus nu een hele andere cake. Namelijk met kokos en frambozen. Dat moet toch gewoon super lekker zijn?
Ingrediënten
- 250 gram boter (op kamertemperatuur)
- 325 gram bloem
- 3 tl bakpoeder
- snufje zout
- 250 gram suiker
- 1 tl vanillesuiker
- 5 eieren
- 250 ml kokosmelk
- 100 gram geraspte kokos
- half doosje bevroren frambozen (mag ook vers)
Extra: langwerpig cakeblik
Instructies
- Laat de frambozen ontdooien en goed uitlekken. Je kan ook kiezen voor verse frambozen. Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Mix de boter zacht in ongeveer 2 minuten. Voeg hier de suiker en de vanille suiker aan toe en mix nogmaals 5 minuten. Voeg dan één voor één de eieren toe, mix steeds tussendoor tot het ei is opgenomen.
- Zeef de bloem en voeg dit samen met het bakpoeder en zout toe aan het botermengsel. Doe hier ook de kokosmelk bij en mix zachtjes door.
- Voeg nu de geraspte kokos en de frambozen toe aan het beslag. En schep deze er voorzichtig door.
- Doe het beslag in een ingevette cakeblik. Bak je cake ongeveer 1 uur op 160 graden. Wel even testen met een satéprikker, dat deze er droog uit komt.
Zo heb je in een handomdraai een lekkere en frisse cake! Juist door die frambozen is deze cake extra lekker.
Maak jij deze cake ook? Stuur dan een foto naar ons op via e-mail, of tag ons op social media! Wij zijn heel erg benieuwd naar jullie baksels!
Liefs Ria en Laura
6 comments
Lijkt mij heerlijk. Ben gek op kokos en frambozen. Komend weekend dus maar eens maken.
Mag ik vragen wat het formaat van het cakeblik is wat jullie gebruiken?
Hallo Judith! Wij hebben een blik van ongeveer 25 cm gebruikt! Laat je ons weten of het is gelukt? :)
Heerlijke cake ,ik had geen groot bakblik dus twee kleintjes gemaakt bedankt voor het fijne recept .
Leuk om te horen! Graag gedaan!
Ik heb deze cake vandaag gemaakt in een broodbakmachine en hij is goed gelukt. Ietwat aan de droge kant. Hebben jullie een idee hoe dit kan? Overigens heb ik geen frambozen gebruikt.
Hi Rebecca, wat leuk dat je deze cake hebt gemaakt! Hopelijk vond je hem lekker :) het kan zijn dat dit komt omdat je de frambozen hebt weggelaten, die maken het deeg namelijk wat vochtiger. Het zou ook kunnen komen door het gebruik van een broodbakmachine, daar heb ik alleen geen ervaring mee, dus dat durf ik niet met zekerheid te zeggen! Liefs Laura