Taarten zonder oven
Leave a comment

No bake witte chocolade en frambozen cheesecake

DSC_0838bn
Wij maken met enig regelmaat taarten voor andere mensen! Zo ook voor de bruiloft van een collega van Laura. Eerder lieten wij al zien dat we deze frisse citroen kwarktaart voor hen hadden gemaakt, echt een aanrader! Maar ze hadden ook deze heerlijke witte chocolade en frambozen no bake cheesecake besteld (hele mond vol). Vandaag voor jullie het recept!

Maak je deze taart voor een feestje of gelegenheid? Zorg dan wel dat je op tijd begint! Deze taart heeft twee lagen en moet daardoor dus twee keer opstijven in de koelkast.

Benodigdheden

Voor de bodem:

  • 200 gram digestive koekjes (biscuitjes)
  • 80 gram boter

Voor de witte chocolade laag

  • 150 gram witte chocolade (wij gebruiken smeltchocolade)
  • 125 ml slagroom
  • 200 gram mascarpone (op kamer temperatuur)

Voor de frambozen laag

  • 150 gram mascarpone (op kamer temperatuur)
  • 150 slagroom
  • 150 gram bevroren frambozen
  • 5 blaadjes gelatine
  • 25 gram suiker
  • beetje poedersuiker

Decoratie

  • doosje verse frambozen
  • witte chocolade om te raspen

Koekjes bodem

Begin met het bekleden van de bakvorm met bakpapier.

Verkruimel voor de bodem de koekjes tot een fijngemalen massa. Dit kan bijvoorbeeld met een staafmixer. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de fijngemalen koekjes aan toe. Vul de springvorm met je bodemmengsel en druk het deeg goed aan. Laat het opstijven in de koelkast.

Witte chocolade laag

Doe de witte chocolade in een kom. Verwarm de slagroom in een pannetje tot bijna aan de kook. Giet de slagroom over de witte chocolade en laat even staan (dus nog niet meteen roeren). Als het even gestaan heeft en de chocolade is gesmolten, ga je het doorroeren. Het liefst met een siliconen spatel. Laat dit chocolademengsel ongeveer 10 minuten afkoelen.

Ondertussen klop je de mascarpone los. Voeg hier het afgekoelde chocolademengsel beetje bij beetje aan toe. Klop telkens even voorzichtig door. Dit kan ook gewoon met een garde, in plaats van een mixer.

Giet het chocolademengsel dan in de vorm, over de koekjesbodem. Laat dit 2 à 3 uur opstijven in de koelkast. Als je veel haast hebt, kan je het ook even in de vriezer zetten om het proces iets te versnellen.

Frambozenlaag

Week de gelatine 10 minuutjes in koud water.

Doe de bevroren frambozen in een pannetje op laag vuur, zodat het het een beetje ontdooit. Maak de frambozen met behulp van een staafmixer helemaal fijn. Zeef deze frambozenmoes. Vul deze aan met water tot totaal 300 ml. Zet dit even op zij.

Klop vervolgens de mascarpone los. Voeg hier de suiker aan toe en klop dit er ook door. Klop dan de slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Voeg dit in delen toe aan de mascarpone, klop dit er steeds voorzichtig door. Voeg alvast 1/3 deel van de frambozenmoes hier aan toe en schep dit er voorzichtig door.

Breng de rest van de frambozenmoes aan de kook en zet dan het vuur weer uit. Laat het heel even staan en roer dan één voor één de uitgeknepen blaadjes gelatine erdoor. Zorg dat het goed opgelost is. Haal het dan door een zeef, dan weet je zeker dat er geen stukjes gelatine zijn achter gebleven. Laat dit ongeveer 10 minuten afkoelen. Voeg dit weer in delen toe aan het mascarpone mengsel. Klop dit er heel voorzichtig doorheen. Ga door tot alles is toegevoegd.

Neem dan de bakvorm uit de koelkast en schenk dit frambozenmengsel over de chocoladelaag. Strijk glad met een palletmesje en zet weer terug in de koelkast. Laat dit 2 à 3 uur opstijven.

Decoreren

Haal de taart voorzichtig uit de vorm. Versier deze met verse frambozen en doe hier wat geraspte witte chocolade overheen! Enjoy!

Liefs Ria & Laura

 

Facebook0
Youtube62
Pinterest148
Instagram744

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *