Het is weer eens tijd voor een ‘nobake taartje! Altijd lekker! Dit keer heb ik hiervoor een langwerpige cakevorm gebruikt. Dus de taart heeft het model van een cake , maar is een kwarktaartje.
Nu we veel thuis moeten blijven en niet zo vaak op pad kunnen, zullen we andere dingen moeten verzinnen om ons te vermaken. Ik merk dat er weer meer wordt gebakken, we krijgen veel reacties en vragen over de verschillende recepten. Ook valt ons op dat er het meeste interesse is in onze ‘no bake’ taarten, ofwel de categorie ‘Taarten zonder oven’. We maken heel veel van deze taarten, ze zijn ook bij ons favoriet en smaken ook nog eens erg lekker. Dit keer dus weer eens een kwarktaart. Ik kies ervoor om een langwerpige cakevorm te gebruiken. Dat ziet er weer eens wat anders uit.

Ingrediënten
Nodig:
- een langwerpige cakevorm van ongeveer 30 cm lang
- bakpapier om op de bodem te leggen
Laag 1:
- 250 gram magere kwark
- 275 gram luchtig toetje met frambozensmaak
- 200 ml verse slagroom
- 3 eetlepels poedersuiker
- 150 ml bosvruchtenpuree (gemaakt van 200 gram diepvriesframbozen en/of diepvriesbosvruchten en twee eetlepels poedersuiker)
- 9 blaadjes gelatine
Laag 2:
- 400 ml bosvruchten puree (gemaakt van 500 gram diepvriesframbozen en óf diepvriesbosvruchten en twee eetlepels poedersuiker)
- 4 blaadjes gelatine
Laag 3:
- 300 gram chocolade chip cookies
- 90 gram margarine of boter
Voor de decoratie:
- een paar eetlepels bosvruchtenjam
- twee repen Kinderbueno
Instructies
- Begin met het bekleden van de bodem met twee vellen bakpapier. Vet de vorm een beetje in zodat het papier beter blijft plakken.
- Week de 9 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
- Doe de kwark in een kom, voeg de luchtig toetje toe en klop dit met de mixer op de laagste stand door elkaar.
- Klop de slagroom stevig met de poedersuiker. Voeg in delen toe aan het kwarkmengsel en meng erdoor.
- Doe de diepvriesframbozen in een steelpan met de poedersuiker. Verwarm dit zodat alle frambozen ontdooien en zacht worden.
- Klop dit et een staafmixer tot een puree. Haal dit door een zeef.
- Verwarm dit weer in een steelpan. Als het ongeveer 60 graden is, zet je het vuur uit en los je de blaadjes gelatine hier één voor één in op. Roer telkens goed. Zorg dat de gelatine goed is opgelost en er geen stukjes in blijven zitten. Laat dit even ongeveer 5 tot 10 minuten afkoelen.
- Roer het dan beetje bij beetje door het kwarmengsel. Klop dit er telkens door met de mixer op de laagste stand. Ga door tot alle frambozenpuree is toegevoegd.
- Schenk dit dan op de bodem van de cakevorm. Zet een paar uur in de koelkast op te stijven.
- Als de laag stevig is, kun je de tweede laag gaan maken.
- Week hiervoor de 4 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
- Doe 500 gram diepvries frambozen, of andere diepvries bosvruchten in een steelpan. Verwarm ze, zodat alles ontdooit en zacht wordt.
- Maal dit tot een puree met een staafmixer. Zorg dat alle stukjes fruit fijn zijn gemaakt. Haal de puree door een zeef, zodat de pitjes achterblijven.
- Verwarm dit weer op een vuur tot ongeveer 60 graden.
- Los de blaadjes gelatine hier één voor één in op. Roer telkens goed. Zorg dat de gelatine goed is opgelost en er geen stukjes in blijven zitten. Laat dit even ongeveer 5 tot 10 minuten afkoelen.
- Giet deze puree dan over de eerste kwark laag. Verdeel dit gelijkmatig. Zet weer een paar uur in de koelkast om stijf te worden.
- Voor de koekjes laag: Maal de koekjes fijn met een staafmixer. Doe de fijngemalen koekjes in een kom.
- Smelt de boter of margarine in een steelpan. Voeg dit toe aan de fijngemalen koekjes en schep dit goed door elkaar.
- Als de fruit laag stevig is, schep je de koek laag hier op. Verdeel het goed, druk het een beetje aan, Laat dit weer een paar uur verder stevig worden.
- Als alles stevig is, haal je de cake uit de koelkast. Leg een plank op de vorm. Draai dit met plank en al om. Til de plank er af en til dan ook de bakvorm er voorzichtig af.
- Haal het bakpapier er voorzichtig af. Je hebt ni een mooie cake met onderop de koekjes laag en bovenop de kwark laag.
- Verwarm voor de decoratie de jam met een paar eetlepels water in een steelpan. Roer dit goed door. Haal door een zeef.
- Doe het dan in een flesje met een spuitmondje. Spuit zigzag strepen over de cake.
- Decoreer met een aantal stukjes Kinderbueno.


Liefs Ria