Vandaag hebben we een heerlijk recept voor lekkere snackjes! Ik (Laura) hou enorm van lekker snacken, iets te veel eigenlijk. Deze heb ik nog voor mijn verjaardag gemaakt, omdat het zo lekker makkelijk weg eet!
We hebben al eerder dit soort pizza bites online gezet, namelijk de gewone pizza rolls (met salami en kaas) en de spinazie pizza rolls. Deze pizza rolls zijn met spek en kaas, heerlijk! Super makkelijk om te maken en eens wat anders dan een bitterballetje haha! Ik maakte ze al de avond van te voren en heb ze nog even terug in de oven gezet vlak voordat ze op tafel gingen. Kunnen dus als snackje, maar ook als aanvulling op een tafel vol eten! Zoals ik het gedaan heb!
Ingrediënten
- verse bladerdeegrol (bijvoorbeeld van de Albert Heijn)
- 100 – 150 gram ontbijtspek
- zakje oude kaas
- 1 ei
Instructies
- Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed je bakplaat met een stuk bakpapier.
- Rol je bladerdeegplak uit.
- Verdeel de plakken ontbijtspek over het lange deel van de bladerdeeg plak.
- Strooi hier ruim kaas overheen.
- Rol de plak op en snijd ongeveer stukjes van 3 cm. Leg ze op je bakplaat.
- Klop je ei en smeer de zijkanten van de rolletjes in met ei.
- Bak je 15-20 minuten in het midden van de oven, tot ze goud bruin zijn. Let wel op, iedere oven is anders, dus houd ze goed in de gaten!
Ik koos bij deze pizza rolletjes met oude kaas, omdat deze oude kaas lactose vrij was en een vriendinnetje van mij een lactose vrij dieet heeft. Nu hoef je natuurlijk helemaal niet voor oude kaas te kiezen, alle kazen zijn prima, zolang jij het maar lekker vind! Geraspte kaas is wel het makkelijkst met dit soort snackjes, dan rolt het makkelijker op!
Liefs Laura