Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Banaan-advocaat taartjes

by Liefde voor bakken 25/03/201809/12/2018
written by Liefde voor bakken 25/03/201809/12/2018
Paasgebakjes

Deze lekkere gebakjes zijn heel handig om te maken en uit te delen aan je gasten! Heel handig: snijd je gebakjes van te voren, dan hoef je ter plekke geen taart meer aan te snijden! Deze bananentaartjes zijn lekker licht van smaak en je stopt ze zo in je holle kies! De banaan en advocaat maken deze gebakjes perfect voor Pasen!

De lente is net begonnen en het is alweer bijna Pasen! Altijd leuk om dan iets lekkers te bakken. Deze bananengebakjes met advocaat zijn hier super geschikt voor! Maar ze kunnen natuurlijk gewoon het hele jaar door. Ik (Ria) ben dol op bananen en op advocaat, dus logisch dat we daar mee aan de slag zijn gegaan! De gebakjes zijn afgetopt met toefjes van slagroom en een laagje advocaat. Klinkt goed, toch?

Paasgebakjes

Banaan-advocaat taartjes

Liefde voor bakken Deze lekkere gebakjes zijn heel handig om te maken en uit te delen aan je gasten! Heel handig: snijd je gebakjes van… Printen
Cijfer 4.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Voor de cakelaag:

  • 200 gram margarine of boter
  • 200 gram fijne suiker
  • 5 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • een theelepeltje citroensmaak of de geraspte schil van een citroen

Voor de vulling:

  • potje jam naar keuze (wij hebben frambozenjam gebruikt)
  • 1 kilo kleine banaantjes
  • citroensap, vers of uit een flesje
  • 500 ml bananenvla
  • 250 ml verse slagroom
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
  • 100 ml water
  • 9 blaadjes gelatine
  • 1 eetlepel advocaat

Voor de toplaag:

  • 250 ml verse slagroom
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
  • advocaat
  • 50 gram pure chocolade

Extra:

  • spuitzak met rond spuitmondje
  • vierkante bakvorm met uitneembare bodem van circa 26 cm
  • bakpapier

Instructies

  1. Bekleed de bakvorm met het bakpapier. Doe dit zó: leg het vel op de losse bodem, vouw de randen om. vouw ze weer open en knip de hoeken er uit. Doe de bodem weer in de vorm, leg het vel dan weer in de vorm en vouw de zijkanten omhoog langs de kanten. Zo zijn alle zijkanten bedekt. Smeer een beetje margarine op de bodem en de zijkanten.
  2. Dan maken we de cakebodem: Mix in een kom de boter zacht. Voeg de fijne suiker en het zout toe en mix dit een paar minuten goed door zodat het botermengsel romig en luchtig wordt. Voeg dan één voor één de eieren toe en klop telkens even door. Zeef het zelfrijzend bakmeel. Klop dit voorzichtig door het deeg. Niet langer kloppen dan nodig is, anders verliest het deeg zijn luchtigheid.
  3. Schep het deeg in de vorm en smeer het goed uit over de bodem. Strijk mooi glad met een paletmes.
  4. Bak de cake in circa 40 – 45 minuten goudbruin op ongeveer 160 graden. Prik er even in om te kijken of de cake gaar is, de prikker moet er droog uitkomen.
  5. Haal de cake uit de oven. Laat de cake circa 10 minuten afkoelen, til hem dan uit de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.
  6. Haal het bakpapier er af. Maak de bakvorm schoon en leg er een nieuw stuk bakpapier in. Doe dit op dezelfde manier als bij stap 1. Als je cakebodem is afgekoeld doe je hem weer terug in de vorm. Je gaat je gebakjes namelijk in de vorm opbouwen.
  7. Smeer een laagje frambozenjam over de cake, verdeel de jam gelijkmatig met behulp van een paletmes.
  8. Pel de bananen, snijd ze doormidden en dan elke halve banaan in de lengte doormidden. Doe ze in een kom en voeg daar wat citroensap aan toe. Schep dit voorzichtig door. Zo zullen de bananen niet zo heel bruin worden.
  9. Leg de stukken banaan naast elke kaar op de jamlaag. Als het goed is, passen er drie rijtjes banaan op.
  10. Dan maak je de vulling: week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water. Doe de bananenvla in een kom. Roer dit een beetje los. Voeg de eetlepel advocaat toe en roer erdoor.
  11. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Voeg dit beetje bij beetje toe aan de bananenvla en roer erdoor.
  12. Verwarm 100 ml water, en breng het even aan de kook. Laat even staan, zodat het echt niet meer kookt, en roer dan één voor één de blaadjes gelatine erdoor. Zorg dat ze goed opgelost zijn.
  13. Laat dit circa 5 minuutjes staan en schenk dan (door een zeef) bij het vlamengsel. Klop alles nog even door. Schenk dan op de bodem, over de banaanrepen. Laat je taart een paar uur opstijven in de koelkast.
  14. Haal deze er weer uit, til de taart uit de vorm met behulp van het bakpapier. Haal het bakpapier en voorzichtig af. Snijd de taart nu in 16 gelijke stukken.
  15. Zet de stukken op een bord of op een vierkant taartkarton.
  16. Nu de decoratie: klop hiervoor de slagroom en zoet deze een beetje met wat poedersuiker. Voeg eventueel een beetje slagroom versteviger toe zodat de slagroom mooi stevig wordt.
  17. Doe deze in een spuitzak met een rond spuitmondje. Spuit mooie ronde toefjes op de buitenrand van elk gebakje. Doe dan de advocaat in een spuitzakje en spuit in het midden van elk gebakje een beetje advocaat, zodat je een mooi geel vierkantje krijgt.
  18. Smelt de chocolade “au bain marie” en doe dit in een spuitzakje of een zelf gevouwen papieren zakje. Knip een puntje af en spuit op elk gebakje wat sliertjes chocolade in zigzagvorm. Mag ook anders als je zelf een leuk idee hebt.

Zien ze er niet fantastisch uit? En deze gebakjes zijn niet alleen perfect voor Pasen, maar ook gewoon voor alle andere dagen van de lente. In de zomer kunnen ze eigenlijk ook wel, vind je niet? Gewoon het hele jaar door banaan-advocaat taartjes!

Liefs Ria & Laura

gebakklein gebaklentepasen
1 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Cupcakes voor Pasen
next post
Paastaart met ananas

You may also like

Review Nutella baksetje & Recept Nutella chocolade potjes

29/07/2016

Amandelcakejes met aardbeien en slagroom

04/05/2018

Chocolade petit fours

31/01/2018

Zachte caramel fudge taartjes

01/10/2017

Oranje gebakjes met mandarijn

23/04/2017

Pecannoten karamel taartjes

09/12/2018

No bake oranjegebakjes

26/04/2018

Bladerdeeghapjes met brie en walnoten

20/12/2018

Mergpijpjes van “Heel Holland bakt”

16/09/2016

Mini tulbandjes met gekonfijte vruchtjes

08/11/2017

1 comment

ohladybake 26/03/2018 - 12:59

yummie! zien er heel erg lekker uit!

Reply

Laat een reactie achter op ohladybake Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 2

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 3

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 4

    Appeltjes plaatcake met walnoten

    23/09/2018
  • 5

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 6

    Koffie kwarktaart

    19/03/2017
Oud & Nieuws 2018
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

  • Er staan zulke lekkere kokos koekjes op onze site! En...
  • Het is volgende week Valentijn! Dus tijd voor een heerlijke...
  • Best bekeken artikelen van januari staat trouwens online! Link ik...
  • Wij hadden een kleine donut party! Want liefdevoorbakkennl bestaat 35...
  • Is toch om verliefd op te worden?  deze hartentaart...
  • Tijd voor een lekker toetje! Chocolademousse! dessert toetje nagerecht foodphoto...
  • Wij hebben vandaag zin in iets gezonds! Daarom staat deze...
  • Hey hallo Instagram! Mijn nachtdiensten zitten er weer op dus...
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top