Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Oud & nieuw

Kwarkbollen

by Liefde voor bakken 30/12/201830/12/2018
written by Liefde voor bakken 30/12/201830/12/2018
Kwarkbollen

We hebben nog een lekker recept voor Oudejaarsavond. Lekker om te maken bij de oliebollen en  de churros die we gisteren online hebben gezet. Het zijn kwarkbollen!

Ik maakte deze kwarkbollen 20 jaar geleden al. Toen de kinderen nog thuis woonden maakte ik elk jaar oliebollen, kwarkbollen en appelflappen.  Van alles een dubbele portie, er was genoeg voor iedereen, ook voor de volgende dagen. Yammie! Deze kwarkbollen zijn eenvoudig te maken. Vroeger bakte ik alles in een frituurpan, maar dit keer heb ik gewoon een normale, niet al te grote pan gebruikt. Met daarin anderhalve liter zonnebloemolie. Ik heb een digitale voedselthermometer, dat is echt heel handig!  Gekocht bij Ikea, kost echt heel weinig! Wij koken op inductie, en daarmee kan ik de temperatuur goed regelen. De olie moet tussen de 180 en 190 graden zijn. Het schommelt altijd een beetje. Ik weet dus niet helemaal zeker of je de olie ook goed op temperatuur kunt houden op een normale gaskookplaat, maar ik denk het wel. Anders toch de frituurpan.

Kwarkbollen

Kwarkbolletjes

Liefde voor bakken We hebben nog een lekker recept voor Oudejaarsavond. Lekker om te maken bij de oliebollen en  de churros die we gisteren online… Printen
Cijfer 4.0/5
( 5 gestemd )

Ingrediënten

  • een pan met doorsnee van ongeveer 20 cm, gevuld met ongeveer 1,3 liter zonnebloemolie
  • 475 gram kwark
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • snufje zout
  • 250 gram bloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 25 ml melk
  • poedersuiker

Instructies

  1. Zet een pan klaar met de olie.
  2. Doe de kwark met de basterdsuiker en de melk in een kom en roer los.
  3. Splitst de eieren, doe het eiwit in een schone kom en zet even opzij.
  4. Voeg de eidooiers, de vanillesuiker en het zout toe aan het kwarkmengsel en roer er goed door.
  5. Zeef de bloem met de bakpoeder.
  6. Voeg dit toe aan het deeg en roer stevig door tot alles goed vermengd is.
  7. Zet de pan op het vuur, gebruik een thermometer om de temperatuur te controleren. De temperatuur moet tussen de 180 en 190 graden zijn.
  8. Heb je geen thermometer, doe dan een heel klein beetje deeg in de pan en kijk of dit snel goudbruin wordt.
  9. Klop de eiwitten stijf.
  10. Voeg ze beetje bij beetje toe aan het kwarkmengsel. Schep telkens goed door totdat het helemaal is opgenomen. Ga door tot alle eiwit is opgenomen.
  11. Als de olie op de juiste temperatuur is, kun je gaan bakken.
  12. Schep met twee lepels een bolletje en laat het in de pan glijden. Doe maximaal 3 bolletje tegelijk.
  13. Als het goed is, draaien ze vanzelf om, zo niet, geef ze dan een zetje met je vork en draai ze om.
  14. Als ze helemaal mooi goudbruine zijn schep je ze er uit met een schuimspaan of een schep met gaatjes.
  15. Laat ze uitlekken in een schaal met flink wat keukenpapier.
  16. Leg ze daarna in een mooiere schaal, waar ook nog een paar servetten in liggen. op die manier raak je nog wat vet kwijt.
  17. Ga door tot alle deeg is gebruikt.
  18. Eet deze kwarkbollen met wat poedersuiker.

Tip: heb je nog van die lekkere chocoladesaus over van de Churros, dan kun je deze kwarkbolletjes daar ook in dippen!!

Wij wensen jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling! Geniet ervan en wees voorzichtig met vuurwerk! We zien jullie weer in 2019!

Liefs, Ria en Laura

 

oud en nieuwoudjaar
0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Churros met chocoladesaus
next post
Terugblik naar 2018

You may also like

No bake champagne cheesecake dessert

30/12/2019

Lotus speculoos cheesecake

28/12/2016

Churros met chocoladesaus

29/12/2018

Bak je eigen oliebollen!

28/12/2017

Avocado snack

29/12/2019

Pizza vuurwerk hapjes

29/12/2017

Kindervuurwerk spiesjes

30/12/2017

Nieuwjaars taartje!

29/12/2015

Petit Fours voor nieuwjaar

30/12/2015

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....