Ik ben altijd zo gek op Paasontbijtjes. Wij doen altijd croissantjes, bolletjes, jus d’orange en een heerlijk eitje. Maar dit jaar vond ik het wel eens tijd voor een nieuw soort ontbijtje! Ontbijtquiches met zalm en spinazie, heerlijk!
Wat doen jullie met Pasen? Laten jullie het aan je voorbij gaan of nemen jullie even de tijd voor een heerlijk ontbijt of brunch? Ik probeer altijd vrij te krijgen tijdens het paasweekend, zodat ik bij het ontbijt bij mijn ouders kan aanschuiven. Vaak gaan we dan ook even een heerlijke boswandeling maken en spelen we een potje rummicub. Van die heerlijk ontspannen dagen, heb er nu al zin in.

Ingrediënten
- boter
- 6 witte vierkante boterhammen (Casino brood Albert Heijn)
- 100 gram gerookte zalm
- twee volle handjes verse spinazie
- 6 eieren
- snufje peper en zout
- muffinvorm voor minimaal 6 muffins
- deegroller
Instructies
- Vet de muffinvorm in met boter.
- Snijd de korstjes van de boterhammen en rol ze plat met een deegroller.
- Doe ze in de muffinvorm en druk ze aan. Zodat je een kommetje van brood hebt.
- Roerbak kort de spinazie en snijd de zalm in kleine stukjes.
- Verdeel de spinazie en de zalm over de 6 vormpjes.
- Breek een ei boven elk broodcupje. Doe hier een snufje zout en peper overheen.
- Bak je muffins ongeveer 20 tot 25 minuten op 175 graden in het midden van de oven. Houdt ze goed in de gaten. Want je wilt niet dat het brood te donker wordt, maar je wilt wel dat het ei goed gaart.
Ontbijt smakelijk en fijne Pasen!
Liefs Laura