Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Uncategorized

Basisrecept: karamelsuiker

by Liefde voor bakken 21/02/202120/02/2021
written by Liefde voor bakken 21/02/202120/02/2021
Basisrecept: karamelsuiker

We hebben weer een karamelsuiker gemaakt. Dit is eigenlijk gewoon fijngemalen karamel. Je zou het ook wel karamelpoeder kunnen noemen!

Ik (Ria) ben eigenlijk altijd al gek op karamel. Laura eigenlijk pas de laatste jaren, sinds we zoveel bakken. Dus jullie zullen best vaak karamel tegenkomen in onze recepten. Nu had ik ergens een keer gezien dat je karamel ook helemaal fijn kan malen. Dan wordt het een soort karamelpoeder, of suiker. Wat we eigenlijk doen is gewoon karamel maken, zonder toevoeging van boter, slagroom of wat dan ook. Dit gieten we dan uit op een bakplaat en dit laten we uitharden. En daarna malen we dit fijn met een keukenmachine. Heerlijk! Dit zou je bijvoorbeeld kunnen gebruiken om een topping of crème op smaak te brengen. Maar je kunt het ook als decoratie gebruiken. Binnenkort gaan we dit zelf ook toepassen in een recept! Hou de website in de gaten!

Basisrecept: karamelsuiker
Basisrecept: karamelsuiker
Basisrecept: karamelsuiker
Basisrecept: karamelsuiker
Basisrecept: karamelsuiker

Karamelsuiker

Liefde voor bakken We hebben weer een karamelsuiker gemaakt. Dit is eigenlijk gewoon fijngemalen karamel. Je zou het ook wel karamelpoeder kunnen noemen! Ik (Ria)… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • Een bakplaat met een vel bakpapier
  • 350 gram fijne suiker
  • 2 eetlepels water
  • Zeezout

Instructies

  1. Leg de bakplaat klaar met een vel bakpapier er op.
  2. Doe de suiker en het water in een steelpan, liefst met een dikke bodem.
  3. Laat dit karamelliseren. Breng de suiker met het water aan de kook en wacht tot de suiker op is gelost. Nog niet roeren. Laat het vuur wel redelijk hoog staan. Dan gaat de suiker karamelliseren. Dit kan even duren (bij ons was dat ongeveer 5 à 6 minuten). Wacht dan nog heel even, tot de karamel mooi goudbruin is. Let nu heel goed op: het mag niet te donker worden, want dan wordt het bitter, maar probeer wel om het mooi bruin te laten worden.
  4. Giet de karamel voorzichtig over het bakpapier. Zorg dat het goed uitvloeit.
  5. Strooi er een beetje zeezout overheen.
  6. Laat dit helemaal afkoelen en hard worden.
  7. Sla dan een paar keer met de bakplaat op je werkblad, zodat de karamel in stukjes breekt.
  8. Doe de stukken karamel in een keukenmachine en maal dit dan helemaal fijn. Totdat het een soort poeder is geworden.
  9. Doe dit in een afsluitbaar bakje en bewaar het tot gebruik.

Notities

Liefdevoorbakkentip: je kunt hier eventueel een eetlepel maïzena door mengen, om te voorkomen dat het misschien een klein beetje gaat samenklonteren.

Liefs Ria & Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Appeltaartje met amandelmeel en rozijnen
next post
Boltaartjes met chocolade mirror glaze

You may also like

Kerstboom brownies

06/12/2020

Kwarkcake met bosvruchten

08/11/2020

Bastogne monchou toetje met mango

17/05/2020

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....