Taarten zonder oven
Leave a comment

No bake rocky road taartje

Dit recept is weer eens iets heel anders: een “Rocky Road” taartje. Gemaakt van marshmallows, chocolade, digestive koekjes en marscarponecrème. Een uitstekende combinatie! Het is een ‘no bake’ recept, dus je moet het wel een tijdje van te voren maken, bijvoorbeeld de dag ervoor. Dat kan heel handig zijn als je nog veel meer lekkere hapjes wilt maken, voor bijvoorbeeld een verjaardag.

Voor je met dit recept begint, even een tip wat betreft de marshmallows voor de rocky road. Wij hebben bij de Albert Heijn mini marshmallows gevonden, uiterst geschikt voor dit recept, maar er zit maar 100 gram in dat pakje (kan je vinden bij het bakschap). Wij hebben hier één pakje van gebruikt en dit aangevuld met gewone marshmallows. Deze knip je dan in kleine stukjes! Dus beslis zelf wat je wilt doen! De gewone marshmallows van AH basic zijn ook prima! En dat verknippen is even een werkje, maar is ook wel weer zo gebeurd.

Benodigdheden: 

Voor de mascarponecrème:

  • 300 gram mascarpone
  • 300 gram verse slagroom
  • 30 gram poedersuiker
  • 1/2 zakje Klopvast

Voor de rocky road:

  • 200 gram pure chocolade
  • 150 ml verse slagroom
  • 60 gram volkoren digestive koekjes
  • 130 gram marshmellows

Voor de bodem + tussenlaagjes:

  • 220 gram volkorten digestive koekjes

Voor de decoratie:

  • ca 60 gram pure chocolade
  • 50 ml verse slagroom
  • een Digestivekoekje
  • wat stukjes marshmallow

Extra:

  • ronde schaal van 20 cm doorsnee (die van ons is zo’n metalen vorm van de Ikea)
  • verhoudfolie

Aan de slag!

  1. Voor je begint zet je 300 ml verse slagroom 30 minuten in de vriezer.
  2. Bekleed je vorm met plastic huishoudfolie. Wij deden twee laagjes over elkaar, want dan blijft het iets beter op zijn plek zitten. Het mag wel een beetje over de randen hangen, want dat ik makkelijker met het eruit halen van je taartje.
  3. Verwarm je chocolade en de 125 ml verse slagroom samen ‘au bain marie’, dus boven een pannetje met heet water.
  4. Ondertussen doe je 60 gram koekjes in een plastic zakje en verkruimel je deze met een deegroller.
  5. Zet ook alvast je marshmallows klaar (en verknip ze eventueel, zie boven het recept).
  6. Als de chocolade en de slagroom volledig gesmolten zijn, haal je dit van het vuur. Laat dit een heel klein beetje afkoelen en voeg hier je koekkruimels en de marshmallows aan toe. Schep dit even goed door.
  7. Doe de mascarpone in een kom en roer dit even los. Voeg hier beetje bij beetje de slagroom aan toe en roer erdoor. Zet de poedersuiker klaar en het halve zakje Klopvast. Dan ga je het slagroommengsel opkloppen tot het bijna stijf is. Voeg dan de poedersuiker en de Klopvast toe en klop het nog héél even tot het helemaal stijf is (let wel op: klop het niet al te lang).
  8. Schep je mascarponecrème in de kom en bestrijk de hele kom ermee (zie onderstaande foto), dus mooi langs de randen. Doe dit zo, dat je genoeg ruimte overhoudt voor de vulling.
  9. Dan ga je nu met de vulling aan de slag. Begin onderaan met een laagje koekjes (je zult wel wat koekjes moeten breken, dit hoeft niet super netjes), doe dan een laag rocky road, nog een laagje koekjes, nog een laagje rocky road en eindig met een bodem van koekjes. Die bodem van koek moet dan ook een beetje over de rand van je mascarpone laag komen, zodat je uiteindelijk straks bij het omdraaien minder kans hebt op instorting.
  10. Vouw het overhangende plastic er een beetje overheen.
  11. Zet dit zo een paar uur in de vriezer. Mag ook een hele nacht als je het taart een dag ervoor al wilt maken.
  12. Haal het taartje wel een paar uur voor het serveren uit de vriezer.
  13. Leg er een bord op en draai het taartje met bord en al om. Haal het huishoudfolie er af.
  14. Laat het zo een tijd ontdooien.
  15. Maak de chocoladeganache: Verwarm de slagroom tot bijna aan de kook, doe de in stukjes gebroken chocolade in een kom en giet de nog hete slagroom hier overheen. Laat dit even staan. Roer dan goed door.
  16. Mocht de chocolade niet helemaal goed opgelost zijn, dan kun je het nog even ‘au bain marie’ verwarmen, tot alle chocolade goed is opgelost. Voeg eventueel nog een klein handje of een paar kleine stukjes chocolade toe om de chocolade te tempereren. Dan gaat hij iets meer glanzen. Roer deze extra chocolade er goed door.
  17. Giet de chcoladeganache over het boltaartje.
  18. Verkruimel nog een koekje, voeg hier nog wat marsmallows aan toe. Heel of in stukjes. Meng dit goed door elkaar.
  19. Strooi dit mengsel over de chocoladeganache.

Geniet van het maken van deze taart!

Liefs, Ria en Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.