Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Tiramisu taart

by Liefde voor bakken 17/03/201722/09/2018
written by Liefde voor bakken 17/03/201722/09/2018
Tiramisu taart

Dit taartje is een variatie op de bekende Tiramisu taartjes. Nu eens niet met lange vingers, maar met een biscuitbodem met koffiesmaak en Amaretto. Daarop een lekkere laag van Mascarpone met slagroom! Yum!

Dit is niet de eerste keer dat we met de heerlijke tiramisu smaken aan de gang zijn gegaan. Maar zeg nou zelf, tiramisu is ook gewoon super lekker! Eerder maakten we al deze tiramisutaart en deze leuke tiramisu petit fours. Dat laatste recept was eigenlijk voor kerstmis, maar als je de rendiertjes weg laat heb je toch een super leuk gebakje!

Tiramisu taart

Tiramisu taart

Liefde voor bakken Dit taartje is een variatie op de bekende Tiramisu taartjes. Nu eens niet met lange vingers, maar met een biscuitbodem met koffiesmaak… Printen
Cijfer 4.0/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

  • 3 eieren
  • 90 gram suiker
  • snufje zout
  • 60 gram bloem
  • 30 gram maizena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel instant koffiepoeder
  • 50 ml sterke koffie
  • 2 eetlepels Amaretto

Voor de bovenlaag:

  • 500 gram mascarpone
  • 200 gram magere kwark
  • 150 ml slagroom
  • 1/2 zakje klopvast
  • 75 gram poedersuiker
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels Amaretto
  • een beetje citroenaroma of de geraspte schil van een halve citroen

Extra:

  • ronde springvorm van 24 cm doorsnee
  • bakpapier om op de bodem van de springvorm te leggen

Instructies

  1. Bedek de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Klem de rand van de springvorm weer vast en knip het overtollige bakpapier er af.
  2. Dan gaan we de biscuitlaag maken. Splitst de eieren en klop de eiwitten stijf. Voeg dan 30 gram van de suiker toe, klop dit tot er zich stijve pieken vormen. Klop ondertussen de eigeel, met de koffiepoeder, 60 gram suiker en 3 eetlepels lauwwarm water schuimig in circa 6 minuten. Zeef de bloem met de maizena en de bakpoeder. Voeg de eiwit toe aan het eigeel mengsel, voeg ook het bloemmengsel toe. Schep dan alles snel door elkaar. Vul de bakvorm met dit deeg.
  3. Bak de biscuitbodem in een voor verwarmde oven op circa 160 graden gaar in circa 25 minuten. Haal dan uit de vorm en laat de bodem ongeveer 5 minuutjes afkoelen. Stort dan op een taartrooster en haal het bakpapier er af.
  4. Roer 2 eetlepels Amaretto door de sterke koffie. Prik een aantal  kleine  gaatjes in de bodem, besprenkel de bodem met het koffie-amaretto mengsel. Laat dit intrekken.
  5. Nu maken we de mascarponelaag: Klop de mascarpone los. Voeg de kwark, de poedersuiker, de vanillesuiker en twee eetlepels amandellikeur toe. Klop alles op een lage stand door elkaar. Klop de slagroom stijf met een beetje extra poedersuiker en de Klopvast (slagroomversteviger). Voeg de slagroom, beetje bij beetje toe aan het mascarponemengsel. Klop telkens voorzichtig erdoor. Laat dit mengsel even opstijven in de koelkast (circa 1 uur).
  6. Schep het mascarponemengsel op de biscuitbodem. Probeer hierbij een beetje een koepel te vorm, zodat het midden wat hoger is dan aan de buitenkant. Druk met de achterkant van een lepel wat holletje in de crème. Bestuif de crème met cacaopoeder.
  7. Zet de taart zo nog zeker 1 à 2 uur in de koelkast.
  8. Maak de taart lekker ruim van te voren, dan heb je ’s avonds een lekker taartje voor bij de koffie! Nodig de visite maar uit!

Liefs Ria & Laura

Taarttaart met oventiramisu
1 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Champignonragout in bladerdeeg
next post
Koffie kwarktaart

You may also like

Hoe maak je een checkerboard gendertaart?

19/09/2015

Schuimtaartje met karamel en banaan

06/01/2019

Merci-chocolade taartje

08/06/2016

Harten taartje voor moederdag

07/05/2017

“All over chocolate” brownietaart

07/10/2018

Meringue & Bosbessen Cheesecake

27/02/2016

Cranberrytaart met pistachenootjes

17/12/2017

Wit kerst taartje

16/12/2016

Carnavals / verjaardags slagroomtaart

29/01/2016

Hoe maak je een cijfertaart?

12/08/2018

1 comment

Rowan 17/03/2017 - 10:38

Wat een heerlijke en prachtige taart! Zo feestelijk! Dit wil ik wel eens uitproberen!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....