High tea
Leave a comment

High Tea: Bananensoesjes

Bananensoesjes
Deze hapjes mogen echt niet ontbreken op een high tea. Ze zijn licht, luchtig en je eet ze in één hap op! Bananensoesjes! Maak je voor een high tea niet té groot, want je moet nog veel meer je moet natuurlijk nog veel meer snoepen!

Benodigdheden:

 • 175 ml water
 • 75 gram boter of margarine
 • 100 gram bloem, gezeefd
 • snufje zout
 • 3 eieren
 • spuitzak

Voor de vulling en garnering:

 • 1 bekertje slagroom 250 ml
 • 1  a 2 bananen
 • 1 spuitzak
 • 1 spuitmondje
 • 80 gram witte chocolade
 • 50 ml slagroom

Je begint met het maken van het soezendeeg. Dit is een kookdeeg, dus bereid je in een pannetje. Snijf de boter in kleine blokjes en zet dit samen met het water en het zout op het vuur. Laat snel aan de kook komen, maar laat het niet doorkoken. Haal van het vuur.

Voeg dan de gezeefde bloem in één keer toe en roer dit met een houten lepel snel en goed door het boter mengsel. Roer net zolang totdat het mengsel één geheel wordt. Zet dit nu nog een keer terug op een laag vuur en roer nog twee minuten lang door (het deeg kan nu nog wat door garen).

Haal dan weer van het vuur en voeg één losgeslagen ei toe, roer net zolang totdat het ei helemaal is opgenomen. Voeg dan weer een ei toe en doe hetzelfde. Dan het derde ei. Let wel op dat het mengsel niet te dun wordt. Het kan zijn dat twee en een half ei al voldoende is, dit hangt af van de grootte van de eieren. Het deeg moet, als je het van een lepel af tikt, in één klodder van je lepel afvallen.

Bananensoesjes

Spuit dan met een spuitzak mooie ronde soesjes op een, met bakpapier beklede, bakplaat.
Maak de toeven niet te groot, want je wilt niet te grote soesjes. Bak de soesjes eerst circa 15 minuten op 190 graden, daarna nog circa 10 minuten op 180 graden.

Bananensoesjes

Laat ze dan afkoelen op een rooster.

Maak intussen een lekkere vulling! Wij hebben gekozen voor een bananen mousse. Klop hiervoor de slagroom met wat poedersuiker stijf. Maak de banaan fijn met een staafmixer en schep dit voorzichtig door de slagroom. Proef zelf even hoeveel van de banaan je erdoor wilt doen. Wij hebben ongeveer anderhalve banaan gebruikt. Zet de mousse heel even in de koelkast.

Knip met een schaar een kleine opening in de zijkant van de soesjes . Doe de mousse in een spuitzak met een spuitmondje, ik had alleen de 1M bij de hand, dus heb ik het daarmee gedaan. Spuit een beetje mousse in elke soesje. Yum!!

Dan nog een glazuurtje voor de bovenkant: verwarm hiervoor de witte smeltchocolade. Die kun je hier kopen. Als hij bijna aan de kook is, van het vuur afnemen en over de witte chocoladecalletes gieten. Even laten staan en dan goed doorroeren tot alle chocolade gesmolten is. Zet eventueel nog even ‘au bain marie’ op een pannetje heet water als hij nog niet helemaal gesmolten is. Voeg dan nog wat druppels gele kleurstof voor chocolade toe (deze koop je hier).
Let op: gebruik geen gewone gele kleurstof, want dan kan de chocolade gaan klonteren.

Roer goed door. Laat dit even staan totdat de glazuur wat dik begint te worden. Wij waren iets ongeduldig, daardoor was de glazuur nog iets te dun.

Doop elke soesje in de glazuur, laat even uitlekken en draai dan om en zet neer op een bord. Zo krijgen ze een mooi geel laagje. Nu zou je er nog een stukje banaan op kunnen leggen. Hebben wij niet gedaan, want banaan wordt snel lelijk als het een tijdje staat.

Bananensoesje

Bananensoesjes

Bananensoesjes

Nou die soesjes zijn lekker hoor! We hebben er al een paar geproefd!!!

Groetjes, Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.