Basisrecepten, Vullingen & Toppings
Leave a comment

Basisrecept: sinaasappelglazuur

We willen weer meer basisrecepten online zetten! Zodat jullie van de basis uit de meest lekkere baksels kunnen maken. Dit recept is voor een sinaasappelglazuur. Super lekker voor over een cake of op een koekje! Of doop je cupcake in de glazuur! Wat jij wilt! Klik snel verder voor het recept!

De gemakkelijkste manier om suikerglazuur te maken, is gewoon door poedersuiker te mengen met water. Je krijgt dan een glazuur die een beetje doorschijnend is. Soms is dat handig als je bijvoorbeeld kleine snoepjes vast wilt plakken op een koekje. Als je wilt dat je glazuur steviger en witter wordt, dan kun je de glazuur maken van eiwit en suikerbakkerspoeder (dit is poedersuiker met gedroogde glucosesiroop, wordt veel gebruikt in de bakkerswereld in plaats van poedersuiker). Je kunt hier dan ook nog een smaak aan toevoegen. In dit geval kiezen wij voor sinaasappelsap.

Basisrecept: sinaasappelglazuur

Ingrediënten

  • 1 eiwit
  • circa 170-200 gram suikerbakkerspoeder (of eventueel gewone poedersuiker)
  • circa 50 ml vers geperst sinaasappelsap

Aan de slag

  1. Zeef de suikerbakkerspoeder.

  2. Doe de eiwit in een kom, voeg daar de gezeefde suikerbakkerspoeder aan toe en ongeveer 40 ml sinaasappelsap.

  3. Klop dit met een mixer een paar minuten goed door. Zo krijg je een mooi glanzende glazuur.

Notities

Kijk zelf even hoe dik de glazuur moet zijn. Wil je wat vloeibaarder, dan voeg je nog wat sinaasappelsap toe. Wil je juist wat steviger, dan voeg je nog wat suikerbakkerspoeder toe. Zo kun je zelf de juiste dikte van je glazuur bepalen. Ook kun je eventueel wat voedingskleurstof toevoegen, in dit geval oranje om de glazuur een mooi kleurtje te geven.

Tip 1: Als je niet graag werkt met rauw eiwit, dan kun je ook eiwitpoeder gebruiken. In dat geval meng je 10 gram eiwitpoeder met ongeveer 60 ml water. Dit laat je circa 15 minuten staan. Zo heb je vervangend eiwit. Dit is ongeveer evenveel als 2 eiwitten. Gebruik dit wel binnen ongeveer 4 uur.

Tip 2: als je het glazuur wilt bewaren, moet je het wel even goed afdekken! Want anders droogt je glazuur uit.

Liefs, Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.