Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Kokoscake met frambozen

by Liefde voor bakken 15/02/201725/09/2018
written by Liefde voor bakken 15/02/201725/09/2018
DSC_0733n

Het is weer tijd voor een heerlijke frisse cake! Eerder maakten we al deze advocaatcake en de boerenjongens cake. We vinden het super leuk om te experimenteren met lekkere smaken, dus nu een hele andere cake. Namelijk met kokos en frambozen. Dat moet toch gewoon super lekker zijn?

DSC_0733n
Liefde voor bakken Het is weer tijd voor een heerlijke frisse cake! Eerder maakten we al deze advocaatcake en de boerenjongens cake. We vinden het… Printen
Cijfer 4.5/5
( 6 gestemd )

Ingrediënten

  • 250 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 325 gram bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 250 gram suiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 250 ml kokosmelk
  • 100 gram geraspte kokos
  • half doosje bevroren frambozen (mag ook vers)

Extra: langwerpig cakeblik

Instructies

  1. Laat de frambozen ontdooien en goed uitlekken. Je kan ook kiezen voor verse frambozen. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Mix de boter zacht in ongeveer 2 minuten. Voeg hier de suiker en de vanille suiker aan toe en mix nogmaals 5 minuten. Voeg dan één voor één de eieren toe, mix steeds tussendoor tot het ei is opgenomen.
  3. Zeef de bloem en voeg dit samen met het bakpoeder en zout toe aan het botermengsel. Doe hier ook de kokosmelk bij en mix zachtjes door.
  4. Voeg nu de geraspte kokos en de frambozen toe aan het beslag. En schep deze er voorzichtig door.
  5. Doe het beslag in een ingevette cakeblik. Bak je cake ongeveer 1 uur op 160 graden. Wel even testen met een satéprikker, dat deze er droog uit komt.

Zo heb je in een handomdraai een lekkere en frisse cake! Juist door die frambozen is deze cake extra lekker.

Maak jij deze cake ook? Stuur dan een foto naar ons op via e-mail, of tag ons op social media! Wij zijn heel erg benieuwd naar jullie baksels!

Liefs Ria en Laura

cakeframbozenkokos
6 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Rood fruit taartje met abrikozen
next post
Plog #4 – Bruiloft voorbereiden

You may also like

Nutella peren cake

26/05/2019

Appelcake met appelfrietjes

12/05/2016

Schwarzwalder kirsche cake

26/03/2017

Cranberry cake

19/04/2017

Super chocolade tulband

09/07/2017

Bananencake met karamel

15/11/2020

Frambozen Bessen Cake

04/09/2021

Reerug

11/12/2017

Kerst tulband

16/12/2018

Boerenjongens cake

27/01/2017

6 comments

Judith 15/02/2017 - 22:12

Lijkt mij heerlijk. Ben gek op kokos en frambozen. Komend weekend dus maar eens maken.
Mag ik vragen wat het formaat van het cakeblik is wat jullie gebruiken?

Reply
Liefde voor bakken 17/02/2017 - 17:34

Hallo Judith! Wij hebben een blik van ongeveer 25 cm gebruikt! Laat je ons weten of het is gelukt? :)

Reply
Anja 17/02/2017 - 16:08

Heerlijke cake ,ik had geen groot bakblik dus twee kleintjes gemaakt bedankt voor het fijne recept .

Reply
Liefde voor bakken 17/02/2017 - 17:34

Leuk om te horen! Graag gedaan!

Reply
Rebecca 16/07/2017 - 16:49

Ik heb deze cake vandaag gemaakt in een broodbakmachine en hij is goed gelukt. Ietwat aan de droge kant. Hebben jullie een idee hoe dit kan? Overigens heb ik geen frambozen gebruikt.

Reply
Liefde voor bakken 17/07/2017 - 14:08

Hi Rebecca, wat leuk dat je deze cake hebt gemaakt! Hopelijk vond je hem lekker :) het kan zijn dat dit komt omdat je de frambozen hebt weggelaten, die maken het deeg namelijk wat vochtiger. Het zou ook kunnen komen door het gebruik van een broodbakmachine, daar heb ik alleen geen ervaring mee, dus dat durf ik niet met zekerheid te zeggen! Liefs Laura

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....