High tea
Leave a comment

High Tea: Mini cheesecake met bastogne en mango

Mini cheesecake

Deze petit fourtjes zijn klein en dus heel geschikt voor bij een High Tea. Lekker fris door de mango en een heerlijke bodem van Bastognekoeken. En wij vinden het altijd leuk om weer eens een cheesecake te maken! Wij verheugen ons als op een stukje! Jullie ook?

Benodigdheden:

 • 250 gram bastognekoeken
 • 80 gram boter of margarine
 • 200 gram mascarpone
 • 1 zakje klopklop of 125 ml slagroom
 • 125 ml water met mangomoes
 • 4 blaadjes gelatine
 • 1 theelepel speculaaskruiden
 • stukjes mango
 • 1 vierkante bakvorm met uitneembare bodem van 20 cm.
 • Ronde uitsteker 4 cm.
 • stukje bakpapier

Aan de slag!

Zoals altijd begin je bij het maken van een no-bake cheesecake met het bekleden van de losse bodem met bakpapier. Prik er een paar kleine gaatjes in, anders kan het soms een beetje bol gaan staan door de lucht die er onder zit.

Maal vervolgens de bastognekoeken fijn met de staafmixer. Smelt daarna de margarine in een steelpannetje. Als het goed gesmolten is, haal je het pannetje van het fornuis af. Voeg de bastognekoeken-kruimels toe en roer het goed door. Vul de bakvorm ermee en druk aan met de bolle kant van de lepel. Laat het opstijven in de koelkast.

Week voor de vulling de gelatine 10 minuten in koud water. Mix vervolgens de klopklop of de slagroom. Mix de mascarpone eerst even los en voeg dit toe aan de geklopte slagroom of geklopte klopklop.

Gebruik een deel van de mango voor de decoratie en een deel voor de vulling. Dus pureer een deel van de mango, haal het door de zeef en vul dit aan tot 125 ml met water. Dit breng je heel even aan de kook en zet vervolgens het vuur uit. Laat eventjes staan, zodat het zeker niet meer kookt. Los hier blaadje voor blaadje de gelatine in op. Laat dan even 5 minuutjes staan. Zeef dit en voeg het toe aan het mascarponemengsel. Voeg nog een theelepeltje speculaaskruiden toe, even goed mengen en je vulling is klaar.

Giet je vulling over de bastognebodem. Het is maar een kleine laagje, dat moet ook, want anders kun je de petit fourtjes straks niet goed uitsteken.

Zet dit in de koelkast om op te stijven. Vaak is het na een uurtje of anderhalf al goed opgestijfd, eventueel iets langer wachten als dat nodig is.

Haal de taart voorzichtig uit de vorm. Steek met een ronde uitsteker voorzichtig ronde petit fourtjes uit de taart. Snijd de rest van de mango in hele kleine stukjes en versier de petit fours ermee.

Mini cheesecake

Mini cheesecake

Zo heb je een héél lekker hapje voor je High Tea!!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.