Klein gebak, Pasen
Leave a comment

Meringue gebakjes met mangocoulis

Het is hoogste tijd voor ons tweede meringue recept! Eerder maakten wij al deze heerlijke meringue koekjes met pistache en Nutella. Dit keer gaan we voor schuimnestjes met kokos en mango-coulis. En let op: perfect voor Pasen!

Voor de nestjes maak je gewoon weer een basisrecept voor meringue. Dan spuit je daar nestjes van op een bakplaat. Voor de vulling hebben we gekozen voor kokos en mango, een super lekkere combinatie. Deze schattige gebakjes zijn ook nog eens heel geschikt om te maken voor Pasen! Fris op je paastafel met de gele kleur van de mango.

Wat heb je nodig om 9 gebakjes te maken:

Voor de meringue:

 • 4 eiwitten
 • 135 gram fijne tafelsuiker
 • 135 gram poedersuiker
 • 2 eetlepels gemalen kokos
 • 1 wegwerp spuitzak
 • spuitmondje 1 M van Wilton, of een ander kartelspuitmondje

Voor de vulling:

 • 1 mango
 • 1 blaadje gelatine
 • 1 eetlepel suiker
 • 125 ml slagroom
 • twee eetlepels gemalen kokos
 • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten.

Zo ga je het maken:

1. Verwarm de oven voor op 90 graden.

2. Klop de eiwitten stijf in een kom en met de keukenmachine (stand 6) of met de handmixer op de hoogste stand. Voeg de fijne tafelsuiker toe en klop 5 minuten, met een handmixer op de hoogste stand, of met de keukenmachine (Kitchen Aid) op stand 6.

3. Zeef de poedersuiker en schep deze met een siliconen pannenlikker door de stijf geklopte eiwitten. Voeg de fijngemalen kokos toe en schep door het beslag.

4. Doe het spuitmondje in de spuitzak en vul de zak met het meringuebeslag.

5. Bedek de bakplaat met een vel bakpapier. Teken met potlood 9 rondjes van ongeveer 8 cm op het bakpapier. Spuit hier eerst een laagje merengue op voor de bodem. Spuit dan op elke bodemlaag een ring, ongeveer twee lagen hoog. Zodat je een mooi bakje ofwel nestje vormt.

6. Bak deze nestjes in een voorverwarmde oven van circa 90 graden. Bak ongeveer 2 uur. Zet de oven uit, zet de deur op een kier, en laat ze daarna eventueel nog een tijdje in de oven staan. Haal ze er dan uit en laat ze verder afkoelen.

7. Maak de coulis; hiervoor snijd je de mango in stukken. Leg een paar schijfjes apart. De rest maal je tot een puree in de staafmixer of keukenmachine. Week het blaadje gelatine 10 minuutjes in koud water. Verwarm 20 ml water met één eetlepel suiker. Breng heel even aan de kook. Zet daarna het vuur uit. Laat even staan, zodat het zeker niet meer kookt. Knijp het geweekte gelatineblaadje uit en los het op in het hete water. Laat dit circa 5 à 10 minuutjes staan en roer het dan door de mangomoes. Zet dit weg in de koelkast zodat het een klein beetje dikker wordt.

8. Klop de slagroom stijf met een klein beetje poedersuiker. Niet teveel, want het schuim is ook al erg zoet. Vul de schuimbakjes met een beetje slagroom. Schep daar een beetje mangocoulis op.

9. Snijd de achtergebleven mango in kleine blokjes en leg dit op de coulis. Eventueel kun je er nog een extra toefje slagroom op spuiten.

Klaar zijn je gebakjes!

Binnenkort komt het derde recept met de merengue. Dat wordt een heerlijke schuimtaart! Dus houdt de website in de gaten! Of volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest of e-mail (rechter kolom).

Liefs van Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.