Taarten zonder oven
comment 1

Kinder Bueno kwarktaart

img_0924bn
Omdat ik eind augustus jarig was geweest, wilde ik nog heel graag taart trakteren op mijn werk! En dan kan ik natuurlijk niet aan komen zetten met een supermarkttaartje (waar overigens niets mis mee is), want mijn collega’s zijn een perfect ‘test-team’! Dus maakte ik een lekkere kinder bueno kwarktaart!

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 230 gram digestive bescuitjes
  • 80 gram boter

Voor de vulling:

  • 1 pakje klopklop (+ 200 ml melk)
  • 450 gram magere kwark
  • 3 eetlepels basterd suiker
  • 9 blaadjes gelatine
  • 75 ml water
  • 4 reepjes kinder bueno
  • 100 gram nutella

Voor de topping:

  • 50 gram pure chocolade
  • stukjes kinder bueno

Extra: springvorm van 24 cm doorsnee

Aan de slag!

Begin met het vermalen van de koekjes. Ik doe dat met de blender (bij gebrek aan iets beters), maar je kan het ook met de staafmixer. Smelt je boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe.

Doe bakpapier in de springvorm en vul de bakvorm met het koekkruimel mengsel. Zet 10 minuten in de koelkast.

Week de 9 blaadjes gelatine in circa 10 minuten in koud water. Bereid ondertussen de klop-klop volgens aanwijzing op de verpakking met 200 ml halfvolle melk.

Voeg de kwark toe aan het klop-klop mengsel. Voeg twee eetlepels basterdsuiker toe en mix het geheel even goed door op de laagste stand.

Doe 100 gram nutella pasta in de magnentron, zodat het wat zachter wordt. Dit kan ook au bain marie. Als de nutella wat zachter is kan je het makkelijker door het kwarkmengsel mengen. Voeg de zachte nutella toe aan het kwarkmengsel en mix even kort erdoorheen.

Maal 4 reepjes Kinder Bueno fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Meng deze er ook even doorheen.

Verwarm circa 75 ml water op het vuur, breng dit heel even aan de kook en haal het daarna meteen van het vuur af. Wacht een aantal seconden en voeg dan één voor één de uitgenepen blaadjes gelatine toe. Zorg dat ze goed opgelost zijn voordat je weer een nieuwe toe voegt.

Laat de gelatine heel even een  minuutje afkoelen en schenk het dan door een zeef bij het kwarkmengsel. Nog even kort mixen en je vulling is klaar!

Giet het kwarkmengsel over de bodem en laat een paar uur opstijven in de koelkast. De garnering doe je pas als je taart helemaal is opgesteven.

img_0896bn

Smelt voor de garnering pure chocolade au bain marie. Doe deze in een ziplog zakje. Knip hier het puntje vanaf en maak met een zigzag beweging de chocolade versiering. Doe hier als laatst nog een paar stukjes kinderbueno op, en klaar is je taart!

img_0899bn

img_0924bn

img_0917bn

Mijn collega’s hebben genoten van deze taart en ik vond hem zelf ook heel erg lekker! Zeker aan te raden!

Liefs Laura

Facebook0
Youtube72
Pinterest168
Instagram782

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *