Materialen & gereedschap
comment 1

Wilton Ribbon Cutter

DSC_0858n

Als wij strikken of brede randen maken van fondant, maken wij gebruik van de Wilton Ribbon Cutter! Een fantastisch ding wat eigenlijk iedereen die taarten decoreert in huis moet hebben. Wij leggen uit wat je allemaal met de Wilton Ribbon Cutter kan en hoe die precies werkt!

Dit is hem: de Wilton Ribbon Cutter. Het zit in een kunststofdoosje, met paarse deksel. Daarin zit de houder met roller, 2 locks, 3 soorten cutters (recht, weavy en zig-zag) en drie soorten tussenstukjes.

Je hebt een handvat / houder, met een roller. Deze roller kun je er tussen uit halen, zodat je de gewenste stukjes erop kan schuiven. Er is echt ontzettend veel mogelijk met deze Ribbon Cutter, dus wij laten even een aantal leuke voorbeelden zien!

DSC_0877

Voorbeelden

Laten we beginnen met de rechte cutters, dus hier kan je een strakke rechte lint fondant mee uitsnijden. En omdat je zoveel tussen stukjes hebt, kan verschillende maten linten maken.

Bij dit eerste voorbeeld hebben we gekozen voor een brede lint. Zoals je ziet doe je aan de buitenste zijden de locks, zodat alles beter blijft zitten (leuk feitje: het heeft bij ons heel lang geduurd tot we door hadden dat dit de locks waren haha). Deze combinatie gebruiken wij als we bijvoorbeeld een flinke brede strik op onze taart willen hebben, zoals in dit artikel.

Je kan ook kiezen voor hele dunne lintjes, bijvoorbeeld aan de zijkant van je taart. Kan een heel leuk effect geven!

Deze weavy of gebogen cutters zijn ook ontzettend leuk! Tijdens het maken van dit artikel kwamen wij erachter dat we deze eigenlijk nog te weinig hebben gebruikt. Want ook met deze kan je echt een leuke strik maken, maar dan net even wat anders dan een rechte strik. Het heeft net wat extra’s.

Ook met deze cutter kun je hele kleine lintjes maken. Super cute toch?

Of wat dacht je van een rechte en een weavy cutter? Perfect als onderrand van je taart!!

En als laatst laten we ook nog even de zig-zag / gekartelde cutter zien. Ook ontzettend leuk. Geeft net wat meer pit.

En die is ook weer ontzettend leuk in het klein! Vind jij ze niet stoer?

Ook met de zig-zag cutter kun je een hele leuke taartrand maken!

Zo zie je maar dat je echt ontzettend veel leuke randen, lintjes en lijnen kan maken met de Wilton Ribbon Cutter! Wij hebben nu een aantal voorbeelden laten zien, maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk! Nieuwsgierig geworden? Je kan de Wilton Ribbon Cutter bestellen bij Twinkelotje Thee en Taartspulletjes. Een echte aanrader voor iedereen die ook van taarten decoreren houdt!!

Liefs Ria en Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

1 Comment

  1. Dit is inderdaad een hele handige tool! Zelf maak ik gebruik van een andere tool, maar deze staat ook op mijn lijstje. Hij ziet er ook erg mooi en degelijk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.