Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Bakmixen

Getest: Dr. Oetker mugcake

by Liefde voor bakken 09/01/201608/01/2016
written by Liefde voor bakken 09/01/201608/01/2016
Dr. Oetker mugcake
Het is weer eens hoogste tijd dat er een product voor jullie getest wordt. En aangezien mugcakes helemaal populair zijn de laatste tijd, leek het mij een heel goed idee om de mugcake van Dr. Oetker voor jullie te proberen! Kijken jullie mee?

Eerste indruk

Dr. Oetker heeft twee smaken van de mugcake uitgebracht: chocolade en stracciatella. Ik neig meteen heel erg naar chocola (quilty pleasure), maar ik kocht ze toch allebei om een zo volledig mogelijke review te kunnen schrijven.

Dr. Oetker mugcake

Je gebruikt één zakje per mugcake, wat ik persoonlijk lekker handig vind. Geen gedoe met restjes bewaren of dat soort dingen, je krijgt precies wat je nodig hebt. Daarnaast vind ik de verpakking er prima uitzien. Op de achterkant vind je hoe je de mugcake moet maken. Ze beloven je dat de mugcake in ongeveer 1 minuut klaar is, dus we gaan het zien!

 

Op de achterkant staat wat je moet doen, heel handig!

Op de achterkant staat wat je moet doen, heel handig!

Aan de slag!

Ik heb de stappen gevolgd zoals op de verpakking beschreven. Let wel op: de mok waar je je mugcake in maakt moet minimaal 250 ml kunnen bevatten en moet magnetron bestendig zijn. En daarbij is het ook meteen belangrijk om te weten dat deze mugcake niet in de oven kan maken, maar echt een magnetron nodig hebt!

Ik maak beide smaken op exact dezelfde manier. Omdat mijn magnetron geen tussenstand heeft tussen 600 en 900 watt, kies ik ervoor om ze beide op 600 watt in 70 seconden te maken. Op de verpakking staat dat je zelf moet bepalen hoe smeuïg je je mugcake wilt hebben. Maar omdat ik dit nog nooit eerder heb gemaakt, heb ik nog geen idee hoe dit zal uitpakken.

Wat vind ik er van?

Dr. Oetker mugcake

Dit zijn hoe beide mugcakes uit de magnetron komen! Wat direct opvalt is dat de stracciatella een stuk smeuïger uit de magnentron komt dan de chocolade. Ik moet zeggen dat ik de chocolade er wel smakelijker uit vind zien!

Bij het proeven kom ik erachter dat de chocolade iets te droog is naar mijn smaak. Daarbij proef ik wel chocolade, maar niet zo intens zoals je zou verwachten als je de mugcake ziet! Ik vind dat je proeft dat het uit een pakje komt. Lekker en goed te eten, maar geen wow factor.

De stracciatella is bij het proeven inderdaad een stuk smeuïger. Zelfs iets aan de kleffige kant. Maar tegen verwachting in vind ik hem lekkerder dan de chocoladevariant. Van de stracciatella werd ik een stuk blijer!

Het oordeel

Pluspunten:

  • Makkelijk en heel snel om te maken
  • Stracciatella is lekkerder dan verwacht!

Minpunten:

  • Chocolade smaak valt wat tegen
  • Lastig om te bepalen hoe smeuïg of droog je de mugcake wilt hebben

Eindoordeel

Leuk idee van Dr. Oetker om deze mix voor 1 mugcake te maken! Zeker nu mugcakes steeds populairder worden in de bakwereld. De chocoladesmaak valt mij iets tegen, smaakt niet intens naar chocolade. De stracciatella smaakt daarintegen juist lekkerder dan verwacht. Het is wel wat lastig om te bepalen hoe smeuïg je de mugcake wilt hebben. Alleen het verschil tussen de twee smaken was bij mij al erg groot.

Zeker leuk om eens te proberen en de stracciatella ga ik zeker nog een keertje nemen. En het geeft voldoende inspiratie om zelf een keer een chocolade mugcake te maken!

Probeer jij ze ook uit?

Liefs Laura

bakmixmugcakereview
6 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Basisrecept voor een eenvoudige botercrème
next post
Klassieke appeltaart

You may also like

Review: de Bakzolder mix voor herfstcake + winactie!

05/11/2015

Getest: bakmix voor bananenbrood

18/11/2016

Getest: Bake Delicious Chocolade Muffins

17/04/2016

6 comments

Bas 09/01/2016 - 14:23

Ah mugcakes, heerlijk! Inderdaad die magnetrontijd is lastig, maar ze zien er goed uit!

Reply
Liefde voor bakken 11/01/2016 - 15:58

Binnenkort gaan we eens wat verse mugcake recepten proberen, stay tuned! :)

Reply
liesbeth 02/02/2021 - 16:48

Ik heb geen microgolfoven, dus in de gewone oven gebakken.
Voorverwarmen op 180°C gedurende 15min.
Resultaat is misschien net iets minder, maar goed genoeg voor mijk

Reply
Liefde voor bakken 02/02/2021 - 19:18

Leuk om te horen, Liesbeth!

Reply
Jade Kronenberg 28/07/2021 - 15:30

Okay misschien een unpopular opinion maar deze zijn 300 keer lekkerder als je de mix gewoon rauw eet. Vooral Stracciatella. Echt een guilty pleasure.

Reply
Liefde voor bakken 30/07/2021 - 15:00

Ja? Nog nooit geprobeerd haha! Liefs Laura

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Bananenbrood met Griekse yoghurt en appel-kaneel

    05/05/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....