Cupcakes, Klein gebak
comments 2

No bake oreo cupcakes

No bake oreo cupcakes
Afgelopen kerst maakten wij overheerlijke frisse no bake frambozen cupcakes! En daar hebben we nu een leuke variant op gemaakt: met oreo! En als we gaan bakken met oreo (of eigenlijk niet écht bakken, no bake, snap je het nog?) moet het wel lekker worden! Dus snel aan de slag!

Dit is eigenlijk een wat simpelere variant van de no bake frambozen cupcakes. Sneller en makkelijker. Wel net zo lekker! Dus heb je even wat minder tijd? Dan zijn deze zeker aan te raden. Houd wel in je achterhoofd dat deze nog even moeten opstijven! Dus planning is key!

No bake oreo cupcakes

Aantal 12 cupcakes

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram oreo koekjes
  • 80 gram margarine

Voor de kwarklaag:

  • 450 ml magere kwark
  • 150 ml verse slagroom
  • 50 ml water
  • 7 blaadjes gelatine
  • 1 eetlepel witte basterd suiker

Voor de topping:

  • 150 ml verse slagroom
  • poedersuiker om de slagroom te zoeten
  • 12 oreokoekjes

Extra:

  • 12 bakingcups
  • bakvorm voor cupcakes
  • spuitzak + spuitmondje

Aan de slag

  1. Doe de bakingcups in je bakvorm.

  2. Voor de bodem maal je je oreokoekjes met een staafmixer. Smelt de boter in een pannetje en voeg deze toe aan de oreokruimels. Doe deze in de bakingcups en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Laat 10 minuutjes opstijven in de koelkast.

  3. Week de gelatine 10 minuutjes in koud water.

  4. Klop je kwark even kort los in een kom. Klop in een andere kom de slagroom bijna stijf. Voeg deze bij de kwark en doe hier een eetlepel witte basterd suiker aan toe. Mix nogmaals kort door.

  5. Zet een pannetje met 50 ml water op het vuur en breng het net aan de kook. Laat heel even kort iets afkoelen, zodat je zeker weet dat je water echt niet meer kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg je één voor één toe aan het water. Zorg steeds dat ze goed opgelost zijn!

  6. Voeg dit dan voorzichtig door een zeef toe aan je kwarkmengsel. Klop dit nog even door op de laagste stand. Doe je kwarkmengsel in de bakingcups en laat dit ongeveer 2 uurtjes opstijven in de koelkast.

  7. Voor de decoratie klop je weer slagroom stijf. Voeg er dit keer een beetje poedersuiker aan toe, zodat het iets gezoet is. Spuit op elke cupcake een toefje slagroom en steek hier een oreokoekje in!

Deze cupcakes zijn lekker! Het plan was eigenlijk om in elke cupcake een mini oreokoekje te steken, maar die hebben ze niet bij elke supermarkt! Dus dat is nog een tip voor jullie!

Liefs Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

2 Comments

  1. Heleen Jacobs says

    Beste Laura,

    Ik moet jullie toch wel grote complimenten geven met jullie recepten. Elke dag nieuwe en gemakkelijk te maken en ze zijn overheerlijk. Chapeau!!
    Ga zo door!

    P.S. De mini oreo koekjes koop ik tot nu toe bij de Big Bazar.

    • Hoi Heleen, dank je wel voor het compliment. Erg leuk om te horen dat je er blij mee bent! We vinden het erg leuk om telkens weer iets nieuw te bedenken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *