Over de schrijfwijze van dit heerlijke recept bestaat nog wat discussie, maar wij vonden het hoogste tijd om hier een variatie op te maken. Een scroppino met bosvruchten in plaats van citroensmaak. Moet lekker zijn toch?
Een scroppino of sgroppino is een spoom, oftewel een tussengerecht. Eigenlijk bedoelt om de smaakpapillen wat rust te geven. Maar je kan hem ook als dessert maken! Er zit tenslotte ijs in! Let wel op: dit recept is daardoor niet voor de kleintjes.
Het recept hieronder is beschreven voor 1 persoon. Zodat je het kan verdubbelen voor het aantal personen dat je op bezoek hebt met kerst!

Ingrediënten
- 100 gram bosvruchten sorbetijs
- 10 ml wodka
- 50 ml prosecco
- paar frambozen
Instructies
- Zet de wodka en prosecco van te voren in de koelkast. Een ijskoude scroppino is namelijk het lekkerst.
- Doe het ijs in een kom en wacht even een minuutje tot het iets zachter wordt. En klop het dan even los met de handmixer.
- Voeg hier de wodka aan toe en mix dit erdoor. Voeg hier vervolgens de prosecco aan toe en mix nogmaals door.
- Schenk in feestelijke champagneglazen en serveer met een paar framboosjes.
Liefs Laura