Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Oud & nieuw

Bak je eigen oliebollen!

by Liefde voor bakken 28/12/201724/10/2018
written by Liefde voor bakken 28/12/201724/10/2018
Oliebollen

We willen dit jaar eindelijk ons eigen oliebollen recept met jullie delen! Dit wilden we al een tijdje doen, maar je weet hoe het gaat tijdens de drukke feestdagen: het kwam er niet van! Dit recept hebben we ooit uit één of ander oud tijdschrift geplukt, misschien wel 30 jaar geleden. Maar dit recept gebruiken we al jaren en de oliebollen zijn heerlijk.

Toen de kinderen nog allemaal thuis woonden, was oudejaarsavond altijd één van de leukste avonden van het jaar. We gingen dan de hele dag met zijn allen eerst oliebollen, kwarkbollen en appelflappen bakken (héél veel!). En dan gingen we daarna allemaal andere kleine gerechtjes maken. De taken werden verdeeld en we zaten dan uren lang te hakken, te snijden en te kokkerellen. De radio stond aan met de Top2000 en we hadden de grootste lol! Het was altijd super leuk en super gezellig. Om 16.00 uur wilden we dan overal klaar mee zijn (werd vaak wat later), want dan kwam onze vader/man thuis en kon het feest beginnen. De hele avond speelden we spelletjes en aten we al het lekkere eten op. Vaak hadden we zoveel, dat we de dag er na er nog ruim van konden eten. Rond midden nacht aten we oliebollen, dronken we (kinder)champagne en werd er vuurwerk afgestoken. Voor de angsthazen waren er sterretjes.

Genoeg nostalgie, laten we door gaan met het recept!

Dit recept is voor ongeveer 30 à 35 oliebollen, afhankelijk van hoe groot je ze maakt.

Oliebollen

Oliebollen

Liefde voor bakken We willen dit jaar eindelijk ons eigen oliebollen recept met jullie delen! Dit wilden we al een tijdje doen, maar je weet… Printen
Aantal: 30 tot 35 oliebollen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 25 gram verse gist
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 500 ml lauwwarme melk
  • eventueel 150 gram rozijnen

Wij vinden zelf rozijnen in onze oliebollen heel erg lekker! Maar mocht je hier nou niet zo van houden, kan je dit ook gewoon weg laten.

Instructies

  1. Wel de rozijnen in heet water, giet het af en laat ze uitlekken.
  2. Zeef de bloem net het zout en doe dit in een grote beslagkom.
  3. Verwarm de melk in een pannetje, tot maximaal 30 graden.
  4. Schiet een beetje van de melk in een kommetje en los hierin de gist op met een garde.
  5. Maak in de bloem een kuiltje en breek hier de eieren in. Schenk hier de opgeloste gist bij.
  6. Roer met een pollepel van het midden uit het beslag door. Voeg telkens een beetje melk toe. Roer het geheel door tot een glad beslag. Roer het beslag nog even stevig door met de houten lepel.
  7. Voeg dan de rozijnen toe. Als de rozijnen nog erg vochtig zijn, kun je een klein beetje bloem toevoegen, zodat ze wat droger worden.
  8. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het beslag op een lauwwarme plaats 1,5 uur rijzen (dus bij de verwarming of iets dergelijks).
  9. Zet vervolgens je frituurpan aan (schoon frituurvet!) en zorg dat je olie 175 à 180 graden is.
  10. Schep met twee eetlepels bolletjes deeg in de pan, ongeveer 3 bolletjes per keer. Bak ze in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar. Soms draaien oliebollen zich zelf om tijdens het bakken, als ze dit niet doen moet je ze wel even een handje helpen.
  11. Zet een bak klaar met keukenpapier, zodat je ze kan laten uitlekken. Schep ze met een schuimspaan (grote schep met gaatjes erin) uit het vet en leg ze in de bak.

Serveer je oliebollen met poedersuiker, warm zijn ze het lekkerst! Maar wij eten ze een dag later ook gewoon nog op, heerlijk!

Fijne jaarwisseling!

Liefs Ria & Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Kerstboom koekjes
next post
Pizza vuurwerk hapjes

You may also like

Pizza vuurwerk hapjes

29/12/2017

Nieuwjaars taartje!

29/12/2015

No bake champagne cheesecake dessert

30/12/2019

Kwarkbollen

30/12/2018

Petit Fours voor nieuwjaar

30/12/2015

Kindervuurwerk spiesjes

30/12/2017

Lotus speculoos cheesecake

28/12/2016

Churros met chocoladesaus

29/12/2018

Avocado snack

29/12/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....