IJs & drankjes, Taarten zonder oven
Leave a comment

IJstaart met walnoot & banaan

DSCN3249bn

Echt super leuk! Ons recept voor ijstaart met walnoot en banaan is op Lekker & Simpel verschenen! Echt een hele eer dat een recept van ons op deze site staat. Wij kijken met enige regelmaat op deze website en hebben allebei hun kookboek in de kast staan. Dus daarom vinden wij dit extra gaaf. Voor degene die het recept op hun website hebben gemist, komt ie vandaag ook bij ons online te staan.

Deze ijstaart hadden we in de zomer al bedacht, maar uiteindelijk pas eind september (toen was het nog warm!) gemaakt. Maar eigenlijk kan je deze ijstaart ook prima als toetje serveren bij je kerstdiner! En het is super makkelijk te maken.

Benodigdheden:

  • 1 bak walnoten ijs
  • 1 bak banaan-karamel ijs
  • Handje walnoten
  • 2 kleine bananen
  • 50 gram pure chocola
  • Extra: springvorm van 24 cm + aluminiumfolie

Bereidingswijze:
Doe aluminium folie op de bodem van de springvorm. Laat je walnotenijs wat ontdooien en schep de hele inhoud in de springvorm. Smeer dit goed uit en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Laat dit 1 tot 1,5 uur opstijven in de vriezer. Schep vervolgens ook de banaan-karamel ijs over de laag walnotenijs. Smeer deze laag ook goed uit. Zet je springvorm nu 3 uur in de vriezer, zodat je ijstaart goed stevig wordt. Smelt voor de decoratie de chocola au bain marie, of in de magnetron. Hak ondertussen de walnoten in grove stukjes en snijd de bananen in plakjes. Doe je gesmolten chocola in een ziplock bag, en knip hier een klein puntje vanaf. Maak met een zigzag beweging een patroon op de bovenkant van de ijstaart. Maak in het midden een bergje van banaan en walnoot, en smullen maar! Je hoeft je ijstaart niet in één keer op te eten. Je kan hem prima weer terug in de vriezer leggen, daar kan de banaan- en walnotenversiering prima tegen!

Super makkelijk recept! Wil je hem nou extra feestelijk maken? Steek er een paar sterretjes in en steek ze vlak voor je de taart op tafel zet aan. Dan weet je zeker dat het een spektakel wordt!

Fijne kerstdagen!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.