Taarten met oven
Leave a comment

Plaatcake met Monchou en kersen

Plaatcake met monchou
Zoals jullie misschien al wel weten hebben wij een gezin met 6 kinderen. Dat bekent dat we uiteraard veel verjaardagen hebben! Onze tweede dochter was dan ook afgelopen maart jarig en daar heb ik twee plaatcakes voor gebakken. De eerste was deze overheerlijke Monchoutaart.

Makkelijk om te maken, heerlijk van smaak. Het grote voordeel van zo’n plaatcake is dat je maar een korte baktijd hebt en de taart is ook lekker gemakkelijk aan te snijden. Je kunt kleine of juist wat grotere  vierkantje snijden. Wat iedereen wil. Mijn dochter Annika was erg blij met de taarten en de visite ook! Dus ik deel dit recept uiteraard weer met jullie!

Plaatcake met monchou en kersen

Ingrediënten

 • 300 gram boter of margarine
 • 300 gram fijne suiker
 • 6 eieren
 • 275 gram bloem
 • 25 gram maizena
 • snufje zout
 • 25 gram cacaopoeder
 • 4 eetlepels melk
 • 200 gram monchou
 • 300 ml verse slagroom (minimaal 35% vet)
 • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
 • potje kersen op sap
 • blikje kersenvulling

Extra:

 • bakblik van circa 38 x 25 cm
 • een vel bakpapier om in het bakblik te leggen

Aan de slag

 1. Leg een vel bakpapier in de bakvorm, plak vast met een beetje boter. Smeer het vel ook een beetje in met boter of margarine. Vouw de randen over de zijkant heen. Zet de oven vast aan op circa 165 graden.

 2. Maak het cakedeeg: mix de boter zacht in circa 2 minuten. Voeg de suiker toe en klop deze ook nog even mee. Zeef de bloem, de bakpoeder, de maizena, de cacaopoeder en het zout. Voeg bij elkaar.

 3. Voeg één voor één de eieren toe aan het botermengsel. Voeg telkens één eetlepel bloemmengsel toe om schiften te voorkomen. Klop elke ei even door totdat het geheel is opgenomen. Voeg dan de rest van het bloemmengsel beetje bij beetje toe. klop op de laagst stand, klop niet langer dan nodig is, maar zorg er wel voor dat alles goed is opgenomen.

 4. Voeg de melk toe en klop ook deze er heel kort door. Vul de bakvorm met het deeg. Smeer het gelijkmatig uit met een paletmes.

 5. Bak de cake in de oven gaar in circa 30-35 minuten. Prik even met een satéprikker. Die moet er droog uitkomen.

 6. Laat even afkoelen op een taartrooster.

 7. Haal de cake dan voorzichtig uit het blik. Als het niet lukt door middel van het bakpapier, kun je het beste eerst een snijplank voorzichtig op de cake leggen, dan omdraaien en bakvorm er af. Dan haal je het bakpapier er voorzichtig af. Leg er weer een plankje op en draai dit nogmaals om. Dan ligt de cake, als het goed is, recht op de juiste snijplank.

 8. Laat de kersen uit het potje goed uitlekken. Vang het sap op in een kommetje. Prik wat gaatjes in de chocoladecake. Bestrijk dan de chocoladecake met het kersensap. Door de gaatjes kan dit wat in het deeg trekken en wordt de cake wat smeuïger.

 9. Maak de Monchoucrème: roer de beide Monchoupakjes los in een kom met twee eetlepels basterdsuiker, totdat deze lekker smeuïg is. Klop de slagroom stijf. Voeg op het laatst een beetje poedersuiker toe (zorg dat je gardes en je kom goed koud zijn). Voeg dan het Monchoumengsel beetje bij beetje toe aan de slagroom en klop dit nog voorzichtig door met de mixer, klop zo kort mogelijk! Bewaar je mengsel in de koelkast tot gebruik!

 10. Doe de kersenvulling uit het blikje in een kom. Voeg daar de uitgelekte kersen aan toe. Zo heb je wat meer vulling. Vaak zitten er in die blikjes weinig kersen.

 11. Smeer nu eerst de Monchoucrème over de chocoladecake. Smeer dit gelijkmatig uit met een paletmesje. Verdeel de kersenvulling over de Monchoucrème.


Je kunt dit gerust een taart noemen. Heerlijke bodem, superlekkere crème en dan nog lekkere kersenvulling! Yummie!! Wie gaat deze maken?

Liefs, Ria

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.