Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Behind the scenes

Plog #2: bakdag & update!

by Liefde voor bakken 20/07/201620/07/2016
written by Liefde voor bakken 20/07/201620/07/2016
Plog2

Misschien hebben jullie het wel helemaal niet gemerkt, maar wij zijn op vakantie geweest! We hebben heel erg ons best gedaan om de website zo goed mogelijk door te laten lopen en dat is aardig gelukt! Maar ondertussen is het wel weer eens tijd voor een update! Hoe gaat het nou met ons en waar zijn we mee bezig?

De periode voor we op vakantie gingen was even heel erg hectisch! We wilden namelijk de site gewoon door laten lopen, zonder dat jullie (onze lezers) zouden merken dat we er niet waren! Dus dan moet er veel vooruit gewerkt worden. En we zitten natuurlijk ook nog met werk en de winkel, dus het was even goed druk! We wilden echt al een tijdje een aantal high tea hapjes maken, en dit bleek super geschikt te zijn voor deze vakantieperiode. Allemaal kleine snelle hapjes waar niet té veel tijd in zit!

Laura: Ik ben alleen de eerste vakantieweek mee geweest, omdat ik daarna gewoon weer moest werken! We zijn even heerlijk een weekje naar Zeeland gegaan. Met zijn drieën, heerlijk ontspannen aan de zee, taartjes en ander lekkers gegeten en veel gepraat over de blog! Echt heerlijk!

Ria: Ja, dat was een heerlijke week, lekker uitwaaien op het strand én shoppen in Middelburg en Vlissingen! We zijn ook nog in Zoutelande geweest, dat is een leuk plaatsje met véél gezellige terrasjes en leuke winkeltjes. We vonden daar in een supermarkt, De Spar, een wel heel bijzondere pot Nutella!!! Een emmer, wel te verstaan! Er zat 3 kilo Nutella in!!!! Heerlijk! Die hebben we dus gekocht, haha.
Dus, dat betekent dat jullie in de komende tijd weer een aantal Nutellarecepten kunnen verwachten!

Laura: Het was ook heel handig dat ik thuis was, zodat ik op de achtergrond toch een beetje de website in de gaten kon houden. En ik heb nog de blueberry muffins gebakken! Die waren super lekker!

Ria: Jan en ik zijn nog 2 weken naar het Zwarte Woud geweest! Prachtig veel, veel gezien! En natuurlijk: heerlijke Schwarzwalderkirschetorte gegeten!! In Schiltach, een klein dorp met heel veel schattige vakwerkhuisjes! Verder veel inspiratie opgedaan in de vele bakkerswinkeltjes, in Duitsland zijn ze heel goed in het bakken van taarten, ze maken de prachtigste lagentaarten, vaak met veel fruit en gelei. In één van de winkeltjes vonden we deze piepkleine Nutellapotjes een flink contrast met onze superemmer!!!

IMG_0134

IMG_0075

Ria: en ik vond dit baktijdschriftje in Duitsland! Kon ik natuurlijk niet laten liggen.

Plog #2 – zaterdag 16-07-2016 – We moeten weer aan de slag!

Ja de vakantie is dan nu toch echt voorbij en het is weer tijd om de werkzaamheden rondom liefdevoorbakken.nl te hervatten. En vandaag (16 juli dus) is de eerste dag dat we weer met zijn tweeën zijn en er even flink tegenaan kunnen. Ook wel leuk om te weten: we hebben een nieuw speeltje aangeschaft, en in deze plog hebben we even wat nieuwe dingetjes geprobeerd met de nieuwe camera!

Plog #2: bakdag & update!Plog #2: bakdag & update!

Ria: Hier ben ik nog bezig met een “leger”taart, van binnen ook met dezelfde kleurtjes. Lijkt heel erg op de regenboogtaart, maar dan heb ik andere kleuren gebruikt!

Laura: Ik werd uit bed getrommeld om even de taart te bewonderen! Zaterdag was mijn vrije dag, dus wilde wel een klein beetje uitslapen (lees: 09.30 uur?). Dus alleen mijn voeten waren camera-ready.

IMG_0058n

Laura: Tijd voor ontbijt! Boterhammetjes met pindakaas voor mij! Dan kan ik er weer even flink tegenaan!

Laura: de winkel (www.theeentaartspulletjes.nl) is vandaag gewoon open! Dus op openingsdagen bloggen we in de winkel. We beginnen de dag met een flinke vergadering. Want we moeten even goed doorspreken wat we de komende periode allemaal willen. Zeker omdat de 1e verjaardag van liefdevoorbakken.nl eraan komt! Dit alles gebeurt natuurlijk in stijl: onder het genot van thee en mini blueberry muffins die ik eerder die week heb gebakken!

IMG_0067n

Laura: doordat ik gewoon werk als verpleegkundige en in Zeist woon, moeten we alles goed plannen. Ik draai wisselende diensten, dus mijn weken zijn nooit hetzelfde. Dat maakt dat we regelmatig alles goed moeten doorspreken.

IMG_0074n

We werken nog even wat op de laptops. De planning wordt bijgewerkt en we doen nog wat kleine dingetjes op de site. Daarna gaan we lekker naar huis: tijd om de keuken in de gaan voor wat baksels!

IMG_0083n

We starten met het eerste recept! We gaan nog niet helemaal verklappen wat het is, maar het is lekker en het zit weer in een jar/potje! Eerder maakten wij al cheesecake in a jar, ook echt een aanrader!

IMG_0086n

We moeten natuurlijk ook even de selfiestand van de nieuwe camera uitproberen! :)

IMG_0095bn

IMG_0107n

Laura: Ik maak nog wat foto’s! Dit recept komt deze week online, dus stay tuned! Nadeel van buiten fotograferen is dat de zon regelmatig even om het hoekje kwam kijken. En fotograferen in de zon is echt heel lastig.

IMG_0114bn

Tijd voor het avondeten: pastasalade met tonijn en feta! Een favoriet hier in huis!

IMG_0118n

Laura: Na het eten gaan we nog even aan de slag met het tweede recept van vandaag: de perzik kwarktaart. Helaas moet ik alweer op tijd naar huis, omdat ik de volgende ochtend een dagdienst moet draaien.

IMG_0127n

Laura: Terwijl ik naar huis reis maakt mam nog even de taart af en schrijft ze alvast het recept uit. Thuis zet ik nog even de puntjes op de i, zodat de taart meteen de volgende dag online kan!

IMG_2687

Ria: Nog even de decoratie op de kwarktaart, en ook deze is weer klaar!!!

Dit was weer een dagje bij ons in de keuken! Vinden jullie het nou leuk om vaker dit soort artikelen te lezen, laat het ons vooral even weten!

Liefs,

Ria & Laura

behind the scenespersonalplog
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Perzik kwarktaart
next post
Gezond: ontbijtjar met kwark en aardbeien

You may also like

Bak tag !

19/06/2016

Even een update – zomer 2020

09/08/2020

Deze recepten heb je de afgelopen zomer gemist

21/09/2016

Plog #5 – chocolade bakmarathon

22/09/2017

Terugblik naar 2015

02/01/2016

8x Paas inspiratie

14/04/2017

Plog #1 – een dagje bakken

10/05/2016

Plog #4 – Bruiloft voorbereiden

17/02/2017

Plog #3 – zondag 9-10-2016

21/10/2016

8x kerst inspiratie

23/12/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....