Klein gebak
Leave a comment

Frambozen flappen

Frambozen flappen
We houden allemaal wel van een goede appelflap op zijn tijd! Maar omdat appelflappen nou eenmaal al zo vaak zijn gebakken door iedereen, en er waarschijnlijk ook honderden verschillende versies van zijn bedacht (oké, is wat overdreven), vonden wij het een beter plan om eens iets anders te gaan maken met bladerdeeg. Namelijk frambozen flappen!

Deze frambozen flapjes zijn echt een genot voor de echte zoetekauw! Zoet en suiker in overvloed! Dieeters en gezondheidsgoeroe’s opgelet, dit recept is voor je cheat day! Over beter gezegd: every day is cheat day :D

Nee grapje natuurlijk, ik doe oprecht mijn best om een gezondere levensstijl aan te houden. Al eet ik op zijn tijd heel graag een taartje of frambozen flapje. En snoepjes, en chipjes..

Benodigdheden:

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 150 gram diepvriesfruit frambozen
  • ongeveer 2 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • bakpapier

Dit recept is voor 4 frambozen flapjes!

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi alvast de plakken bladerdeeg en het driepvries fruit.

Als het fruit ontdooit is voeg je hier een schepje suiker aan toe. Meng dit even goed door. Mocht je frambozen alleen al zoet genoeg vinden, kan je de suiker hier ook weg laten. Maar mijn ervaring is dat frambozen soms wat zurig kunnen zijn.

Doe je frambozenmengsel op de helft van je bladerdeeg plak, op zo’n manier, dat je ze diagonaal kan vouwen. Zoals je dat ook doet bij appelflappen. Plak de randjes dicht met een drupje water.

Klop het ei los in een kommetje en bestrijk je flappen met ei. Strooi hier het overgebleven suiker op. Leg alle flappen op de met bakpapier beklede bakplaat.

Bak ze 15 – 20 minuutjes op 200 graden. Lekker met een toefje slagroom!

Liefs Laura

Facebook0
Youtube47
Pinterest100
Instagram654

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *