Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Materialen & gereedschapToppers boetseren

Hoe maak je babyschoentjes van fondant?

by Liefde voor bakken 15/03/201615/03/2016
written by Liefde voor bakken 15/03/201615/03/2016
Babyschoentjes

Zoals we vast al wel eens eerder hebben verteld, is dat wij naast het bloggen ook veel taarten maken in opdracht. Dit zijn dan vrijwel altijd biscuittaarten met fondant of marsepein. Zo maken we ook vaak geboortetaarten of gendercakes! En nou hadden we laatst dit setje van JEM voor babyschoentjes uitgeprobeerd. We laten aan jullie zien hoe je hem kan gebruiken, en hoe mooi het resultaat is!

De JEM life size baby bootee kan je hier bij thee en taartspulletjes bestellen.

Babyschoentjes

Dit zijn de drie uitstekers die in het setje van JEM zitten. Een schoenzooltje, een voorzijde met schoenlepel en een achterzijde. De veters en eventueel een patroontje moet je zelf maken. En heel handig: op de schoenzool staat aangegeven waar precies de tenen zouden moeten komen. Daar staat namelijk ’toe’.

Aan de slag

Wij hebben de schoentjes gemaakt met roze fondant, voor een meisje. Maar je kan hem natuurlijk ook met blauwe fondant maken!

Hoe maak je babyschoentjes van fondant?Hoe maak je babyschoentjes van fondant?

Rol een plakje fondant uit, en druk de zool in het fondant. Haal de omliggende fondant weg, en snijd met een mesje de randjes bij. Op deze manier voorkom je dat je vervelende rafeltjes hebt bij het uitdrukken van de zool.

Babyschoentjes

Vervolgens ga je de voorzijde van het schoentje maken. Wij willen er graag een printje in hebben, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om twee effen schoentjes te maken. Wij gebruiken hiervoor dit matje van Katy Sue.

Babyschoentjes

Rol een stuk fondant uit, en druk hier de mould in.

Hoe maak je babyschoentjes van fondant?Hoe maak je babyschoentjes van fondant?

Snijd precies in het geprinte vlak de voorzijde van het schoentje uit.

babyschoentjes

Snijd uit een soortgelijk vlak ook de achterzijde van de schoen uit.

Babyschoentjes

Nu je alle onderdelen hebt uitgesneden, is het tijd om het schoentje in elkaar te zetten. Als eerst plak je de voorzijde en de achterzijde op de juiste plaats op het zooltje. Gebruik hiervoor eetbare lijm!

Hoe maak je babyschoentjes van fondant?Hoe maak je babyschoentjes van fondant?

Wees wel voorzichtig met het aandrukken: je wilt de print niet vervagen! Gebruik daarom even een tooltje.

Voor een mooie afwerking hebben we een dun wit randje aan de zool gemaakt. Je kunt hiervoor een sugar craft gun gebruiken (echt een heel handig ding, hebben we eerder al een keer een artikel over geschreven). Voor degene met een vaste hand: het kan ook uit de losse hand, maar vergt wel wat precisie. Plak het randje langs de onderzijde van de zool.

Babyschoentjes

Ook de veters doen wij met de sugarcraft gun, omdat ze op deze manier mooi en dun worden.

Babyschoentjes

En klaar zijn je schoentjes! Deze schoentjes maken je babytaartje helemaal af! Wij hebben al een aantal exemplaren gemaakt en ze zijn altijd een groot succes!

Babyschoentjes

Maak jij ze ook?

Liefs Ria & Laura

decoratiefondantmarsepeintopper
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Latte Macchiato taart
next post
Advocaatvlaai voor Pasen

You may also like

Simply Making Flower Piping Tips – Deel III...

10/06/2016

Wilton Ribbon Cutter

27/05/2016

Simply Making Flower Piping Tips – deel II

05/06/2016

Vierkante taart bekleden met The Mat

02/09/2015

Hoe maak je een minion topper?

02/10/2015

Makkelijke aardbeienijsjes met de Silikomart Ice Cream mould!

14/08/2016

Nordicware Heritage Bundtpan: marmercake met Nutellasaus

16/10/2016

Getest: 2x sugarcraft gun

27/01/2016

Een lieveheersbeest op je taart!

01/06/2015

Simply Making Flower Piping Tips – deel I

29/05/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....