Koekjes
Leave a comment

Kletskoppen

IMG_0135bn

De week van de koekjes is weer bijna ten einde. Het is alweer tijd voor een afsluiter! Hiervoor hebben we gekozen voor kletskopjes! Dat zijn van die hele dunne koekjes. Lekker licht van smaak. Knabbelt lekker weg!

Ria: Vroeger kocht mijn moeder vaak kletskoppen. Ik vond die nooit zo heel lekker. ik weet niet precies waarom. Misschien vond ik ze gewoon te dun. Maar omdat we natuurlijk alle koekjes wel eens willen proberen, heb ik nu toch kletskoppen gebakken. En…. ze zijn echt superlekker!!!
In dit recept heb ik bruine basterdsuiker gebruikt. Daarom zijn de koekjes wel wat donkerder dan de koekjes die in de supermarkt liggen. Maar wel echt een stuk lekkerder. Een beetje chewy, met een lekker amandelsmaakje! Wil je liever dat de koekjes iets lichter worden van kleur, neem dan de lichtgele basterdsuiker. Het kan zijn dat dit de smaak een beetje beïnvloedt, omdat bruine basterdsuiker toch wel een ‘eigen’ smaak heeft.

Als je een koekjesliefhebber bent, moet je dit recept snel uitproberen. Het is alweer zo’n ‘snelklaar’ recept. Je hebt 5 minuutjes nodig om het deeg te maken, het is echt maar heel weinig deeg. En ze hoeven ook maar 5 minuten in de oven!

Wat heb je nodig:

  • 30 gram boter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 30 gram bloem
  • 1 eetlepel water
  • 1/4 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 20 gram geschaafde amandelen.

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de boter zacht in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng het een beetje door elkaar met een spatel. Kneed het dan tot een homogeen geheel. Vorm hier 24 kleine balletjes van, ongeveer zo groot als een knikker. Wil je iets grotere koekjes, maak dan 20 balletjes. Leg 12 balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes circa 5-6 minuten. Ze zijn dan uitgelopen en gaar. Haal de bakplaat uit de oven en laat heel even staan. Maak dan met een paletmes de koekjes voorzichtig los van het bakpapier. Laat ze nog even verder afkoelen op de bakplaat.
Schuif de tweede bakplaat met deegballetjes in de oven, en bak ook deze gaar.

Nou, dat ging echt heel snel! Afkoelen duurt eigenlijk ook niet heel lang, omdat de koekjes zo dun zijn. Dus zet een lekker kopje thee en serveer deze overheerlijke koekjes erbij!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube72
Pinterest168
Instagram782

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *