High tea, Klein gebak
Leave a comment

Mini Schwarzwalderkirsche bolletjes

Mini Schwarzwalder bolletjes

Bij een High Tea moeten de hapjes niet al te groot zijn. Want het staat natuurlijk erg leuk als je veel verschillende lekkernijen kan presenteren. als je dan wat grotere taartjes of lekkers aanbiedt, zullen je gasten na een paar hapjes al vol zitten. Dat wil je natuurlijk niet, want dan houd je teveel lekkers over. Dus vandaag weer een nieuw recept voor mini Schwarzwalder kirschetorte bolletjes.

Afgelopen woensdag hebben we een recept van mini tulbandjes geplaatst. Dit keer weer zo’n klein hapje. Een chocoladebolletje met kersenvulling en verse slagroom. superlekker! Een bijkomstig voordeel van dit hapje is, dat het supersnel te maken is. Een snelle, eenvoudige vulling, want bij het maken van een High Tea heb je het al druk genoeg en moeten er ook altijd wat gemakkelijke recepten bij zitten.

Wat heb je nodig:

  • 150 gram fijne suiker
  • 3 eieren
  • een mespunt citroenrasp ( vers of uit een potje)
  • snufje zout
  • 150 gram gesmolten boter of margarine
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram pure chocolade
  • ongeveer 200 ml verse slagroom
  • een half zakje slagroomversteviger
  • een blikje kersenvulling

Extra: een bakvorm voor mini bolletjes, een (wegwerp) spuitzak met spuitmondje 1M.

Aan de slag!

Meng de suiker met de eieren, de citroenrasp en het zout. Zet dit op een pannetje met heet water. Verwarm het zo ‘au bain marie’ tot 37 graden. Haal dan van het pannetje af en klop dit mengsel met een mixer koud. Totdat het mengsel circa 23 graden is. Dit duurt ongeveer 8 à 10 minuten. Voeg dan voorzichtig de gesmolten boter toe en meng dit er voorzichtig door. Voeg dan beetje bij beetje het gezeefde meel toe en schep dit  erdoor.

Smelt de chocolade ‘aubainmarie’ boven een pannetje heet water. Laat de gesmolten chocolade een minuutje afkoelen en schep dan door het deeg.

Vul de spuitzak met het deeg. Knip een puntje er af. Spuit de vormpjes iets meer dan  driekwart vol.

Verwarm de oven voor op circa 180 – 185 graden. Zet de bakvorm in de oven en bak de minibolletjes gaar in ongeveer 12 minuten. Ze moeten veerkrachtig aanvoelen. Haal ze dan uit de oven, laat ze afkoelen en haal ze dan voorzichtig uit de vorm.

Als de bolletjes, zoals bij mij iets hoger gerezen zijn, en dus een beetje bol staan, of scheef zijn, is het mooi als je ze een heel klein beetje bij snijdt. Zodat ze stabiel staan als je ze omdraait.

Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker en een half zakje slagroomversteviger. Vul de spuitzak ermee. Snijd de bolletjes horizontaal doormidden. Leg op het onderste plakje een schepje kersenvulling, spuit daar een toefje slagroom op en leg dan voorzichtig het dekseltje er op. zo heb je een prachtig. klein gebakje! Spuit ze op die manier allemaal.

Zijn ze niet schattig? Leuk om op tafel te zetten,

Liefs, Ria & Laura.

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.