Ontbijt & lunch
comment 1

Zelf ham kaas croissantjes maken

DSC_0739bn
Het hoeft echt niet super ingewikkeld te zijn om iets lekkers te bakken. Dat weten we inmiddels wel. Nu zijn we de laatste tijd ook druk bezig om wat lekkere ontbijt/lunch recepten te bedenken. Gezond, maar af en toe ook wat minder gezond. Zoals deze lekkere croissantjes met ham en kaas, toch perfect voor op een zondag? Ontbijtje op bed, kopje thee, vers fruit, eitje erbij. Yum!

Laura: ik kan me herinneren uit mijn kindertijd (ben ook al zó oud), dat wij alleen maar croissantjes aten op speciale dagen, zoals Kerstmis of Pasen. Als er croissantjes in de oven zaten, dan was er iets bijzonders aan de hand. Croissantjes zijn speciaal. Maar op de middelbare school ga je als puber natuurlijk overal tegenin, dus ook de speciale croissantjes waren niet meer stoer genoeg. Tijdens de tussenuren gingen er bergen croissantjes doorheen. Nu, ouder en wijzer, ben ik vaak weer op zoek naar die nostalgie van vroeger. Dus thuis eet ik eigenlijk bijna nooit meer croissantjes, tenzij ik echt zin heb om heel uitgebreid te ontbijten. Voor mij zijn croissantjes weer speciaal.

Ik maak ze nooit zelf. Ik kan me ook niet herinneren dat we dat thuis wel deden. Vond het onnodig veel gedoe. Maar daar moet ik, na het maken van deze croissantjes, wel even op terug komen. Het is namelijk veel makkelijker dan ik dacht.

Dus ging ik aan de slag met, je raad het al, croissantjes! En dan niet gewoon saai en simpel, maar met ham en kaas!

Benodigdheden voor 6 croissantjes

  • 1 blik croissantjesdeeg (AH)
  • plakjes ham
  • geraspte kaas
  • 1 ei

Extra: bakplaat + bakpapier

Aan de slag!

Je begint met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Vervolgens bekleed je de bakplaat met een stuk bakpapier.

Open de blik van het croissantjesdeeg (staat op de verpakking hoe je dat moet doen) en leg de stukken deeg op de bakplaat. Snijd in elk stukje een kleine inkeping.

Leg op elk stukje deeg een plakje ham. Ik heb ze zelf even doormidden gesneden, omdat het dan wat beter past. Strooi hier van geraspte kaas overheen.

Rol de croissantjes op. Bestrijk de croissantjes met wat opgeklopt ei.

Bak je ongeveer 12 minuten op 200 graden, tot ze mooi goudbruin zijn. Eet smakelijk!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.