Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Pasen

Paastaartje met advocaat

by Liefde voor bakken 16/04/2019
written by Liefde voor bakken 16/04/2019
Paastaartje met advocaat

Pasen valt heel laat dit jaar. We zijn alweer over de helft van april. Als ik dit artikel schrijf is het nog koud buiten, maar als het goed is komt er heel mooi weer aan voor de Paasdagen. Zou heel fijn zijn. Handig dus om je lekkers voor Pasen op tijd te maken, zodat je lekker kunt genieten van de Paasdagen, liefst naar buiten voor een mooie wandeling of iets dergelijks.

Ik heb gekozen voor een taartje van Bretons zanddeeg, ook wel sloffendeeg genoemd. Maar ik heb een ronde bakring gebruikt. Zodat je een mooi rond taartje krijgt. Deze bakring kun je groter maken, zodat je zelf kunt bepalen hoe groot je de taart wilt hebben. Met dit basisdeeg kun je prima een taartje maken van 22 cm. Als je niet al te grote stukken snijdt, dan is dit voor 8 of eigenlijk wel voor 10 personen. De vulling is gemaakt van mascarponecrème en advocaat. Om je vingers bij af te likken! Paaseitjes er op en kom maar op met die Paasdagen! Simpel taartje, ideaal voor als het echt lekker weer wordt, hoef je niet de hele dag in de keuken te staan!

Paastaartje met advocaat

Paastaartje met advocaat

Liefde voor bakken Pasen valt heel laat dit jaar. We zijn alweer over de helft van april. Als ik dit artikel schrijf is het nog… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Nodig:

  • Een verstelbare bakring, of een bakring van ongeveer 22 cm.
  • Een vel bakpapier om op de bakplaat te leggen.
  • Een (wegwerp) spuitzak

Voor het deeg:

  • 250 gram bloem
  • 6 gram bakpoeder
  • 180 gram zachte boter of margarine
  • 90 gram fijne suiker
  • 90 gram witte basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel citroensap

Voor de vulling:

  • 250 gram mascarpone
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 250 ml verse slagroom
  • klein scheutje poedersuiker
  • 1/2 zakje slagroom versteviger
  • 40 ml advocaat
  • venetueel een klein beetje gele kleurstofgel, liefst golden yellow.

Voor de decoratie:

  • 1 zakje gevulde paaseitjes
  • een heel klein beetje advocaat
  • een beetje gele, oranje en zwarte rolfondant om een kuikentje te maken

Instructies

  1. Zet de bakplaat klaar met een vel bakpapier. Zet de bakring er op, stel deze in op ongeveer 22 cm doorsnee.
  2. Dan maken we het deeg: Doe de bloem en het bakpoeder in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  3. Doe de zachte boter, de suiker, de basterdsuiker en de eidooier in het kuiltje. Doe hier nog een snufje zout en 1 tl citroensap bij. Vermeng dit met de bloem tot een homogeen deeg.
  4. Wikkel dit in plastic huishoudfolie en leg het tenminste 1 uur in de koelkast.
  5. Leg het deeg dan tussen twee lagen plastic folie en rol het deeg dan uit tot een lap die ietsje groter is dan de bakvorm.
  6. Steek dit uit met de bakring. Leg het dan op het bakpapier en leg de bakring er omheen. Druk het deeg een klein beetje tegen de binnenwand van de bakvorm aan zodat het mooi afsluit.
  7. Bak de deegbodems in een oven van ong 175 graden in ca 16 a 18 minuten gaar. Kijk even of ze al mooi bros en goudbruin zijn, want elke oven is anders. Bak  de bodem zeker niet te lang, het wordt nog wat harder als het afkoelt.
  8. Laat een tijdje afkoelen en haal dan de ring er voorzichtig af.
  9. Voor de vulling: doe de mascarpone in een kom, voeg de basterdsuiker toe en roer dit goed door.
  10. Klop de slagroom stijf (zorg dat de gardes goed kou zijn, leg ze daarvoor een tijdje in de vriezer). Voeg de slagroomversteviger en een beetje poedersuiker toe als de slagroom bijna stijf is.
  11. Voeg dan beetje bij beetje de slagroom toe aan de nascarpone, klop telkens even door op de laagste stand, klop niet langer dan nodig is. Ga door tot alle slagroom is toegevoegd.
  12. Voeg dan de advocaat toe en schep dit erdoor. Dan kun je een heel klein beetje gele kleurstofgel toevoegen, dan wordt de crème mooi geel en krijg je een mooier effect.
  13. Schep de crème op de taartbodem en verdeel het mooi over de taart zodat in het midden wat hoger is, een soort bergje moet het worden. Strijk dit mooi glad met een klein paletmes.
  14. Haal de papiertje van de eitje en snijd ze voorzichtig doormidden.
  15. Leg ze in een cirkel op de buitenrand van de taart.
  16. Doe een klein beetje advocaat in een spuitzak, knip een heel klein puntje af en spuit op elk eitje een klein toefje advocaat.
  17. Vorm een klein kuikentje van de gele fondant en maak een snaveltje. Oogjes er op en klaar!
  18. Heb je geen zin om fondant te kopen, dan laat je het kuikentje gewoon weg!

 

Wij wensen jullie hele fijne Paasdagen, geniet ervan, en geniet zeker van het mooie weer!

Liefs, Ria en Laura.

pasen
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Stroopwafelplaatcake met karamel
next post
Ontbijtquiches met zalm en spinazie voor Pasen

You may also like

Kwark gebakjes voor Pasen

20/03/2016

Bladerdeeg gebakjes met chocoladeganache en advocaat

05/04/2020

Paastaart met mascarponecrème

11/04/2017

Croissantjes met banaan en chocola

13/04/2017

Cheesecake Brownies met Advocaat

01/03/2017

Cupcakes voor Pasen

24/03/2018

Chocoladevlaai voor Pasen

02/04/2017

8x tips voor Pasen

09/04/2020

Paastaart met ananas

28/03/2018

Advocaatvlaai voor Pasen

17/03/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....