Materialen & gereedschap, Toppers boetseren
Leave a comment

Hoe maak je babyschoentjes van fondant?

Babyschoentjes

Zoals we vast al wel eens eerder hebben verteld, is dat wij naast het bloggen ook veel taarten maken in opdracht. Dit zijn dan vrijwel altijd biscuittaarten met fondant of marsepein. Zo maken we ook vaak geboortetaarten of gendercakes! En nou hadden we laatst dit setje van JEM voor babyschoentjes uitgeprobeerd. We laten aan jullie zien hoe je hem kan gebruiken, en hoe mooi het resultaat is!

De JEM life size baby bootee kan je hier bij thee en taartspulletjes bestellen.

Babyschoentjes

Dit zijn de drie uitstekers die in het setje van JEM zitten. Een schoenzooltje, een voorzijde met schoenlepel en een achterzijde. De veters en eventueel een patroontje moet je zelf maken. En heel handig: op de schoenzool staat aangegeven waar precies de tenen zouden moeten komen. Daar staat namelijk ‘toe’.

Aan de slag

Wij hebben de schoentjes gemaakt met roze fondant, voor een meisje. Maar je kan hem natuurlijk ook met blauwe fondant maken!

Rol een plakje fondant uit, en druk de zool in het fondant. Haal de omliggende fondant weg, en snijd met een mesje de randjes bij. Op deze manier voorkom je dat je vervelende rafeltjes hebt bij het uitdrukken van de zool.

Babyschoentjes

Vervolgens ga je de voorzijde van het schoentje maken. Wij willen er graag een printje in hebben, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om twee effen schoentjes te maken. Wij gebruiken hiervoor dit matje van Katy Sue.

Babyschoentjes

Rol een stuk fondant uit, en druk hier de mould in.

Snijd precies in het geprinte vlak de voorzijde van het schoentje uit.

babyschoentjes

Snijd uit een soortgelijk vlak ook de achterzijde van de schoen uit.

Babyschoentjes

Nu je alle onderdelen hebt uitgesneden, is het tijd om het schoentje in elkaar te zetten. Als eerst plak je de voorzijde en de achterzijde op de juiste plaats op het zooltje. Gebruik hiervoor eetbare lijm!

Wees wel voorzichtig met het aandrukken: je wilt de print niet vervagen! Gebruik daarom even een tooltje.

Voor een mooie afwerking hebben we een dun wit randje aan de zool gemaakt. Je kunt hiervoor een sugar craft gun gebruiken (echt een heel handig ding, hebben we eerder al een keer een artikel over geschreven). Voor degene met een vaste hand: het kan ook uit de losse hand, maar vergt wel wat precisie. Plak het randje langs de onderzijde van de zool.

Babyschoentjes

Ook de veters doen wij met de sugarcraft gun, omdat ze op deze manier mooi en dun worden.

Babyschoentjes

En klaar zijn je schoentjes! Deze schoentjes maken je babytaartje helemaal af! Wij hebben al een aantal exemplaren gemaakt en ze zijn altijd een groot succes!

Babyschoentjes

Maak jij ze ook?

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.