Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Rode bessen cake

by Liefde voor bakken 18/10/202017/10/2020
written by Liefde voor bakken 18/10/202017/10/2020
Rode bessen cake

Jullie hebben wel gemerkt dat we weer elke week een receptje online zetten. Deze week een recept van een cake met rode bessen. Niet al te moeilijk en wel erg lekker.

Het valt nog steeds niet altijd mee om het leven weer op te pakken. Alles is anders nu ik alleen ben. Ik mis mijn man de hele dag, en door de coronatijd is het ook veel minder gemakkelijk om ergens naartoe te gaan. Gelukkig heb ik wel veel contact met mijn kinderen, maar dan natuurlijk wel met de gepaste afstand. De dagen worden donkerder en het regent veel. Maar ik wil toch wel proberen om bezig te zijn, en als dat kan met bakken, dan is dat natuurlijk wel fijn. Als ik bak, dan ben ik even lekker bezig en kan ik de rest even een beetje opzij zetten. Lekker rommelen in de keuken met bakvormen, meel, eieren en boter! Kijken wart er nu weer uitkomt!

We hebben al een tijdje de Nordicware heritage bundt pan niet meer gebruikt. Deze tulbandvorm geeft altijd van die mooie, scherpe, waaiervormige randen. En deze vormen zijn gewoon heel fijn om in te bakken, de warmte geleidt heel goed. Dus voor deze cake ga ik weer eens aan de slag met deze vorm. Heb je die niet, dan kun je natuurlijk ook een gewone tulbandvorm gebruiken. Het kan zijn dat daardoor de baktijd ietsje langer wordt. Prik met een vork in het deeg om te controleren of de binnenkant al goed gaar is. Zo niet, bak de cake dan gewoon nog wat langer. De cake heeft een heerlijke, licht friszure smaak door de citroen en door de rode besjes. Extra lekker is de glazuur er over.

Rode bessen cake

Rode bessen cake

Liefde voor bakken Jullie hebben wel gemerkt dat we weer elke week een receptje online zetten. Deze week een recept van een cake met rode… Printen
Cijfer 4.2/5
( 5 gestemd )

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 300 gram rode bessen
  • 250 gram boter of goede kwaliteit margarine (bijvoorbeeld Blue Band)
  • 250 gram fijne suiker
  • 6 eieren (op kamertemperatuur)
  • 310 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • Snuf zout
  • geraspte schil van een citroen
  • 3 theelepels citroensmaakstof of 3 eetlepels citroensap

Voor de citroenglazuur:

  • 150 gram poedersuiker
  • ongeveer 8 eetlepels citroensap

Voor de decoratie:

  • nog wat rode bessen

Extra:

  • een Heritage bundt pan of een andere tulband vorm
  • spuitzak met dun rond spuitmondje

Instructies

  1. Vet de bakvorm goed in, zorg dat alle gleuven goed ingesmeerd zijn.
  2. Spoel de rode bessen af en laat ze goed uitlekken. Rits ongeveer 300 gram van de bessen van de steeltjes af. Strooi er dan wat poedersuiker overheen en schud dit goed door.
  3. Bestuif dit dan met wat bloem, schud de overtollige bloem er weer uit.
  4. Zet de bloem met de bakpoeder en het zout klaar. Zeef het.
  5. Verwarm de oven voor op circa 170 graden.
  6. Doe de boter of margarine in een kom en klop deze zacht. Voeg de suiker toe en klop dit ongeveer 2 minuten tot een smeuïge massa.
  7. Voeg dan één voor één de eieren toe. Klop telkens ongeveer een halve minuut zodat het ei volledig is opgenomen. Ga door tot alle eieren zijn toegevoegd. Bij het laatste ei kun je eventueel vast één schep meel toe voegen.
  8. Voeg dan de rest van het bloemmengsel in delen toe. Klop telkens even kort door op de laagste stand, klop vooral niet langer dan nodig is.
  9. Voeg dan de citroensmaakstof toe en klop ook deze er kort door.
  10. Schep de helft van de vulling in de bakvorm.
  11. Verdeel de afgeritste bessen over het deeg.
  12. Schep dan de rest van het deeg hier overheen. Strijk de bovenkant glad. Let op dat de bakvorm niet te vol is, het deeg moet nog wel kunnen rijzen. Het kan iets meer dan driekwart vol zijn.
  13. Bak de cake gaar in ongeveer 55 minuten. Prik er in met een satéprikker om te kijken of deze er droog uit komt.
  14. Haal de cake dan uit de oven en laat deze afkoelen op een taartrooster.
  15. Na ongeveer 20 – 30 minuten kun je proberen of de cake er al uit wil. Maak de cake een beetje los door voorzichtig met een bot mes langs de randen te steken. Leg er een plank of bord op, draai om en kijk of hij er uit komt. Zo niet, probeer dan met een mes nog een beetje los te maken van de wand. Meestal lukt het dan wel.
  16. Doe de poedersuiker in een kommetje. Voeg er de eetlepels citroensap aan toe, begin met een deel en kijk even of de glazuur goed van stevigheid wordt. Hij moet vloeibaar blijven, maar zeker niet te dun, anders loopt het zo van de cake af. Je kunt altijd nog wat poedersuiker of sap toevoegen tot je precies de goede consistentie hebt.
  17. Doe dit dan in een spuitzak met een dun rond spuitmondje of in een spuiflesje met dunne opening.
  18. Leg de tulband op een mooi bord. Spuit royaal met de glazuur over de tulband heen.
  19. Versier daarna met de rest van de rode bessen.

Liefs Ria

0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Geboorte cupcakes
next post
Choco karamel taartjes met banaan

You may also like

Ananas kokos laagjes cake

04/06/2017

Amandelcake met perzik en ananas

02/06/2019

Cake met Milka chocolade pasta

16/04/2020

Kokoscake met frambozen

15/02/2017

Appeltjescake

11/04/2018

Boerenjongens cake

27/01/2017

Schwarzwalder kirsche cake

26/03/2017

Kerst tulband

16/12/2018

Cranberry cake

19/04/2017

Reerug

11/12/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top