Wat heb je nodig?
- Twinkelotje mix voor koekjes (koop hier) of andere koekjes mix
- 175 gram margarine en 1 ei
- Uitstekers in de vorm van een paashaas of ei
- Rolfondant in vrolijke kleurtjes
- Eetbare lijm
Basisrecept koekjes bakken
Wanneer wij koekjes bakken, maken wij meestal gebruik van Twinkelotje mix voor koekjes. Hiermee maak je gemakkelijk en snel hele lekkere koekjes. Je kan natuurlijk ook andere mix of je eigen recept gebruiken.
Kneed een soepel deeg van 500 gram van je koekjesmix. Dit is ruim voldoende, hier bak je ongeveer twee bakplaten vol paaskoekjes van. Hiervoor heb je 175 gram margarine of roomboter en één ei voor nodig. (Uiteraard kun je ook kiezen voor minder of meer koekjes, afhankelijk daarvan moet je ook de hoeveelheid margarine en de eieren aanpassen. Dit staat allemaal op de verpakking van Twinkelotje mix voor koekjes aangegeven, super handig!)
Heb je het deeg gemaakt? Dan leg je het een uurtje in de koelkast om te rusten.
Tijd om de koekjes uit te steken!
Steek je haasje of je ei uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze goudbruin in ongeveer 10 minuutjes op 180 graden. Grote koekjes moeten iets langer gebakken worden. Let op dat ze niet te donker worden, want dan worden ze te hard!
Laat de koekjes afkoelen.
Versieren!
Rol je fondant uit tot een dunne plak. Druk met je uitsteker een ei of een haasje uit. Het leuke aan de uitstekers die wij hebben gebruikt is dat je een figuur kan uitdrukken in de fondant!
Plak je fondant met een beetje eetbare lijm op de koekjes.
Zijn ze niet ontzettend schattig?
Nog vragen of opmerkingen? Laat een berichtje achter!
Liefs Ria & Laura