Cupcakes, Pasen
Leave a comment

Cupcakes voor Pasen

Cupcakes voor Pasen
Het is bijna Pasen, dus hoogste tijd voor een aantal Paas recepten! We beginnen dit jaar met deze cupcakes met nestjes en Paaseitjes! Tijd om eens lekker “creabea” te zijn!

Voor dit recept gebruiken we het basisrecept voor cupcakes, deze vind je hier. Verder maken we gras van botercrème. Het nestje en de eitjes op de cupcakes zijn gemaakt met fondant en een aantal tooltjes. Dus eerst even gezellig cupcakes bakken en dan lekker aan de slag!

Benodigdheden

Voor de cupcakes:

 • 1 pakje margarine van 250 gram
 • 250 gram suiker
 • 4 eieren (circa 50 gram per stuk)
 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 3 eetlepels halfvolle melk
 • snufje zout
 • 3 eetlepels Patidess citroensmaak

Voor de botercrème:

 • 150 gram boter of margarine
 • 300 gram suikerbakkerspoeder
 • een klein beetje lichtgroene kleurstof, bijvoorbeeld Wilton “leaf green color gel”.

Voor de decoratie:

 • verschillende kleuren fondant: groen, bruin, lila, licht roze
 • spuitmondje Wilton 233 en een spuitzak
 • sugarcraft gun

Extra: bakingcups en bakvorm

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 175 graden (bij hetenluchtovens zeker 10 graden lager).

2. Doe de boter in een kom en mix deze in circa 2 minuten luchtig

3. Voeg de suiker toe en mix deze goed door de boter

4. Weeg het zelfrijzend bakmeel af en voeg hier de zout aan toe.

5. Voeg nu 1 ei en 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel toe aan het botermengsel. Mix dit tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het volgende ei en weer 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel toe, mix wederom tot het ei volledig is opgenomen. Doe dit voor alle eieren.

6. Voeg nu de rest van het zelfrijzend bakmeel toe en 3 eetlepels melk toe. Mix dit goed door op de laagste stand tot alles goed vermengd is.

7. Mix nu 3 theelepels Patidess citroensmaak door het mengsel. Voor een wat sterkere smaak kun je uiteraard meer toevoegen. Ook zou je uiteraard kunnen kiezen voor een ander smaakje. Voor een basis cupcake gebruiken wij vaak citroensmaak, omdat dit net iets lekkerder en frisser is dan zonder smaak.

8. Zet je papieren bakingcups in de bakvorm. Vul deze voor driekwart met het deeg.

9. Bak je cupcakes ongeveer 20-25 minuten in de oven, tot je mooi goudbruin zijn. Let wel op met de tijden van het bakken, iedere oven is anders, dus pas op dat je ze niet te kort of te lang bakt!

10. Laat de cupcakes afkoelen.

11. Maak de botercrème zoals hier beschreven.

12. Doe je spuitmondje in je spuitzak en doe hier de lichtgroene botercrème in. Spuit hiermee de stukjes gras op je cupcake. Spuit hiervoor op de cupcake, trek daarna de spuitzak weer omhoog, daardoor krijg je soort van grassprietjes. Spuit helemaal rondom vol met graag, zorg dat je de cupcake langs de zijkant goed bedekt is. Het binnenste deel laat je leeg, want hier komen de nestjes.

13. Kneed de bruine fondant even door. Je gaat nu aan de slag met de nestjes en hiervoor gebruiken wij een sugar craft gun. Voor uitleg van deze gun, kijk even naar dit artikel! Doe je fondant in de gun. Gebruik het rondje met de gaatjes. Draai met de gun zodat je  lange sliertjes krijgt. Haal ze los en vorm hier nestjes van! Drapeer de nestjes op de cupcakes, bovenop het gras.

14. Kneed van verschillende stukjes pastel of lichte kleurtjes fondant kleine paaseitjes. Deze leg je in het midden van je nestjes.

Klaar zijn je  Paasnestjes. Als je toevallig gekleurde, kleine eitjes hebt, dan is dat natuurlijk ook prima, beter zelfs. Ik had ze niet, vandaar dat ik de eitjes gemaakt hebt van fondant.

Liefs, Ria

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.