Vullingen & Toppings
comments 2

Mascarpone crème

dsc_0690bn

Wij zijn eigenlijk al een tijdje op zoek naar een vulling die wit is. Botercrème neigt vaak wat naar de gelige kant en eerlijk is eerlijk, dat is gewoon wat minder mooi. Slagroom is wit, maar alleen slagroom is weer te saai. Dus bedachten we deze mascarponecrème. Spier wit.

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom (minimaal 35% vet)
  • een beetje poedersuiker

Aan de slag!

  1. Roer de mascarpone los in een kom met twee eetlepels basterdsuiker, totdat hij lekker smeuïg is.
  2. Klop de slagroom stijf. Voeg op het laatst een beetje poedersuiker toe. Zorg dat je gardes en je kom goed koud zijn.
  3. Voeg dan het mascarponemengsel toe aan de slagroom en klop dit nog even voorzichtig door met de mixer of keukenmachine.
  4. Bewaar je mengsel in de koelkast tot gebruik!

dsc_0690bn

img_1323bn

Wij hebben deze crème gebruikt voor een naked cake (komt binnenkort online!), maar je kan het natuurlijk voor nog veel meer dingen gebruiken! Het is een frisse maar vooral lekkere crème, zonder teveel poespas.

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube47
Pinterest100
Instagram654

2 Comments

  1. yam says

    kan je deze vulling ook gebruiken ommee af te smeren?

    • Mmmm, je kunt het proberen, maar het is niet echt ideaal, de slagroom kan wat zacht worden. Je kunt dan beter een witte chocolade ganache maken of botercreme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *