Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten decoreren

Minion taart

by Liefde voor bakken 25/09/201504/12/2018
written by Liefde voor bakken 25/09/201504/12/2018
Minion taart

Vandaag is het tijd voor het tweede artikel in onze minionreeks! Minions blijven populair, zeker nu ze een eigen film hebben uitgebracht. In het vorige artikel lieten wij jullie zien hoe je minioncupcakes kan maken. Vandaag gaan we voor een miniontaart. Simpel, maar ontzettend leuk!

Benodigdheden:

  • Biscuittaart doorsnee 20 cm
  • 250 gram gele fondant, 250 gram gele marsepein
  • Blauwe rolfondant
  • Grijze rolfondant
  • Zwarte rolfondant
  • Bruine roldondant
  • Witte rolfondant
  • Ronde uitstekers, bijvoorbeeld dit setje (deze is echt heel handig om te hebben!)

Voor dit recept begin je met een afgesmeerde biscuittaart van 20 cm doorsnee. We gaan in dit artikel niet uitleggen hoe dit precies gemaakt moet worden, het gaat nu vooral om de decoratie. Je zou de taart met mix voor biscuitdeeg kunnen maken en kunnen vullen en afsmeren met jam en botercrème.

Bekleden

Je begint uiteraard het het bekleden van je taart. Hiervoor meng je 250 gram gele rolfondant en 250 gram gele marsepein. Dit doe je, omdat wij hebben gemerkt dat rolfondant soms wat te soepel en te zwacht is voor het bekleden van een taartje. Gemengd met marsepein heb je net wat meer stevigheid. Dit hoeft natuurlijk niet, als je liever alleen met rolfondant werkt, heb je 500 gram nodig.

Minion taart

Bij het bekleden maken wij gebruikt van The Mat, in dit artikel leggen wij uit hoe je deze precies gebruikt.

Decoratie

Bij het decoreren van deze taart werk je met hetzelfde principe als de cupcakes, alleen in dit geval is het allemaal wat groter.

Snijd uit grijze rolfondant het brilletje van de minion. Gebruik hiervoor twee ronde uitstekers voor. Eerst om de buitenkant uit te snijden, en vervolgens om de binnenkant (waar uiteindelijk het oog komt) uit te snijden. Onthoud goed welke maat uitsteker je voor de binnenkant hebt gebruikt, die heb je zo nogmaals nodig! De randen van de bril mogen best wat dikker zijn, dan zit er meer diepte in je taart!

Leg je brillenglazen alvast op de juiste plek op de taart.

Snijd met dezelfde maat uitsteker (als die je net voor de binnenkant van de bril hebt gebruikt) een wit rond plakje uit. Dit is de basis voor je ogen. Leg deze in de bril, als het goed is past het precies!

Miniontaart

Snijd vervolgens de bruine pupil en een klein zwart rondje uit. Plak deze op het witte oog.

Nu ga je twee zwarte banden voor de bril uitsnijden. Dit kan met de hand, maar wij gebruiken hier de ‘Wilton Fondant Ribbon Cutter’ voor. Hier kun je echt de meest prachtige en strakke ‘lint’ mee uitsnijden. Echt ideaal om in huis te hebben! Wij kunnen in ieder geval niet meer zonder.

Plak je zwarte linten naast de bril.

Miniontaart

Rol met zwarte fondant dunne zwarte rolletjes voor het haar en de mond. Voor extra dunne sliertjes fondant of marsepein gebruiken wij een ‘Sugar Craft Gun’. Binnenkort komt er een uitgebreid artikel over dit handige apparaatje op onze blog!

Minion taartMiniontaart

 

Omdat je taart nooit helemaal mooi af is gewerkt zonder rand, snijd je als laatst nog een blauwe lint uit voor de onderkant. Ook dit doen wij weer met de ‘Wilton Fondant Ribbon Cutter’. We rollen een lange plak blauwe fondant uit, snijden met de Ribbon Cutter een recht strak lint uit en plakken deze in één keer rondom de taart. Let op: rol je fondant niet té dun uit, dan is de kans op scheuren groter!

 

 

Nou is ie niet schattig?!

Laat ons weten wat jij vindt van deze miniontaart! Laat een reactie achter!

Liefs Ria & Laura

decorerenfondantmarsepeinminionminionsTaart
10 comments
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Minion cupcakes
next post
Hoe maak je een minion topper?

You may also like

Sinterklaastaart

16/11/2016

Hoe maak je een zeemeermin cijfertaart?

27/10/2019

Nieuwjaars taartje!

29/12/2015

Woezel & Pip taart: hoe maak je een...

25/05/2016

Hoe maak je een cijfertaart?

12/08/2018

Vierkante taart bekleden met The Mat

02/09/2015

Icecream dripcake

27/05/2018

Hoe maak je je eigen sprinkels?

17/02/2019

Spektakelstuk 3: hoe maak je een ombre rozetten...

30/10/2016

Chocolade dripcake met blauwe bessen

20/05/2018

10 comments

ellen 25/09/2015 - 08:30

Deze is ontzettend lief, schattig en mooi tegelijk. Wie wilt deze nu niet…perfect uitgelegd thx

Reply
Liefde voor bakken 02/10/2015 - 13:14

Dankjewel Ellen :)

Reply
Doret Balk 26/09/2015 - 23:45

Deze miniontaart is echt super schattig! Ik ga deze zeker maken voor de verjaardag van mijn kleinzoon! Bedankt voor de heldere uitleg!

Reply
Liefde voor bakken 02/10/2015 - 13:15

Wij zijn al benieuwd naar het eindresultaat!!

Reply
Hoe maak je een minion 3D taart? | Liefde voor bakken 16/10/2015 - 14:47

[…] naar de minioncupcakes, miniontaart en miniontoppers? Klik op de […]

Reply
Hoe maak je een minion topper? | Liefde voor bakken 19/10/2015 - 00:15

[…] en omdat we hele goede reacties krijgen op onze voorgaande minion artikelen (minion cupcakes & minion taart) hebben we besloten nog meer minions te maken! Vandaag laten we jullie zien hoe je 3D minion […]

Reply
Terugblik naar 2015 – Liefde voor bakken 05/01/2016 - 23:49

[…] 1. Minion taart […]

Reply
Best bekeken artikelen van januari – Liefde voor bakken 31/01/2016 - 08:02

[…] 1. Minion taart […]

Reply
Bols Annie 10/06/2020 - 08:36

Hoi Ria of Laura
Ga jullie superleuke miniontaart maken dit weekend.
Mag ik jullie vragen welke diameter gebruikt is voor de ogen en hoe breed de blauwe band is rond de taart. Je zou me daar erg mee helpen. Alvast bedankt en blijf vooral verder doen. Heb al verschillende taarten gemaakt met jullie hulp. De paastaart met ananas is hier favoriet. Groetjes Bols Annie

Reply
Liefde voor bakken 12/06/2020 - 10:47

Hoi Annie, wat leuk dat je onze taarten maakt! Ik zou niet precies meer weten welke maat ik heb gebruikt. Voor de onderrand zou ik een rand van ongeveer 5 cm hoog doen. Voor de ogen heb ik een doosje met kleine ronde uitstekers. Als je die ook hebt, zou ik het gewoon even uitproberen. Eerst maak je de bril. Ik schat op 6 cm en 5 cm. Dan kun je de witte binnenkant even groot doen als de binnenrand van de bril. Dan voor de ogen een rondje van ongeveer 2 cm. En eentje van ongeveer 1 cm. Maar mag natuurlijk ook wat groter of kleiner. Ik heb een doosje met allerlei kleine uitstekertjes hiervoor. Die verkoop ik nog in mijn winkeltje. Als je interesse hebt, stuur je maar een email naar twinkelotje@live.nl.

Reply

Laat een antwoord achter aan Liefde voor bakken Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....